Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2015

OPAMA ΠΟΛΙΤΩΝ: Χρειάστηκε μόλις ένας χρόνος για να γκρεμιστούν τα πάντα

Από την πρώτη κιόλας μέρα της θητείας της υφιστάμενης δημοτικής αρχής στο δήμο μας φάνηκε  ότι η περιοχή μας εισέρχονταν σε απρόβλεπτες περιπέτειες. Δεν πρόκειται ούτε μόνο  για άγνοια,  ούτε μόνο για ανικανότητα των ανθρώπων. Πρόκειται και  για την  περιφρόνηση των διαδικασιών, των νόμων, των κανόνων, των αποφάσεων των αρμοδίων οργάνων και  των θεσμών, η οποία  διαπνέει κάθε σκέψη και δράση τους.
Καταγγείλαμε άμεσα, και εγγράφως, ότι δύο άγνωστοι, μέχρι και σήμερα, ιδιώτες, παρουσία ενός δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας, μετέπειτα αντιδήμαρχο οικονομικών, χωρίς καμία αρμοδιότητα ή σχετικό δικαίωμα, εμφανίστηκαν την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής, στο ταμείο του δήμου  στην ιστορική του έδρα, την Αρναία,  έδιναν εντολές σε υπαλλήλους του δήμου και των νομικών του προσώπων, τα οποία είχαν ανεξάρτητη διοίκηση, διέκοψαν τη λειτουργία της ταμειακής υπηρεσίας, πραγματοποίησαν έλεγχο στα ταμεία του δήμου και των νομικών του προσώπων.Και προφανώς αυτοί οι άγνωστοι μέχρι σήμερα ιδιώτες «ελεγκτές» έλαβαν γνώση ευαίσθητων εγγράφων και στοιχείων των δημοτών, του δήμου και των νομικών του προσώπων.
Ζητήσαμε επανειλημμένα και   εγγράφως, χωρίς αποτέλεσμα μέχρι και σήμερα,  να πληροφορηθούμε τη σχέση του ιδιώτη δικηγόρου που εμφανιζόταν ως εκπρόσωπος του δήμου με την εταιρία του αποχωρήσαντος δημάρχου Ιωάννη Μίχου. Σχέση που αναδεικνύει ένα μείζον ηθικό ζήτημα.
Ακυρώσαμε, μετά από προσφυγή μας, την πρωτοφανή απόπειρα υποκατάστασης των εκλεγμένων τοπικών συμβουλίων από λαϊκές επιτροπές σοβιετικού τύπου.
Δεν μας έχει παραχωρηθεί ακόμα κατάλληλος χώρος και γραμματειακή υποστήριξη στο δημαρχείο της Αρναίας,  όπως  ορίζει ο νόμος για τη λειτουργία της  παράταξης της μείζονος μειοψηφίας, κάτι που επανειλημμένα έχουμε αιτηθεί εδώ και ένα και πλέον χρόνο. Και αυτό παρά τις σχετικές,  ρητές και έγγραφες  εντολές του αρμόδιου υπουργείου και της αποκεντρωμένης διοίκησης προς το δήμο.
Πληροφορούμαστε περίεργες απ' ευθείας  αναθέσεις σε ιδιώτες, κατά παραγγελία και επί πληρωμή, ελέγχου της νομιμότητας αλλά και της σκοπιμότητας των αποφάσεών μας, ως προηγούμενης δημοτικής αρχής, κατά καταστρατήγηση των νομίμων διαδικασιών αλλά και κατά πρωτοφανή περιφρόνηση της θεσμικής  αυτονομίας δράσης των Ο.Τ.Α.
Διαπιστώνουμε να εγκρίνονται άκριτα χρηματοδοτήσεις πολλών χιλιάδων ευρώ, σε βάρος του προϋπολογισμού  του δήμου, για  ιδιώτες δικηγόρους, προκειμένου αυτοί να παραστούν κατά των σωματείων των  εργαζομένων συνδημοτών μας στα μεταλλεία και του Εργατικού Κέντρου Χαλκιδικής   στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Βλέπουμε τον αποτυχόντα υποψήφιο  Κ. Μπογδάνο, ως «άμισθο ειδικό σύμβουλο» του δήμου (!), να μιλά εξ' ονόματος του δημάρχου και να διαχειρίζεται τις υποθέσεις του δήμου, χωρίς νόμιμο δικαίωμα, παρά την αποδοκιμασία των δημοτών, ακόμα και  τώρα που μετά από προσφυγή μας ακυρώθηκε ο ορισμός του ως παράνομος και δεν έχει καν αυτή  την ιδιότητα αφού ανακλήθηκε η σχετική απόφαση του δημάρχου.
Παρακολουθούμε, τις εντελώς τελευταίες ημέρες, υπηρεσιακές ενημερωτικές συναντήσεις του δήμου και στην Αρναία στις οποίες όχι μόνο δεν καλούνται οι δημοτικοί σύμβουλοι αλλά ασχολείται με τα θέματα του δήμου και της δημοτικής μας κοινότητας χωρίς καμιά αρμοδιότητα ο παραιτηθείς δήμαρχος Ιωάννης Μίχος, παραγκωνίζοντας  αιρετούς και θεσμικούς.
  
Η υφιστάμενη δημοτική αρχή δεν έχει καταλάβει ούτε το ρόλο της, ούτε και την ευθύνη της. Δυστυχώς δεν αντιλαμβάνεται  ούτε και τη ζημιά που κάνει στον τόπο μας και το μέλλον του. Περιφρονούν και καταστρατηγούν τις διαδικασίες, δεν απαντούν στα ερωτήματα της μείζονος μειοψηφίας, δε συμμορφώνονται στις νόμιμες υποχρεώσεις τους. Στερούνται των ικανοτήτων, των στελεχών, των γνώσεων, των επεξεργασμένων σχεδίων και της αποτελεσματικότητας που απαιτεί η άσκηση της σύγχρονης  διοίκησης. Αποδεικνύονται  εμπαθείς όσο και ανίκανοι να αντιμετωπίσουν τόσο τα μεγάλα προβλήματα του δήμου  όσο και  τα απλά  ζητήματα της καθημερινότητας στα οποία και τελικά κατέληξαν να  έχουν  παραδοθεί άνευ όρων ανήμποροι να τα διαχειριστούν. Χάνονται τα κεκτημένα αλλά και μια πορεία ανάτασης και αναγέννησης που είχε εμπεδωθεί κατά τη διάρκεια της θητείας μας.
Σημαντικά  έργα ανάπτυξης της περιοχής που βελτιώνουν την  ποιότητα ζωής των δημοτών μας και δημιουργούν τις απαραίτητες υποδομές για τις επόμενες γενιές, έργα  ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ το καθένα, τα οποία εμείς με πολύ κόπο και έπειτα από μεγάλη προσπάθεια εξασφαλίσαμε από  τα χρηματοδοτούμενα ευρωπαϊκά προγράμματα και θα υλοποιούνταν χωρίς την παραμικρή επιβάρυνση του προϋπολογισμού του δήμου, χάνονται, απειλούνται με απένταξη από τα ευρωπαϊκά προγράμματα ή μένουν ημιτελή.
Εκδηλώσεις ιστορικής μνήμης, όπως η τελευταία,  της απελευθέρωσης της Αρναίας, καταλήγουν σε παρωδία, από ιστορική  άγνοια, από έλλειψη σεβασμού στις θυσίες των προγόνων μας, από τις ιδεοληψίες τους και την άγνοια ή την περιφρόνηση  των κανόνων της εθιμοτυπίας.
Για πρώτη φορά, και  ενώ βρισκόμαστε ήδη στα τέλη Νοεμβρίου, οι δημότες μας βρίσκονται χωρίς καυσόξυλα για την κάλυψη των ατομικών τους αναγκών και κανένας σχεδιασμός, καμία προσπάθεια  ή  μέριμνα από πλευράς του  δήμου δεν υπάρχει. Αντίθετα η λαθροϋλοτομία  καλά κρατεί.  
Τα χωριά του δήμου έχουν πλέον οξύτατο πρόβλημα καθαριότητας και αποκομιδής των απορριμμάτων, η ανακύκλωση  έχει εγκαταλειφθεί, ο δημοτικός φωτισμός όπου υπάρχει πλέον υπολειτουργεί.
Οι προμηθευτές του δήμου μένουν απλήρωτοι, συσσωρεύοντας χρέη στο δήμο, δημιουργώντας προβλήματα στην τοπική οικονομία και υποθηκεύοντας το μέλλον μας. Ένα δήμο που παραλάβαμε υπερχρεωμένο με 160% χρέος και που με στοχευμένες προσπάθειες κατορθώσαμε να νοικοκυρέψουμε τα οικονομικά του, καθιστώντας τον πλεονασματικό και απελευθερώνοντας έτσι νέες δυνατότητες άσκησης αναπτυξιακής και κοινωνικής πολιτικής με ιδίους πόρους. 
Χρειάστηκε μόλις ένας  χρόνος θητείας της νέας δημοτικής αρχής για να γκρεμιστούν ότι δημιουργικά χτίσαμε επί τρεισήμισι χρόνια.
Ο δήμος μας ολισθαίνει σε χειρότερη θέση μέρα με τη μέρα.

Σήμερα μας καλούν σε τρία (3) συνεχόμενα δημοτικά συμβούλια, την ίδια ημέρα, με το τελευταίο αργά τη νύκτα, επιχειρώντας απελπισμένα να μαζέψουν  όλα όσα η προχειρότητα και η ανικανότητά  τους άφησε στην τύχη τους.
Ο τόπος μας σίγουρα  αξίζει   καλύτερη τύχη. 

OPAMA ΠΟΛΙΤΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΧΤΑ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ELDORADO ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ.
ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ;;;;;;;ΑΡΑΞΕ ΕΙΣΑΙ ΠΙΑ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Ανώνυμος είπε...

ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ. ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ. ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ. ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΛΑΘΡΟΥΛΟΤΟΜΙΑ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδη 10.08 εισαι ευχαριστημενος με το σκουπιδαριο, με την ασυνενοησια μεταξυ υπηρεσιων, με τα ανεξελεγκτα βοθρολυματα, αλλα πετατε τον αετο!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 10:08,
θα συμφωνήσω μαζί σου πως, ο Πάχτας είναι παρελθόν, γιατί έτσι αποφάσισαν - κακώς όπως αποδεικνύεται - οι δημότες του Δήμου Αριστοτέλη. Αλλά εσύ δυστυχώς και πολλοί που μοιράζονται τις ίδιες με σένα απόψεις ΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ!!!
Ο Δήμος μας δυστυχώς τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχει κάνει μεγάλα βήματα προς τα πίσω. Η καθημερινότητα των δημοτών έχει υποβαθμιστεί και υποβαθμίζεται συνεχώς σε όλα τα επίπεδα. Και δυστυχώς υπάρχουν άνθρωποι σαν και σένα, που όχι μόνο δεν τους ενοχλεί αλλά χαίρονται κιόλας.
Να 'σαι σίγουρος πως, αν ξαναγίνονταν σήμερα εκλογές με τους ίδιους υποψηφίους οι δημότες έχοντας υποστεί την εμπειρία του "Κινήματος (sic) Ανάπτυξης" το αποτέλεσμα θα ήταν τελείως διαφορετικό.

Ανώνυμος είπε...

Ένας μικρός ΣΥΡΙΖΑ εγινε ο δημος.

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ELDORADO ΕΙΠΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ;;;;
ΠΙΕΙΤΕ ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ ΑΚΟΜΑ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΕΝΑΙ ΘΑΥΜΑΣΙΑ....

Ανώνυμος είπε...

Δεν σας φτανει που πριν χρονια δεν ειχατε να φατε ψωμι εκει στα χορια σας...κ φωναζετε για τα μεταλεια που σας εδωσε χρημα ζεστο...αν κλεισουν θα λετε μετα δεν εχουμε δουλιες δεν εχουμε να φαμε...ο παχτας εκανε τοσα καλα στη χαλκιδηκη κ ακομα τον γιουχαρετε...

Ανώνυμος είπε...

Αερολογίες, μπουρδολογίες, αοριστολογίες και λάσπη, πολύ λάσπη από τους "μετρ" του είδους.Ένας Δήμος που λειτουργούσε 3,5 χρόνια σαν να ήταν τρεις διαφορετικοί Δήμοι βασιζόμενος στα μπακαλοτέφτερα του Πάχτα και με το εξής δόγμα: Ό,τι πρόβλημα υπάρχει απευθυνθείτε στην Ελλ. Χρυσός να σας το λύσει.
Και εσείς εκεί στο Δήμο σταματήστε επιτέλους να ασχολείστε μόνο με τα μεταλλεία πριν προλάβει όλη αυτή η λάσπη που σας ρίχνουν να σας πνίξει.

Ανώνυμος είπε...

Δεν θέλουμε λεφτά από την καναδικός χρυσός. Τα μαζεύουμε μόνοι μας τα λεφτά. Μεταξύ μας. Να, προχθές για παραδειγμα, βγήκαν στην Ιερισσό για έρανο. Να μαζέψουν λεφτά για τα δικαστήρια. Το κράξιμο που φάγανε-κυρίως από μαγαζάτορες-άλλο πράμα. Βλέπετε οι <> αγωνιστές στην Ιερισσό δεν καταδεχονται να πάνε σε όλα τα μαγαζιά, παρα μόνο σε αυτά που τους έχουν υποδείξει! Είναι οι ίδιοι που κλέινανε με μπλόκα της Ιερισσό και χάνανε τις πτήσεις τους οι τουρίστες. Είναι οι ίδιοι που δηλώνανε στα κανάλια ότι δεν έχουν πρόβλημα με τους εργαζόμενους και μετά πηγαίνανε και σπάζανε τα τζάμια στα σπίτια των μεταλλορύχων. Αυτά τα καλά παιδιά, μιλάνε για συσπείρωση. Τώρα για ποια συσπείρωση μιλάνε δεν κατάλαβα. Προφανώς για συσπείρωση στο συντονιστικό μιας και την περασμένη εβδομάδα αναποδογυρίσανε τραπέζια και καρέκλες και παραλίγο να πέσουν και μπάτσες, αν δεν πέσανε. Με λίγα λόγια, ο Πάχτας και τα τσιράκια του δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα. Οι αγωνιστές της Ιερισσού θα φροντίσουν για την διάσπαση. Ξέρουν καλά αυτοί να δημιουργούν έχθρες και αντιπάθειες. Να μην ανησυχει καθόλου ο Πάχτας, μα καθόλου.Ανώνυμος είπε...

Πάχτα ξυπνά στο 2015 ζούμε.Εφυγες

Ανώνυμος είπε...

2:42 μ.μ.
μπομπολακι άσε τα προβοκατόρικα και τα ρουφιανιλίκια.Η Ιερισσός δεν είναι καναδικος χρυσός.Στην εταιρεία σου έχετε μάθει στη ρουφιανιά και το γλύψιμο και νομίζεις οτι όλος ο κόσμος έτσι σκέφτεται.