Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2015

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΞΕΣΠΙΤΩΣΕΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ

ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ 
Σε πολιτικό και τερατοϊκανό επίπεδο συνεχίζεται το βάρβαρο παζάρι της κυβέρνησης χωρίς κατάληξη ακόμα, για την έκταση που θα λάβουν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας. Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να αποδεχθεί το ξεσπίτωμα, τουλάχιστον, 40-50% των 300.000 σπιτιών που βρίσκονται σε κατάσταση εκπλειστηριασμού, πράγμα που σημαίνει ένα μαζικό πέταγμα στο δρόμο τουλάχιστον, 120.000 μιλάνε ακόμα και για 180.000 νοικοκυριά!!! Πρόκειται για πρωτοφανή κοινωνική τραγωδία!
Δήλωση του Παναγ. Λαφαζάνη, επικεφαλής της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ:
Είναι αδιανόητο ο πρωθυπουργός της χώρας να παζαρεύει με τους νεοαποικιοκράτες της ευρωζώνης και μάλιστα εν κρυπτώ, πόσες δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά, που αδυνατούν να πληρώσουν τις δόσεις του δανείου τους, θα ξεσπιτωθούν και θα μείνουν, χωρίς έλεος, στο δρόμο.

Κανένας πρωθυπουργός, καμιά τερατόϊκα, κανένας τραπεζίτης δεν έχει το δικαίωμα ούτε τηνεξουσιοδότηση, να εξαπολύσει μαζικό προγκρόμ για να στερήσει, μέσα στην κρίση, ελληνικές οικογένειες, που επλήγησαν βάναυσα από την μνημονιακή λεηλασία, την πρώτη κύρια κατοικία τους.

Αυτή την ώρα, που το τρίτο μνημόνιο δίνει τη χαριστική βολή στην οικονομία και την κοινωνία, αποκτά ακόμα μεγαλύτερη επικαιρότητα, μαζί με τη διαγραφή του δημοσίου χρέους, να προχωρήσει η χώρα σε βαθιά διαγραφή και γενναία ρύθμιση και των ιδιωτικών χρεών για τα πιο αδύναμα οικονομικά νοικοκυριά και τις πιο αδύναμες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η αντιμετώπιση του δίδυμου δημόσιου και ιδιωτικού χρέους αποτελεί τη ζωτικότερη προϋπόθεση για μια διέξοδο από την κρίση, για την ανακοπή της ύφεσης και την επανεκκίνηση της οικονομίας.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Α, ρε Λαφαζανη, η πολυχρονη συμμετοχη της Αριστερης σου Πλατφορμας στο ΣΥΡΙΖΑ, αποπροσανατολισε το λαο και εδωσε το δικαιωμα στο συστημα, μεσω του Τσιπρα να επιτεθει ολομετωπα στα λαϊκα συμφεροντα... Οι ευθυνες σου ειναι ιστορικες.

Ανώνυμος είπε...

Απ' έξω απο το χορό πολλά τραγούδια λένε...για τα χωριά που σύντομα θα μετακινηθούν λόγω της εξόρυξης ,για αυτές τις κατοικίες τι κάνατε όσο ήσασταν υπουργός;;; ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 11.50,,,,, Η φαντασία σου πέρασε και τον Φώσκολο. Πρόσεξε τα ληγμένα.