Κυριακή, 1 Νοεμβρίου 2015

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ!

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*  
Δίκιο είχαν τελικά οι δεξιοί, όταν έλεγαν πως αν ποτέ έρθουν στα πράγματα οι αριστεροί, θα πάρουν τα σπίτια του κοσμάκη! Η κυβέρνηση Τσίπρα, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή που αποφάσισε να καταργήσει κάθε προστασία της πρώτης κατοικίας των υπερχρεωμένων νοικοκυριών που αδυνατούν να πληρώσουν τις δόσεις των «κόκκινων» δανείων τους. Δεν φανταζόντουσαν βέβαια ποτέ οι δεξιοί ότι η «αριστερή» κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα θα έπαιρνε τα σπίτια των χρεοκοπημένων για να τα δώσει στους… τραπεζίτες!!! Έλληνες και ξένοι γύπες μαζεύονται ήδη στη χώρα μας για να θησαυρίσουν στις πλάτες των μπατίρηδων.


  
Ελεύθεροι από αύριο Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου, οι πλειστηριασμοί σπιτιών και πρώτης κατοικίας! Αυτό αποφάσισε ο Τσίπρας. Μισό μονόστηλο (!) αφιέρωσε στην είδηση η Αυγή, η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ. «“Όπως δεν γίνονταν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας πριν από αυτήν την απόφαση, έτσι δεν θα γίνονται και από Δευτέρα”, ανέφερε στην Αυγή ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Οικονομίας. Άλλωστε η κυβέρνηση βρίσκεται εν αναμονή συμφωνίας με τους θεσμούς (της ΕΕ) για το πλαίσιο του νόμου Κατσέλη που θα ισχύσει», γράφει η εφημερίδα – όργανο του ΣΥΡΙΖΑ. Καλά, αφού η κυβέρνηση Τσίπρα «βρίσκεται εν αναμονή συμφωνίας» με τους δανειστές, Γερμανούς και υπόλοιπους Ευρωπαίους, από πού αντλεί αυτό το ανώνυμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομίας τη σιγουριά ότι δεν θα γίνονται πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας; Το μισό μονόστηλο της Αυγής μας λύνει και αυτή την απορία: «Η πρώτη κατοικία προστατεύεται πλήρως μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με την άτυπη συμφωνία που έχει γίνει μεταξύ της κυβέρνησης και των τραπεζών», γράφει η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση θεωρεί ηλίθιους τους Έλληνες.  
Σήμερα έχουμε 1η Νοέμβρη και ο χρόνος τελειώνει τον άλλο μήνα! Τι μας λέει δηλαδή ο Τσίπρας; Ότι για …δύο μήνες οι μπατίρηδες θα έχουν σπίτι και η κυβέρνηση θα το δώσει στους τραπεζίτες το Γενάρη! Οι του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν, δηλαδή, ότι ο κοσμάκης δεν ξέρει ούτε να μετράει πόσους μήνες θα κατέχει ακόμη το σπίτι του; Θα μας τρελάνουν; «Οι γύπες της Ουάσιγκτον και οι πλατσικολόγοι της Ευρώπης βρίσκονται προ των πυλών. Όχι για επενδύσεις στην πραγματική οικονομία, αλλά για τα “κόκκινα” δάνεια των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών», έγραφε την Πέμπτη η Εφημερίδα των Συντακτών. Παρέχει μάλιστα την πληροφορία ότι καταβάλλεται προσπάθεια στο ετήσιο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου που θα γίνει στα τέλη Νοεμβρίου, να έρθουν ως βασικοί προσκεκλημένοι οι επικεφαλής δέκα εκ των μεγαλύτερων «αρπακτικών» κεφαλαίων των ΗΠΑ! Δύοάνθρωποι δείχνουν ενθουσιασμένοι από το γεγονός της πλήρους υποταγής του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στις εντολές του Βερολίνου.  
Ο πρώτος είναι ο γάλλος επίτροπος Οικονομικών στην Κομισιόν, Πιερ Μοσκοβισί. «Μετά τον Ιούλιο έχουμε εργαστεί σε κλίμα εμπιστοσύνης και με πνεύμα συνεργασίας που είναι πρωτοφανές μεταξύ μιας ελληνικής κυβέρνησης και των ευρωπαϊκών θεσμών, από την έναρξη της κρίσης», δήλωσε ο Μοσκοβισί σε συνέντευξη που έδωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Πρέπει να ληφθούν δύσκολες αποφάσεις πριν από το τέλος του έτους», τόνισε. Η εκπρόσωπός του στην Κομισιόν ανήγγειλε επίσης την επικείμενη άφιξή του στην Ελλάδα για μεθαύριο, Τρίτη, όπου θα παραμείνει και την Τετάρτη. Ο δεύτερος ευτυχής με τις εξελίξεις είναι ο έλληνας υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης. Αυτός χαρακτήρισε «τεράστια» τη χρηματοδοτική εισροή 4,5 δισεκατομμυρίων ευρώ από το ΕΣΠΑ ως το Μάρτιο του 2016, ενώ έδειξε ενθουσιασμένος και με τη δυνατότητα δανεισμού από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (BERD), ποσού έως 3 δισεκατομμυρίων ευρώ με χαμηλό επιτόκιο. Αντιθέτως, τον «υπαρκτό κίνδυνο να διολισθήσει η χώρα σε βαθύτερη ύφεση», επισημαίνει το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, στην έκθεσή του για το τρίτο τρίμηνο του 2015. Εκεί, υπογραμμίζει την εξάντληση της φοροδοτικής ικανότητας των φορολογουμένων, που θέλουν να είναι συνεπείς. Προειδοποιεί έτσι τους κυβερνώντες ότι η αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσής τους, κατά κανένα τρόπο δεν συνεπάγεται και ανάλογη αύξηση των φορολογικών εσόδων του κράτους, αφού ούτε οι συνεπείς μέχρι τώρα φορολογούμενοι δεν θα είναι σε θέση να πληρώσουν τις νέες φορολογικές επιβαρύνσεις.  
Σα να μην έφταναν αυτά, η εφημερίδα με τη μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα στη Γερμανία, η Μπιλντ, αυξάνοντας τη γερμανική πίεση πάνω στην κυβέρνηση Τσίπρα, υποστηρίζει ότι οι δανειστές έστειλαν ήδη μήνυμα στην Αθήνα πως δεν θα εκταμιευθεί η δόση του Οκτωβρίου – η υποδόση, ακριβέστερα. Η γελοίου επιπέδου εφημερίδα ισχυρίζεται ότι υπάρχει «βαρύ» κλίμα μεταξύ Αθήνας και δανειστών, το οποίο οφείλεται στο ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν εφαρμόζει όλα τα προαπαιτούμενα, δεν δίνει τα χρήματα που οφείλει το ελληνικό κράτος σε ιδιώτες και δεν επιστρέφει φόρους που δικαιούνται οι πολίτες. Τώρα που οι Γερμανοί «έσπασαν» τον Τσίπρα, θα τον λιώσουν…
ISKRA

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μωρέ όπως πάει και τα βρακιά θα μας πάρουν.

Ανώνυμος είπε...

Τις ανοησίες και τις βλακείες που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ και οι λοιπές "προοδευτικές" δυνάμεις τις πληρώσαμε και τις πληρώνουμε και μάλιστα πολύ ακριβά. Όσο για τα δάνεια, εκτός από αυτούς που πραγματικά δεν μπορούν να πληρώσουν και πρέπει να στηριχθούν, υπάρχουν και οι "έξυπνοι" που ήταν και είναι σε κινήματα τύπου "δεν πληρώνω δεν πληρώνω", που τα στήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ και το ηγετικό τους στέλεχος τον κ. Χαρίτση τον έκανε Υφυπουργό για ΕΣΠΑ!!!!!!!
Αλλά για να μην αισθανόμαστε μ@λ@κες όσοι πληρώναμε και πληρώνουμε και όσοι πληρώναμε και τώρα αδυνατούμε να πληρώσουμε λόγω π.χ. απόλυσης από εργασία, θα πρέπει όσοι χρωστούν και έχουν χρήματα ή περιουσίες να πληρώσουν ή να γίνει κατάσχεση των σπιτιών τους. Δεν μπορεί να ζουν οι ¨εξυπνοι¨εις βάρος όλων μας.
Θυμάμαι κάποτε είχε γίνει σύλλογος για να μην πληρώνουν δάνεια της Εργατικής Κατοικίας και τα αριστερά κόμματα πρωτοστατούσαν αλλά ποτέ δεν είπαν στον κόσμο ότι τα δάνεια είναι ανταποδοτικά και αν δεν πληρώσω εγω που το πήρα δεν θα πάρει αύριο το παιδί μου δάνειο για σπίτι ή να κάνει επιχείρηση.
Ο λαικισμός μας έχει καταστρέψει.

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΑ ΚΑΙ ΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΠΗΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΚΑΙ ΕΞΗΓΟΥΜΑΙ :
1 ΜΕΧΡΙ ΠΟΣΑ ΤΜ
2 ΠΟΙΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΗ ΑΞΙΑ
3 ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΥΠΟΛΟΙΠΗ
4 ΕΤΗΣΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ
5 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
6 ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ(ΠΡΙΝ ΤΟ 2010)
7 ΛΟΓΟΙ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ
8 ΠΙΘΑΝΗ ΑΝΕΡΓΕΙΑ
ΕΦ ΟΣΟΝ ΕΞΕΤΑΣΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ Κ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ ΤΟΤΕ ΕΙΜΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ .ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΣΤΕ ΑΔΙΚΟΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΟ ΚΕΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ. ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

2/11 10.32 Από όσα λές φαίνεσαι οργισμένος. Είμαι μαζί σου για το ότι πρέπει να πληρώσουν και να εξοφλήσουν τα χρωστούμενα όσοι μπορούν και παν να ξεφύγουν. Και οι άλλοι όμως που το παίζουν φουκαράδες πρέπει να ξεδιαλεχτούν και σύμφωνα με αντικειμενικά κριτήρια,( εισόδημα, καταθέσεις, οικόπεδα,συνολικό οικογενειακό εισόδημα, ελιές, ενοίκια κλπ κλπ) πρέπει να πληρώσουν και όχι να κρύβονται πίσω απ' αυτό που βολεύει όλους τους τζαμπατζήδες.

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί που στον Πολύγυρο καθόταν έξω από το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας και έλεγαν στους πολίτες να μήν πληρώσουν το χαράτσι και τον ΕΝΦΙΑ αλλά τους προέτρεπαν να πληρώσουν μόνο το λογαριασμό της ΔΕΗ και μάλιστα τους εξυπηρετούσαν σ αυτό και τους δήλωναν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αν γίνει κυβέρνηση θα τα καταργήσει ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ τώρα αυτοί τον ΕΝΦΙΑ των πολιτών που παραμύθιαζαν.

Ανώνυμος είπε...

11.53 Δυστυχώς όλα αυτά γίνονται προς όφελος των συμπολιτών μας που ζουν εις βάρος του κοινωνικού συνόλου και είναι συστηματικοί απατεώνες και μπαταχτζήδες. Τα μέτρα πρέπει να είναι ΑΤΟΜΙΚΑ και όχι γενικά. Π.χ. δεν προστατεύεις την πρώτη κατοικία σε κάποιον που έχει περιουσία, καταθέσεις, ή και όταν έιχε μια καλή δουλειά δεν πλήρωνε περιμένοντας την ημέρα που κάποια αντιλαική κυβερνηση θα του χαρίσει τα δάνεια.
Στον εργαζόμενο που μέρι χθες πλήρωνε και σήμερα έχασε τη δουλειά του να του κάνεις όχι 100 αλλά 1000 δόσεις και ευκολίες για να μην αισθάνονται τελικά όσοι πληρώνουν και είναι νομοταγείς οτι ειναι βλάκες και κορόιδα.