Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2015

Προληπτικές ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για την αποτροπή μόλυνσης των νερών ύδρευσης του οικισμού Μεγάλης Παναγίας, στη θέση Γεώτρηση Γηπεδάκια

Ενημερώνουμε τους δημότες της Δημοτικής Κοινότητας Μεγάλης Παναγίας ότι, χθες 12/11/2015, η Δημοτική Αρχή δέχτηκε καταγγελίες για εγκατάσταση εργολάβων της μεταλλευτικής εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.», σε αγροτική έκταση, η οποία συνορεύει με την εν ενεργεία υδρευτική γεώτρηση του οικισμού, στη θέση «Γηπεδάκια» που τροφοδοτεί το σύστημα ύδρευσης της Μεγάλης Παναγίας και για την εκτέλεση εργασιών  εξομάλυνσης και εναπόθεσης αδρανών υλικών σε αυτήν, προς χρήση ως βοηθητικής βιομηχανικής εγκατάστασης. Οι καταγγελίες αφορούσαν τόσο την ποιότητα και την προέλευση των αδρανών αυτών υλικών με την τυχόν επίδρασή τους στο πόσιμο νερό της περιοχής και τη μη ύπαρξη αδειών.
Η Δημοτική Αρχή, ενεργώντας εντός του πλαισίου των αρμοδιοτήτων της σε ό,τι αφορά τη διασφάλιση παροχής καθαρού και υγιεινού νερού σε όλους τους δημότες της, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην οικεία νομοθεσία και τις εφαρμοστικές εγκυκλίους του Υπουργείου Υγείας, μετέβη άμεσα στο σημείο για την εξακρίβωση των καταγγελλομένων, ενώ προχώρησε και σε έγγραφη ενημέρωση – ερώτημα προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες, προκειμένου να εξακριβωθεί, εάν προκύπτει υγειονομικός κίνδυνος για το σύστημα ύδρευσης της Δημοτικής Κοινότητας Μεγάλης Παναγίας.

Όσον αφορά τα ποικίλλα δημοσιεύματα που αναρτήθηκαν σε μέσα μαζικής ενημέρωσης και εμπλέκουν τον Δήμαρχο, κ. Γεώργιο Ζουμπά, τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο σε θέματα ύδρευσης, κ. Δημήτριο Ψιλιάγκο και τον Αντιδήμαρχο Δημοτικής Ενότητας Παναγίας, κ. Ιωάννη Μητροφάνη, σε δήθεν περιστατικά με εργαζόμενους στη μεταλλευτική εταιρεία, είναι ψευδή και μόνο σκοπό έχουν τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τα ζητήματα ουσίας που θα έπρεπε να μας απασχολούν.

Σε κάθε περίπτωση, η Δημοτική Αρχή πιστή στη δέσμευσή της για την προστασία και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών, επαγρυπνεί και δεσμεύεται να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας των πηγών ύδρευσης της Δημοτικής Κοινότητας Μεγάλης Παναγίας, ούτως ώστε να απαλλαγεί από κάθε υποψία υγειονομικού κινδύνου.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι να δείχνατε τέτοια ευαισθησία και για τα πόσιμα νερά της Αμμουλιανής που βρωμοκοπάνε.

Ανώνυμος είπε...

μακαρι να δειχνανε και οι αμμουλανιωτες την ιδια ευαισθησια για τον κακκαβο...αλλα ξερετε..εχουμε σαιζον τωρα, που να τρεχουμε......

Ανώνυμος είπε...

Τελιά κοι του Δήμου δεν μας είπατε.
- Οι καταγγελίες ευσταθούσαν;
- Η ποιότητα και η προέλευση των αδρανών αυτών υλικών επιδρούν στο πόσιμο νερό της περιοχής;
- Προκύπτει υγειονομικός κίνδυνος για την ύδρευση της Μεγάλης Παναγίασ;
- Άδειες υπάρχουν;
Γιατί τα γράφω αυτά. Γιατί και ο πιο αδαής δημότης καταλαβαίνει και ξέρει τον λόγο της επίσκεψής σας στην περιοχή. Πάντως όχι από ευαισθησία ούτε για λόγους πολιτικής συνέπειας.
Μη βγάζετε ανακοινώσεις.Εκτίθεστε!!! Μέχρι και ο Αστερίξ γελάει μαζί σας.

Ανώνυμος είπε...

Για κοίτα μίλησε και η Αμμμουλιανή !!!!
Τι έγινε ξυπνήσατε απο το λήθαργο;; Υπάρχετε;;;;μόνο για χορευτικά και τραλλλα.....λα. Τι κρίμα χωρίς ντροπή σαν να κατοικείται σε άλλο δήμο .

Ανώνυμος είπε...

ετσι πρέπει να συμπεριφέρεται ο δήμαρχος , νάχει τα μάτια ανοιχτά , γιατί αυτές οι θανατηφόρες πολυεθνικές εταιρίες ΔΕΝ ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΥΝ ΠΟΤΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ. ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΡΘΙΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ.