Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015

ΑΠΟΝΟΜΗ ΕΤΙΚΕΤΑΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΕΡΓΟΥ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ E-TWINNING ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Ν.ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ...

(3ο Δ.Σ. Ν.ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ, Δ.Σ. ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ, Δ.Σ. ΣΗΜΑΝΤΡΩΝ, Δ.Σ. ΦΛΟΓΗΤΩΝ-Ν.ΠΛΑΓΙΩΝ )
Το πρόγραμμα “Bullying?No,thanks!” εκπονήθηκε στο μάθημα των Αγγλικών με στόχο την αύξηση της ευαισθητοποίησης των μαθητών απέναντι στον σχολικό εκφοβισμό, ένα φαινόμενο ταχύτατα αυξανόμενο στα Δημοτικά Σχολεία.
Οι μαθητές έμαθαν μέσα από το πρόγραμμα πως να αναγνωρίζουν περιστατικά σχολικού εκφοβισμού και να τα αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά,  μοιράστηκαν εμπειρίες και αντάλλαξαν γνώμες σχετικά με τον σχολικό εκφοβισμό,  διάβασαν ιστορίες, εξέφρασαν τα συναισθήματα τους μέσα από ζωγραφιές,  παρακολούθησαν και έφτιαξαν οι ίδιοι σύντομα βίντεο σχετικά με το θέμα και δημιούργησαν μία “anti bullying”γωνιά στο σχολείο τους την οποία διακόσμησαν με τους «anti bullying» ήρωες τους !
 

Το πρόγραμμα εμπλουτίστηκε με συνεργατικές δραστηριότητες μεταξύ 5 σχολείων (Δημοτικό Σχολείο Φλογητών/Ν.Πλαγίων,11ο Δημοτικό Σχολείο Συκιών, 3ο Δημ.Σχ. Ν.Μουδανιών, Δημοτικό Σχολείο Σήμαντρων, Δημοτικό Σχολείο Διονυσίου), όπου οι μαθητές συμμετείχαν σε διαγωνισμό αφίσας με σλόγκαν κατά του σχολικού εκφοβισμού, σε βίντεο- κουίζ που δημιουργήθηκε με τα βίντεο που γύρισαν οι ίδιοι οι μαθητές των 5 σχολείων με θέμα τα είδη σχολικού εκφοβισμού (σωματικός, ψυχολογικός, διαδικτυακός, φραστικός) καθώς επίσης και σε δημοσκόπηση που κατέγραψε τις αντιδράσεις τους απέναντι σε φαινόμενα σχολικού εκφοβισμού Τέλος, κατήρτισαν συνεργατικά κανόνες συμπεριφοράς και αντάλλαξαν βραχιόλια φιλίας που θα τους υπενθυμίζουν τι πρέπει να κάνουν όλοι μαζί για να σταθούν ενάντια στα φαινόμενα σχολικού εκφοβισμού.
Τα κριτήρια με βάση τα οποία   αξιολογήθηκε ήταν η συνεργασία και η αλληλεπίδραση των συνεργαζόμενων σχολείων σε όλες τις φάσεις του έργου σε επίπεδο εκπαιδευτικών και ιδιαίτερα σε επίπεδο μαθητών. Ένα ακόμη βασικό στοιχείο του έργου είναι και η χρήση των ΤΠΕ για την ενίσχυση της συνεργασίας και της επικοινωνίας των εταίρων αλλά και για την υλοποίηση του
Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στο έργο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: