Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2015

Ανακοίνωση του Σωματείου Επαγγελματιών Ουρανούπολης

 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ 299/2015 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
Καταστατική θέση του Σωματείου Επαγγελματιών Ουρανούπολης από την ίδρυσή του το 1999 μέχρι και σήμερα, είναι η προστασία των συμφερόντων των μελών του που δραστηριοποιούνται και ζούνε σε μια περιοχή μοναδική εξαιτίας και της ποιότητας του φυσικού της περιβάλλοντος.
ΕΠΕΙΔΗ το Συμβούλιο Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ προτείνει να μη γίνει αποδεκτή η επένδυση διότι θα υπάρξουν επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον, στους υδατικούς πόρους(από τους οποίους υδροδοτούμαστε) και στη ποιότητα του αέρα.
ΕΠΕΙΔΗ το Τ.Ε.Ε (τμήμα κεντρικής Μακεδονίας) κατέθεσε τις απόψεις του στις 13/4/2011 και αντιτίθεται στην επένδυση και δε την κάνει αποδεκτή, διότι το μοντέλο ανάπτυξης που προδιαγράφεται ακυρώνει οποιαδήποτε δυνατότητα συνύπαρξης με άλλες αναπτυξιακές δραστηριότητες που χαρακτηρίζουν τη περιοχή.
 


ΕΠΕΙΔΗ η Ελληνική Δασολογική Εταιρεία με ψήφισμά της δηλώνει την αντίθεσή της στις προγραμματιζόμενες εξορυκτικές δραστηριότητες χρυσού διότι βλάπτουν ανεπανόρθωτα το φυσικό μας περιβάλλον.
ΕΠΕΙΔΗ η Γεωπονική Σχολή του Α.Π.Θ στις 29/6/2012 αποφαίνεται πως η επένδυση υπερβαίνει κατά πολύ τη φέρουσα ικανότητα της περιοχής και θα προκαλέσει μακροχρόνιες και μη αναστρέψιμες επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον και θα μεταβάλει ριζικά το χαρακτήρα της περιοχής από αγροτική-τουριστική σε ζώνη βαριάς βιομηχανίας και η ρύπανση από βαρέα μέταλλα των υδάτων, του εδάφους , της χλωρίδας , της πανίδας και των καλλιεργειών θα καλύψει περιοχές που απέχουν μεγάλες αποστάσεις απ’ την περιοχή της μεταλλευτικής δραστηριότητας.
ΕΠΕΙΔΗ είκοσι χρόνια τώρα οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής μας, αγωνίζονται ανιδιοτελώς με ένα και μοναδικό στόχο, την αποτροπή εγκατάστασης και εξόρυξης μεταλλουργίας χρυσού-χαλκού.
Και όταν στις 19/8/2015 το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας με απόφαση του ζητούσε το σταμάτημα των εργασιών στις Σκουριές και τα Σωματεία των εργαζομένων στην ΄΄Ελληνικός Χρυσός΄΄ προσέφυγαν στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο ζητώντας την αναστολή της, αποφασίσαμε να συνδράμουμε ύπερ του Υπουργείου καταθέτοντας την παρέμβαση μας, διότι θεωρήσαμε ότι έγινε ένα βήμα προς την αποκατάσταση της νομιμότητας.
Όμως φευ!
Στις 2/10/2015 εκδόθηκε η 299/2015 απόφαση του ΣτΕ όπου αναστέλλει την απόφαση του Υπουργείου μέχρι τη δημοσίευση οριστικής αποφάσεώς του, διαπιστώνοντας παράλληλα ότι : α)Απέρριψαν την αίτηση του Σωματείου μας (μαζί με άλλους τρεις συλλόγους) διότι δεν προσκομίσαμε στο δικαστήριο επικυρωμένο αντίγραφο του Καταστατικού μας! β) Δέχτηκαν την αίτηση αναστολής των Σωματείων των εργαζομένων διότι οι 867(!) εργαζόμενοι στην εταιρεία θα υποστούν ανεπανόρθωτη ή, πάντως, δυσχερώς επανορθώσιμη βλάβη από την απώλεια των θέσεών τους.
Βρήκαν πρόφαση οι δικαστές το μη επικυρωμένο καταστατικό για να μας βγάλουν από τη μέση διότι ήταν ξεκάθαρο ότι το βάρος στη ζυγαριά της δικαιοσύνης τους, θα έγερνε προς το μέρος μας. Κι αυτό γιατί εκατοντάδες μικρές επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται μόνο στην Ουρανούπολη με χιλιάδες εργαζόμενους.
Έτσι απλά.
Αφού με τόση ελαφρότητα αποφάσισε κατά πλειοψηφία η Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ, διαμαρτυρόμαστε γιατί για άλλη μια φορά η δικαιόσυνη λειτούργησε στην ουσία υπέρ των συμφερόντων της ΄΄Ελληνικός Χρυσός΄΄ και της αφαίμαξης της περιουσίας του ελληνικού λαού και δεν έλαβε υπόψη τους κόπους και τις θυσίες της σπονδυλικής στήλης της Εθνικής Οικονομίας.  

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αφού αμφισβητείται το ΣΤΕ γιατί απευθύνεστε σε αυτό και του δίνεται αξια; Η μήπως πρέπει να αρχίσετε να αμφισβητείτε τις πολιτικοποιημένες απόψεις και όχι επιστημονικά τεκμηριενες δημοσιεύσεις πάνω στις οποίες στηρίζεται τον αγώνα σας;

Ανώνυμος είπε...

διότι το μοντέλο ανάπτυξης που προδιαγράφεται ακυρώνει οποιαδήποτε δυνατότητα συνύπαρξης με άλλες αναπτυξιακές δραστηριότητες που χαρακτηρίζουν τη περιοχή.
ΑΝ ΣΕ Γ@ΜΗΣΕΙ Ο ΚΑΔΗΣ ΤΟΝ ΚΑΗΜΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΝΑ ΠΕΙΣ.
ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΛΛΑ Η ΖΗΜΙΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΑΝΕΠΑΝΌΡΘΩΤΗ.
ΜΕΓΑΛΟΙ ΠΑΙΧΤΟΥΡΕΣ ΟΙ ΚΑΝΑΔΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΕΣ
ΕΧΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ

Ανώνυμος είπε...

Ολόκληρη βιομηχανία κατασκευής (Δημάρχων - Δημοτικών Συμβούλων και κυρίως ΒΟΥΛΕΥΤΉ) έχει στηθεί σε βάρος απλών ανθρώπων που πίστεψαν ότι ο κακός Σαμαράς και η Ν.Δ. θέλουν να καταστρέψουν τον ευλογημένο τόπο της προ του Άθω περιοχής με το εργοστάσιο. Μία ομάδα ανθρώπων που μόλις κατάλαβαν ότι οι μίζες από το ΠΑΣΟΚ τελείωσαν,(βλέπε Κουτσόγιωργα με ξυρισμένο μουστάκι) πήγαν στο ΣΥΡΙΖΑ και άρχισαν πάλι (μέσω Δήμου) να έχουν πρόσβαση στο βάζο με το μέλι και όχι με το δάχτυλο αλλά με τις χούφτες. Μια άλλη πάλι ομάδα που μια ζωή ήταν στα αζήτητα της κοινωνικής καταξίωσης μπήκαν στο σύστημα της εξουσίας τοπικής και κεντρικής με ότι συνεπάγεται αυτό. Στο τέλος βέβαια θα την πληρώσουν αυτοί που ΛΑΝΘΑΣΜΈΝΑ πείστηκαν ότι συμμετέχουν στον υπέρ πάντων αγώνα κατά του χρυσού. Αλίμονο όμως πλησιάζει η ώρα της αλήθειας, όταν όλα τελειώσουν όπως φαίνεται αρνητικά για το κίνημα τότε ΦΩΤΙΆ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΎΡΙ

ΑΝΤΑΒΑΛΙΞ

Ανώνυμος είπε...

τα μαγαζακια που πουλανε χρυσο υπογραψαν;αυτο λεγετε στρουθοκαμηλισμος!

Ανώνυμος είπε...

11.40. Τι θα γίνει με σένα, τελείωσαν οι ιδέες στο κεφάλι σου ή το ακονίζεις με το τσεκούρι των Νεάντερταλ. Τα ίδια έγραψες και χθες σε προηγούμενο σχόλιο. Μπάζο.

Ανώνυμος είπε...

ειτε ετσι ειτε αλλιως το στε θα δινει στην εταιρεια τις αποφασεις υπερ της,ομως το στε δεν δικαζει για περιβαντολογικες επιπτωσεις καθως δεν ειναι περιβαντολογοι αλλα νομικοι,το υπουργειο εχει ολη την ευθυνη απο εδω και περα και το υπουργειο ειναι αυτο που θα κρινει αν πρεπει να σταματησει διοτι εχουν παραβιασει πολλες συμβατικες υποχρεωσεις με πρωτη και τρανη τη μεταλουργεια,εκει πρεπει να γινει αναστροφη της συμβασης διοτι καθαρα πλεον το δημοσιο εχει εξαπαταηθει απο τον ιδιωτη δηλαδη την εταιρεια.ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΣΑΣ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΕΙΣΤΕ ΤΗ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.

Ανώνυμος είπε...

Ρε ανταβαλιξ πάψε να προσβάλλεις την νοημοσύνη μας
Αΐ σιχτιρ

Ανώνυμος είπε...

Ρε συ ανταβαλιξ
Απ οτι γνωρίζουμε οι ανταβαλιδες, ειναι περήφανοι άνθρωποι και έχουν την ευθύνη των λόγων τους. Επίσης το χωριό τους πήρε το όνομα αυτό απο την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ που ίδιοι ασκούσαν απέναντι στον Τούρκο κατακτητή (αντί- βάλλω )
Εσυ, ούτε την ευθύνη των λόγων σου έχεις αλλά ούτε αντισταθηκες στον Καναδό κατακτητή. Τι σκατα ανταβαλης είσαι;;;
Αΐ και σιχτιρ τσογλανοκαναδιξ

Ανώνυμος είπε...

25 Βγαινουμε 26 κλεινει

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ:
ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ ΑΛΑΞΤΕ ΜΑΡΚΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΠΙΝΕΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

Απ' ότι φένεται η ΑΛΗΘΕΙΑ ενοχλεί. Στο κίνημα έχουν επικρατήσει όντως οι ΝΕΑΝΤΕΡΤΑΛ . Πράγματι οι ανταβαλίδες ήταν ανέκαθεν περήφανοι , τώρα πως μερικοί κατάντησαν να ακολουθούν σαν κοπάδι είναι απορίας άξιον ή μήπως είναι μεγάλο το μεροκάματο???? .

ΑΝΤΑΒΑΛΙΞ