Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015

Η Χαλκιδική στους 8 καλύτερους προορισμούς για αποτοξίνωση από την τεχνολογία

Το Lonely Planet τοποθετεί τη Χαλκιδική ανάμεσα στους 8 καλύτερους προορισμούς στον κόσμο για διακοπές αποτοξίνωσης σε άρθρο του στην ψηφιακή έκδοση με τίτλο "Ταξίδια μακριά από την τεχνολογία: Πού να ταξιδέψετε για μια πραγματική αποτοξίνωση από τον ψηφιακό κόσμο" ([πρωτότυπο άρθρο: http://goo.gl/KZ5aE7]).
Οι 8 αυτοί προορισμοί προκρίνονται για διακοπές για όσους αναζητούν την επαφή με τη φύση μακριά από τα έξυνα κινητά τηλέφωνα, το wifi και instant messages και υπόσχονται αποτοξίνωση από την τεχνολογία καθώς τα ηλεκτρονικά μηνύματα αντικαθίστανται από ψαλμωδίες σε μοναστήρια, την απόλυτη ησυχία ή τον ήχο των κυμάτων της θάλασσας.


Το Lonely Planet προτείνει επίσκεψη στα ακατοίκητα νησιά της Χαλκιδικής, και αναφέρει τα εξής: "H Xαλκιδική είναι ευρέως γνωστή για τις διακοπές στον ήλιο και τη θάλασσα. Διαθέτει εξαιρετικά παραθαλάσσια resort, ψαροταβέρνες λίγα βήματα από την ακτή και ο αέρας έχει το άρωμα του ούζου και του αντηλιακού. 
Όμως, μπορείτε να εξερευνήσετε την ηλιόλουστη ενδοχώρα της Ελλάδας με πιο περιπετειώδη διάθεση. Αυτή η εμπειρία περιπέτειας περιλαμβάνει island hopping σε νησιά ακατοίκητα πέρα από τη χερσόνησο της Κασσάνδρας. Επομένως πρέπει να περιμένετε εμπειρίες από ελεύθερο κάμπινγκ, φωτιές και ψάρεμα. Η ατμόσφαιρα είναι ποιητική, θα έρθετε κοντά με την εμπειρία της απομόνωσης και φυσικά δεν υπάρχει ηλεκτρισμός. 

Άλλωστε, το wifi είναι ένας περιττός περισπασμός όταν συλλέγετε τροφή για το δείπνο".

1. Πολυτελείς ξενώνες στη Ναμίμπια
https://images-resrc.staticlp.com/S=W748/O=75/http:/www.lonelyplanet.com/travel-blog/tip-article/wordpress_uploads/2015/11/GettyImages-469974129_super-1.jpg

2. Royal Belum State Park, Μαλαισία
Belum State Park - step into this wilderness of swampy inlets and jungle-draped coves - Anita Isalska 1

3. Μπρόκεν Χιλ, Αυστραλία
 4. Eqi glacier της Γροιλανδίας
Glacier Lodge Eqi - solar powered huts Anita Isalska


5. Κιστερκιανά μοναστήρια της Καταλονίας
Catalonia's Cistercian Route - Reial Monestir de Santes Creus - Anita Isalska 1

6. Green Bank, ΗΠΑ
7. Ακατοίκητα νησιά της Χαλκιδικής, Ελλάδα
GettyImages-467710961_high 1
8. Loch Hourn, Χάιλαντ της Σκωτίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: