Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2015

Αποκλεισμός του ΣΥΡΙΖΑ από το 18ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης στη Θεσσαλονίκη


Για τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στο Φεστιβάλ
Θεσσαλονίκη, 6-10-2015
Προς αποκατάσταση της αλήθειας (που έχει κακοποιηθεί βάναυσα από χθες), και μέχρι να υπάρξει αναλυτικό κείμενο από τη συνέλευσή μας, δημοσιοποιούμε αυτούσιο το σχετικό απόσπασμα από τα πρακτικά της οργανωτικής συνέλευσης για το 18ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με ημερομηνία 23/9:
"Ειδικά για τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίστηκε και εχθές η συζήτηση που έχουμε ξεκινήσει εδώ και τρεις συνελεύσεις. Οι συλλογικότητες και τα άτομα που συμμετείχαν σε αυτές συμφωνήσαμε ότι δεν επιθυμούμε πια να συμμετέχουμε μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ σε μία κοινή πολιτική εκδήλωση, όπως είναι το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ. Κρίναμε ότι η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ είναι για εμάς ασύμβατη με το πολιτικό πλαίσιο που έχουμε θέσει ήδη από τον Ιούλιο και επικαιροποιήσαμε τώρα. Τέλος, συμφωνήσαμε ότι η συνυπογραφή και η συνδιοργάνωση του Φεστιβάλ αποτυπώνει μία πολιτική και κοινωνική συμμαχία και δεν είναι δυνατό
 

 πια αυτή η συμμαχία να περιλαμβάνει το κυβερνητικό κόμμα, με δεδομένες τις επιλογές του, μαζί με τα κινήματα και τις οργανώσεις της αντιπολίτευσης."
 Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙΣ ΤΑ ΓΙΟΥΣΟΦΑΚΙΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ?
ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΜΑΛΛΟΝ ΥΠΟΒΟΣΚΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ειμαι ρατσιστής αλλά δεν σε γουστάρω επειδη δεν πιστεύεις τα ίδια με 'μένα.
Μάλλον οι αντιρατσιστές ειναι οι πιο ρατσιστές απο ολους.

Ανώνυμος είπε...

Αυτοι στηριξαν τον τσιπρα μεχρι αηδίας. Δεν εχουν σχεση με την αριστερη πλατφορμα. Και αφου τον στηριξαν μεχρι αηδιας τωρα αισθανονται ΑΗΔΙΑ Περι αυτου προκειται και δεν εχει σχεση με ρατσισμο-αντιρατσισμο.