Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015

«Ο λαός μίλησε» …

Πηγή: Νίκος Μπογιόπουλος - Realnews  
«Ο ΛΑΟΣ μίλησε στις εκλογές»... Πρόκειται για μόνιμη επωδό κυβερνητικών στελεχών -και του ίδιου του πρωθυπουργού- όταν τους ασκείται κριτική για τον Αρμαγεδδώνα των μέτρων που φέρνουν. 
«Ο λαός μίλησε», λοιπόν... Παρακάμπτουμε το γεγονός ότι έχουν οδηγήσει το εκλογικό σώμα να απέχει κατά 45% από τις εκλογές. 
Παρακάμπτουμε ότι το εκλογικό 36% του ΣΥΡΙΖΑ ισοδυναμεί με το 17% του εκλογικού σώματος. Και ρωτάμε: Πώς ακριβώς ερμηνεύουν το εκλογικό αποτέλεσμα οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ;


Η ερμηνεία τους είναι ότι ο λαός λατρεύει τα μνημόνια (που ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργούσε); Πως ο λαός αρέσκεται στη λιτότητα; Οτι οι συνταξιούχοι περιμένουν πώς και πώς τις νέες μειώσεις στις συντάξεις τους;

Πώς αντιλαμβάνονται οι κυβερνώντες τις εκλογές; Σαν κολυμβήθρα του Σιλωάμ που εξαγνίζει το αμάρτημα της πολιτικής εξαπάτησης, της πολιτικής δημαγωγίας, του πολιτικού εκβιασμού και της πολιτικής της φτώχειας;

Τότε να σταματήσουμε να μιλάμε -για παράδειγμα- για το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου το 1999, αφού λίγους μήνες αργότερα το ΠΑΣΟΚ είχε κερδίσει τις εκλογές του 2000. Αλήθεια, αυτό είναι το «νέο» του ΣΥΡΙΖΑ; Η αξιοποίηση της κάλπης σαν γομολάστιχα παραγραφής των εγκλημάτων και διαγραφής της μνήμης;

«Ο λαός ήξερε ότι φέραμε μνημόνιο, εντούτοις μας ψήφισε-λέει ο ΣΥΡΙΖΑ-επομένως σιωπήστε»!
Ιδού το «νέο» του ΣΥΡΙΖΑ! Τι οίηση! Τι αλαζονεία! Αλλά: Ο Σαμαράς, παρότι έφερε μνημόνιο τον Φεβρουάριο του 2012, κέρδισε τις εκλογές τον Ιούνιο του 2012. Δεν θυμόμαστε, τότε, ο ΣΥΡΙΖΑ να σιώπησε.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο λαός πράγματι μίλησε και ο αειθαλής..... Μπογιόπουλος εξακολουθεί να μην αντιλαμβάνεται μήτε τι επέλεξε ο λαός μήτε τι μηνύματα έστειλε προς πάσα κατεύθυνση.
Τα ποσοστά που πήραν τα διάφορα κόμματα είναι αυτά που είναι και δεν ανάγονται κατά το δοκούν και τα μύχια συμφέροντα του κάθε αναλυτού..., συσχετιζόμενα με τα ποσοστά της αποχής, που επέλεξε ένα μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος, γνωρίζοντας εκ των προτέρων πως αποχή, λευκά και άκυρα ψηφοδέλτια δεν έχουν καμιά δύναμη, μήτε προκαλούν το οποιοδήποτε αποτέλεσμα.
Βεβαίως, και δεν ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ασφαλώς τους ιδεοληπτικούς και παλαβούς δραχμολάγνους της ΛΑΕ, και αν και επέλεξα ένα κόμμα δημοκρατικό και φιλοευρωπαϊκό, και παρ΄όλο που συγκαταλέγομαι στους ηττημένους.... των πρόσφατων εκλογών, δεν μπορώ να αρνηθώ την απόφαση του Ελληνικού λαού να στηρίξει ένα κόμμα που πολλαπλώς τον εξαπάτησε υποσχόμενο τα αντίθετα από όσα έπραξε.
Εξανίσταμαι, όμως, όταν οι διάφοροι Μπογιόπουλοι και λοιποί ισκραλάγνοι προσπαθούν να μας παρουσιάσουν το άσπρο μαύρο.-

Ανώνυμος είπε...

Αμάν πια με τους Μπογιόπουλους και τους λοιπούς υπέρμαχους και διαπρύσιους κήρυκες της παλαβής ΛΑΕ.
Δεν το πήρανε χαμπάρι ότι ο λαός τους έβαλε στο περιθώριο και αγνόησε τις δραχμολάγνες προτάσεις τους;

Ανώνυμος είπε...

Δεν μας εξηγεί ούτε μας αναλύει ο Μπογιοπουλας που κόπτεται για τα συμφέροντα του λαού, γιατι όλοι αυτοι οι απογοητευμένοι "δημοκράτες" που απείχαν δεν προσήλθαν να ψηφίσουν αντιμνημονιακα και αγνά κόμματα της αριστεράς που θα τους σώσουν απο τα δεινά που έχουν περιέλθει.
Η αλήθεια ειναι μια. Ο λαος μας ειναι ηλίθιος και γι' αυτό γουστάρει να κυβερνηθεί απο ηλίθιους.
Μπογιοπουλε, αντί να αναγαγεις τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την αποχή, πες μας με την ίδια λογική τι ποσοστά πήραν η ΛΑ.Ε. και το Κ.Κ.Ε. και θα καταλάβεις τι γουστάρει ο λαος και τι δύναμη έχουν οι "αγνοί" (έλεος) αριστεροί.