Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ: Να 'χαμε να λέγαμε κι αμπέλια να κλαδεύαμε...

Ανακοίνωση της Ν.Ε.ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής σχετικά με τις Σκουριές και την κυβερνητική τακτική.
Οι Συριζαίοι της Χαλκιδικής δεν έχουν αντιληφθεί ακόμα τι "παίζει" με τις Σκουριές και σίγουρα δεν έχουν αντιληφθεί την μετάλλαξή τους!!!
Εκτίμησή μας είναι ότι θα συμβεί αυτό που φαίνεται στην εικόνα μας (μακάρι να διαψευσθούμε!).
Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση:
Πολύγυρος, 18 Νοεμβρίου 2015

Επισημαίνουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δίκαια ανέδειξε το πρόβλημα των Σκουριών και δεσμεύτηκε κατ’ επανάληψη για τη λύση του.


Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που τοποθετεί το πρόβλημα στην πραγματική του πολιτική βάση και προτείνει μέσα από μια διαρκή κινηματική και επιστημονική προσπάθεια βιώσιμες λύσεις για την αντιμετώπισή του. Την ακύρωση των επεκτάσεων εξόρυξης χρυσού, την αποκατάσταση του περιβάλλοντος και τη διασφάλιση της εργασίας με αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων έξω από τη «λογική» της μεταλλευτικής μονοκαλλιέργειας που επιβάλλουν οι πολυεθνικές και τα συμφέροντα της εγχώριας διαπλοκής. Η εξόρυξη και μεταλλουργία χρυσού δεν είναι απλά ένα σημαντικό περιβαλλοντικό πρόβλημα της ΒΑ Χαλκιδικής ούτε μπορεί να χωρέσει μόνο στα όρια της περιοχής. Οι κάτοικοι και το κίνημά τους υπερασπίζονται μαζί με το περιβάλλον, το ίδιο το μέλλον του τόπου τους, την ζωή τους, τις περιουσίες τους, την ίδια τους τη δυνατότητα να ζήσουν και να εργαστούν στην πατρίδα τους. Είναι πλέον τεκμηριωμένο ότι η απώλειες μετά τη λήξη της καταστροφής θα είναι πολλαπλάσιες από τις πρόσκαιρες θέσεις εργασίας που θα έχει προσφέρει η «χρυσή επένδυση».

Διαπιστώνουμε ότι η παραβατικότητα (περιβαλλοντική και οικονομική) της Ελληνικός Χρυσός έχει πλέον εξελιχτεί σε έθιμο με την ανοχή και βοήθεια του ελληνικού δημοσίου. Αυτή η παραβατικότητα βάλλει ευθέως στην ασφάλεια και την υγεία εργαζομένων και κατοίκων, υποβαθμίζει το περιβάλλον όλο και πιο μη αναστρέψιμα και ισχυροποιεί ένα «κράτος εν κράτει» ασυδοσίας. Αυτό επιβεβαιώνεται από τις παραβάσεις από την αρχή δραστηριοποίησης της εταιρείας το 2004 και ακόλουθα από τους φωτογραφικούς και έωλους όρους που υιοθετήθηκαν από τη διοίκηση σε όλες τις φάσεις αδειοδότησης της «επένδυσης». Μέρα με τη μέρα διαπιστώνεται ότι αποκρύφτηκε η επικινδυνότητα μεθόδων, προϊόντων και αποβλήτων, ότι όροι και προδιαγραφές στην εκτέλεση έργων δεν εφαρμόζονται, ότι τεχνικές μελέτες είναι επικίνδυνα ελλιπείς, ότι γίνεται μη σύννομη και ανεξέλεγκτη αποθήκευση, απόρριψη και διακίνηση επικίνδυνων υλικών, ότι διεξάγονται δραστηριότητες χωρίς άδεια, ότι γίνονται αυθαιρεσίες στη διαχείριση των φυσικών πόρων με πρώτα το νερό και τα δάση. Οι πρόσφατες Πράξεις Βεβαίωσης Παράβασης της Επιθεώρησης Περιβάλλοντος έρχονται να επιβεβαιώσουν μια έκνομη κατάσταση ρουτίνας σε όλα τα υποέργα της «επένδυσης» όπως και τη φήμη του «χαμηλού κόστους επενδυτή» που κάνει αυθαίρετες εκπτώσεις σε βάρος του περιβάλλοντος και της ανθρώπινης ζωής.

Απαιτούμε την άμεση εφαρμογή πολιτικών λύσεων που θα οδηγούν στη νομιμότητα σε όλα τα επίπεδα και θα εντάσσουν το πρόβλημα των Σκουριών στο παράλληλο κυβερνητικό πρόγραμμα για πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής και για παραγωγική ανασυγκρότηση σε βιώσιμη προοπτική. Απαιτούμε την άμεση ανακοπή της καταστροφής στις Σκουριές με ανάκληση των νόθων αδειών. Απαιτούμε την νομοθετική ακύρωση της φωτογραφικής τροπολογίας του ν. 4280/2014 για τα δάση που «νομιμοποιεί» όλες τις αυθαίρετες κατασκευές της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές. Απαιτούμε στη συνέχεια την ακύρωση της έωλης ΚΥΑ ΕΠΟ και τηναναστροφή της σκανδαλώδους σύμβασης παραχώρησης. Απαιτούμε την απόδοση ευθυνώνστις υπηρεσίες της διοίκησης για την έγκριση ανυπόστατων όρων και την έκδοση πλημμελών αδειών για την Ελληνικός Χρυσός. Απαιτούμε την άμεση παύση της δίωξης των σχεδόν 400 αγωνιστών κατοίκων της περιοχής.

Eπισημαίνουμε ότι η περαιτέρω κωλυσιεργία θα επιφέρει θα επιφέρει ρήξη στις σχέσεις της κυβέρνησης και των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ με την κοινωνία, πολύ περισσότερο που οι προτάσεις μας είναι δίκαιες και εφαρμόσιμες.

Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Α,καλάάάά!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΦΤΥΣΙΜΟ,ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ. ΜΕ ΤΟΝ ΑΚΡΑΤΟ
ΛΑΙΚΙΣΜΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΨΗΦΟΘΥΡΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΔΙΑΛΥΣΑΤΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ ΤΗΣ Β.ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ.ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΟΤΙ ΘΑ ΚΛΕΙΝΑΤΕ ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΕΙΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΑΘΕΙ.
ΜΑΛΛΟΝ ΤΗΝ ΚΟΡΔΕΛΑ ΤΩΝ ΣΚΟΥΡΙΩΝ ΘΑ ΤΗΝ ΚΟΨΕΙ Η ΙΓΓΛΕΖΗ..!!