Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015

20 χρόνια παρουσίας της Χαλκιδικής στην έκθεση Philoxenia

Για 20η συνεχόμενη χρονιά η Χαλκιδική συμμετείχε στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia που πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις της HELEXPO - ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη.
Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής οργάνωσε και φέτος με τον καλύτερο τρόπο την παρουσία της Χαλκιδικής στην συγκεκριμένη έκθεση με ένα περίπτερο 20 τ.μ. παρουσιάζοντας τόσο την τουριστική της υποδομή όσο και την γαστρονομία της αφιερώνοντας την φετινή συμμετοχή στο ελαιόλαδο και την ελιά.
Την συμμετοχή της Χαλκιδικής υποστήριξαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι των Δήμων, Νέας Προποντίδας, Κασσάνδρας και Αριστοτέλη.
Η έκθεση Philoxenia κατέγραψε άνοδο στην επισκεψιμότητα των εμπορικών επισκεπτών, η οποία υπερβαίνει ποσοστιαία το 30%, σε σχέση με την περσινή διοργάνωση.
Οι εκθέτες της Philoxenia ήταν 351 έναντι 232 της περσινής διοργάνωσης (από Σερβία, Τουρκία, Βουλγαρία, Τυνησία, Αίγυπτο, Αλβανία, Φιλιππίνες, Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, ΠΓΔΜ, Ινδονησία, Κύπρο, Τσεχία και Σλοβακία), ενώ ο εκθεσιακός της χώρος ήταν κατά 25% μεγαλύτερος.

Τα στελέχη του Τουριστικού Οργανισμού πραγματοποίησαν περισσότερα από 20 προγραμματισμένα ραντεβού με τους Hosted Buyers της έκθεσης και πολλές επαφές με εξειδικευμένες εταιρίες στην προβολή μέσω του διαδικτύου.

Το περίπτερο της Χαλκιδικής επισκέφθηκαν η Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, η Υφυπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης για θέματα Μ.Θ. κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης, ο νέος Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη κ. Okan Orhan Yalman, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού κ. Μάκης Ζαχαράτος, ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, ο Πρόεδρος του Ξ.Ε.Ε. κ. Γεώργιος Τσακίρης, ο Πρόεδρος της ΗΑΤΤΑ κ. Λύσανδρος Τσιλίδης και εκπρόσωποι Ενώσεων Ξενοδόχων και προορισμών από ολόκληρη τη χώρα.

Η φετινή αναβαθμισμένη Philoxenia έδειξε ότι με δουλειά και εξωστρέφεια μπορεί να ξαναγίνει έκθεση τουρισμού με ουσία και αποτέλεσμα.

Ευχαριστούμε για την πολύτιμη βοήθειά τους: την Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, τους παραγωγούς προϊόντων της Χαλκιδικής και την εταιρία εμπορίας καφέ THESS CAFE του κ. Λεωνταρά.

Επόμενος σταθμός προβολής του προορισμού είναι το Μιλάνο - Μπέργκαμο - Κόμο από 18-22 Νοεμβρίου (συμμετοχή workshop) και 10-13 Δεκεμβρίου έκθεση Βαρσοβίας - Πολωνία.

Ανδρέας Ανδρεάδης, Κώστας Τορνιβούκας, Γιάννης Μπουτάρης, Γιάννης Γιώργος, Σπύρος Πέγκας, Γρηγόρης Τάσιος

Γρηγόρης Τάσιος, Γιάννης Γιώργος, Γιώργος Μπρουτζάς, Okan Orhan Yalman

Γενική άποψη του περιπτέρου

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Όταν πληρώνει ο φορολογούμενος κοσμάκης, εύκολα πετάτε τα λεφτά (που δεν υπάρχουν).
Αν όμως ήταν δικά σας, θα τα επενδύατε ποτέ στη Φιλοξένια, για να βγαίνετε φωτογραφίες και να κάνετε προσωπικές δημόσιες σχέσεις;