Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2015

«Είμαστε κάθε λέξη από το μνημόνιο»...

Πηγή: Νίκος Μπογιόπουλος - Realnews
Ο Αλέξης Τσίπρας στην πρώτη του ομιλία ως πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης που είχε προκύψει από τις εκλογές του Γενάρη, είχε διαβεβαιώσει για την αμετάκλητη -όπως έλεγε- απόφασή του να τιμήσει στο σύνολό τους τις προεκλογικές του δεσμεύσεις. «Ο λαός- είχε πει τότε ο κ. Τσίπρας- δεν αντέχει άλλη ματαίωση και απογοήτευση μετά από 5 χρόνια μνημονιακής διακυβέρνησης»... Το τι συνέβη στη συνέχεια είναι γνωστό. Στην ίδια συνεδρίαση ο κ. Τσίπρας είχε πει κάτι ακόμα: «Είμαστε κάθε λέξη από το Σύνταγμα αυτής της χώρας και αυτό θα υπηρετήσουμε μέχρι τέλους», ήταν τα λόγια του πρωθυπουργού. Το τι συνέβη στη συνέχεια, επίσης είναι γνωστό.
 

Με χαρακτηριστικότερο τον τρόπο που χρησιμοποιήθηκε το «Οχι» του δημοψηφίσματος, που παρά τις συνταγματικές προβλέψεις ότι το αποτέλεσμα ενός δημοψηφίσματος είναι δεσμευτικό για όλα τα κρατικά και κυβερνητικά όργανα, παρά και ενάντια στο Σύνταγμα, εκείνο το «Οχι» μετατράπηκε σε «Ναι»...
Στη συζήτηση εντός της εβδομάδας για τις προγραμματικές δηλώσεις της «νέας» κυβέρνησης δεν θα λείψουν, φυσικά, και πάλι τα μεγάλα λόγια.
Εντούτοις, τέτοιες «χοντράδες» σαν τις προηγούμενες, μάλλον θα αποφευχθούν. Ο λόγος είναι απλός και ο πρωθυπουργός θα μπορούσε -αν και θα το αποφύγει- να τον διατυπώσει ως εξής: «Είμαστε, πλέον, κάθε λέξη από το μνημόνιο αυτής της χώρας και αυτό θα υπηρετήσουμε μέχρι τέλους»...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ανησυχώ!

Ανώνυμος είπε...

ΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΕΣ

Για την οικονομία του σχολίου τηλεγραφικά θα πω ότι, επιτέλους, θα πρέπει να τελειώνουμε με το "ΟΧΙ" του ψευδεπίγραφου δημοψηφίσματος, που απαντούσε στο να δεχθεί ο λαός τα μέτρα JUNGER για τη νέα δανειακή σύμβαση.
Ο λαός δεν ψήφισε για να μην υπογραφεί καμιά νέα δανειακή σύμβαση, αλλά απέκρουσε τα μέτρα που απαιτούνταν γι΄αυτήν, όπως απαδείχθη περίτρανα και ξεκάθαρα από το αποτέλεσμα των εκλογών -καθόλου ψευδεπίγραφων - που ακολούθησαν.
Ο λαός ποτέ δεν πίστεψε στις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όταν τον Ιανουάριο του έδωσε εντολή να κυβερνήσει και ήξερε, πολύ καλά, πως η κωλοτούμπα του Τσίπρα ήταν βέβαιη -όπως και περίτρανα πραγματοποιήθηκε- και για τούτον το λόγο του ανανέωσε την κυβερνητική εντολή στέλνοντας στο περιθώριο τις αριστερές συνιστώσες των δραχμολάγνων και των ψυχοπαθών ιδεοληπτικών.
Φυσικά, κανείς δεν περίμενε πως το μνημόνιο Τσίπρα-Καμμένου θα ήταν δέκα φορές χειρότερο απ΄αυτό που δεν υπέγραψαν οι Σαμαροβενιζέληδες, αλλά αυτό θα το ξανασυζητήσουμε μιαν άλλη φορά.
Μέχρι τότε, καλά θα κάνουν οι διάφοροι Μπογιόπουλοι και λοιποί Λαφαζανοστρατούληδες να σταματήσουν να μας παραμυθιάζουν με ψέματα και παραμύθια.-