Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015

Αλέκος Αλαβάνος: Μέσα από την αριστερά έχει γίνει τερατογένεση: Η κυβέρνηση Τσίπρα.

Ο χαιρετισμός του Αλέκου Αλαβάνου στη συνδιάσκεψη της ΛΑΕ
«Λύπη, ντροπή, ενοχές, παραίτηση, απογοήτευση κυριαρχούν σήμερα στη ψυχή του κόσμου της Αριστεράς στην Ελλάδα. Όταν από παράδοση ζωγράφιζαν μέσα στην καρδιά τους την αριστερά με ένα φωτοστέφανο, που εξέφραζε τον ενθουσιασμό, το όραμα, το πάθος, την πίστη , την αθωότητα.
Αυτή την εβδομάδα ο Μεϊμαράκης στην Βουλή εξαπέλυσε τις πιο βαριές κατηγορίες ενάντια στην Αριστερά : «μνημονιακή αριστερά», «νεοφιλελεύθερη αριστερά». Δεν έχει επιχειρήματα; Έχει παρόμοια επιχειρήματα με αυτά που έχουμε εμείς όταν κατηγορούμε τη δεξιά παράταξη ότι μέσα από τα σπλάχνα της βγήκαν χούντες και ακροδεξιά.

Κι ο πολίτης, τι βιώνει από τη περίφημη «αριστερή» κυβέρνηση: περικύκλωση, ασφυξία, μαρτύρια.
Τι πίνεις; Κρασί. Αύξηση του ΦΠΑ.
Πώς ξεδίνεις; Τσιγάρο. Αύξησε την τιμή.
Πού αισθάνεσαι ασφάλεια; Στο σπίτι μου. Πλήρωσε ΕΝΦΙΑ.
Πώς μετακινείσαι; Με το μετρό. Δώσε συν 20 λεπτά.
Τι επιθυμείς για τα παιδιά σου; Υγεία, να μάθουν ξένες γλώσσες, να βρουν δουλειά. Θα έχεις και ΦΠΑ.
Με τι πληρώνεσαι; Με την σύνταξη. Θα είναι μικρότερη.
Μέσα από την αριστερά, πρέπει να το αποδεκτούμε, έχει γίνει τερατογένεση : Η κυβέρνηση Τσίπρα.
Δεν πρόκειται για αριστερή παρένθεση. Πρόκειται για την πιο μαύρη παρένθεση προδοσίας και όνειδους στην ιστορία της Αριστεράς.
Η ευθύνη δεν ανήκει μόνο στον Πρωθυπουργό. Είναι ευθύνη όλων όσων ενεργοποιούνται σήμερα μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, πρώτα από όλα των βουλευτών του: καθηγητές Πανεπιστημίου με ηθικολογικά κηρύγματα, συνδικαλιστές με κραυγαλέες αντιμνημονιακές ομιλίες, δημοσιογράφοι με φλογερά γραφτά ενάντια σε κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας, ψηφίζουν σήμερα χωρίς ίχνος αιδούς μνημονιακές ρυθμίσεις χειρότερες από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.
Αυτή η κυβέρνηση πρέπει κατεπειγόντως να φύγει. Όχι όμως μόνο να φύγει. Να φύγει με πίσσα και πούπουλα, με την ηθική δηλαδή απαξίωση που έφυγαν Παπανδρέου και Σαμαράς.
Μη χάνουμε την ελπίδα μας. Οι πολιτικές εξελίξεις είναι ανοιχτές. Όπως δείχνουνε οι ισχυροί κλονισμοί στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία ο χρόνος της κυβέρνησης Τσίπρα με αυτή τουλάχιστο τη μορφή είναι μετρημένος. Κι έχει σημασία η Ελλάδα να βρει πάλι ταχύτατα τον δρόμο της ελπίδας, της ανάπτυξης και της αξιοπρέπειας γιατί βρισκόμαστε σε ένα διεθνές περιβάλλον που ο ορίζοντας είναι όχι μόνο σκοτεινός, αλλά με ακραία επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα».


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι Δραχμολάγνοι, ανυποψίαστοι και αμετροεπείς για το πού τους έχει τοποθετήσει ο Ελληνικός λαός, εξακολουθούν να εμφανίζονται ως εκφραστές του και ας μην πήραν ούτε 3% στις πρόσφατες εκλογές.
Ως πότε θα υφιστάμεθα τις ανιστόρητες δοξασίες των και τις σωτήριες.... ιδέες των;
Ας τους εκφράσουμε τη λύπη μας!!!

Ανώνυμος είπε...

κ. Αλαβάνε εσείς είστε ο Φραγκεστάιν που δημιούργησε το τέρας. Είναι πολύ ωραία να κάνεις μαθήματα αριστερής ηθικής με τη τσέπη γεμάτη παίζοντας τον προοδευτικό. Αριστερός με ΔΕΞΙΑ ΤΣΕΠΗ (ο πλουσιότερος πολιτικός είναι αριστερός!!!!!!) και δραχμολάγνος για να μπορέσει να αυξήσει την τεράστια περιουσία του.

Ανώνυμος είπε...

Εσυ ρε μπαγλαμά αλαβανε δεν τον έβαλες αρχηγό του κόμματος; Τι μας κανείς τωρα τον ανηξερο; Έλεος πια! Υποκριτές, αριστεροί καπιταλιστές. Ουστ.

Ανώνυμος είπε...

Ο δραχμαζάνης του πρώτου σχολίου χτύπησε πάλι... μπορεί να είναι και ο ίδιος με το δεύτερο σχόλιο...