Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2015

Μεταλλωρύχοι: «Με τον αγώνα μας θα νικήσουμε»

Παράλληλες διαδηλώσεις σε Αθήνα, Σκουριές και Μαδεμοχώρια
Την μέρα που κρίνεται στο ΣτΕ το μέλλον των Μεταλλείων Κασσάνδρας, οι μεταλλωρύχοι, οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι της Χαλκιδικής δίνουν βροντερό παρών σε όλα τα μέτωπα ΥΠΕΡ των Μεταλλείων, ΥΠΕΡ της ανάπτυξης:
Στην Αθήνα μεταλλωρύχοι και εκατοντάδες κάτοικοι που ήρθαν τη νύχτα από την Χαλκιδική συγκεντρώθηκαν από τις έξι το πρωί, έξω από το ΣτΕ, με σύνθημα: «Κάτω τα χέρια από τα Μεταλλεία»,  στέλνοντας ηχηρό μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση με ένα και μοναδικό αίτημα: Να ανοίξουν τα Μεταλλεία ΣΗΜΕΡΑ, να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στις δουλειές τους και η κοινωνία να βγει από το «πάγωμα».Έξω από το ΥΠΕΚΑ, οι μεταλλωρύχοι που έχουν κατασκηνώσει στην Μεσογείων, πραγματοποιούν διαδήλωση διεκδικώντας ΑΝΟΙΧΤΑ Μεταλλεία Κασσάνδρας και βροντοφωνάζοντας: «Με τον αγώνα μας θα νικήσουμε».

Την ίδια ώρα στην Χαλκιδική η τοπική κοινωνία δηλώνει «ΝΑΙ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ» σε ένα μαζικό συλλαλητήριο στο Παλαιοχώρι, όπου στήνονται από νωρίς το πρωί συμβολικά «μπλόκα» διαμαρτυρίας ενώ κάτοικοι και εργαζόμενοι, μοιράζουν φυλλάδια εξηγώντας τις θέσεις του.

Στις Σκουριές που τελούν υπό κατάληψη οι εργαζόμενοι διαδηλώνουν ζητώντας λύση για να συνεχιστεί κανονικά η μεταλλευτική δραστηριότητα σε όλα τα εργοτάξια.

Εν αναμονή των εξελίξεων, κάτοικοι και εργαζόμενοι στα Μεταλλεία δηλώνουν ΠΑΡΩΝΤΕΣ και έτοιμοι να κλιμακώσουν τον ΑΓΩΝΑ τους μέχρι την τελική ΔΙΚΑΙΩΣΗ

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Μεταλλείων Κασσάνδρας7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Ελληνικός Χρυσός παρανομεί συστηματικά και κατ΄εξακολούθηση, από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε το καταστροφικό της έργο στη Χαλκιδική. Έχοντας στο πλευρό της αυταρχικές κυβερνήσεις, διεφθαρμένους κρατικούς λειτουργούς, διαπλεκόμενα ΜΜΕ, δυνάμεις καταστολής και δικαστικούς, δημιούργησε ένα καθεστώς “κράτους εν κράτει”. Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΜΒΆΛΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟ Η ΠΕΙΝΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΕΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΡΚΕΤΑ ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ

Ανώνυμος είπε...

Η πλειοψηφία των κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής είναι ενάντια στις εξορύξεις χρυσού, είναι ενάντια στο ξεπούλημα και στη καταστροφή της πατρίδας μας. Σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο μόνο ανίκανοι δε μπορούν να βρουν δουλειά!

Ανώνυμος είπε...

Οι Δήμοι Αριστοτέλης και Βόλβης έκαναν παρέμβαση στο ΣτΕ υπέρ της απόφασης Σκουρλέτη. Αντιλαμβάνομαι ότι ο Δήμαρχος Αριστοτέλη έπραξε έτσι εκπροσωπώντας τις κοινότητες Ιερισσού, Νέων Ρόδων και Ουρανούπολης που απέχουν κατά μέσο όρο περίπου 50 χιλιόμετρα από τις Σκουριές, αλλά και ο Δήμαρχος Βόλβης πιστεύω ότι το έκανε γιατί .... κυνδυνεύουν οι κοινότητες Μαυρούδα, Σκεπαστού, Στεφανινών και Φιλαδελφείου; ή μήπως οι Κοινότητες Νυμφόπετρας, Προφήτου και Σχολαρίου;

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή ρε καφετζή δημοσιεύοντας τα σκουπίδια του μπόμπολα είσαι αμερόληπτος κι έτσι; Δεν είσαι δοσίλογος;

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλώ σταματήστε να προσβάλετε την λέξη αγωνίζομαι. Πως ;;; Με τα έξοδα που ειναι πληρωμένα όλα της εταιριας;;;
Την δήθεν κατασκηνωσή σας στα μπλε σκηνακια ενώ τα βράδια βρίσκεστε στα ξενοδοχεία της γλυφαδας;;;;
Αγωνιστές του γλυκού νερού ,κατευθυνόμενοι της ELDORADO
Σας γελάει ο κόσμος. Η απόφαση θάναι ανάλογη και με τις συμπεριφορές σας. Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΥΜΝΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΛΟΘΕΛΗΤΕΣ ΝΑ ΤΟΝ ΝΤΥΣΟΥΝ.

Ανώνυμος είπε...

Με την 299/2015 απόφαση του ΣτΕ διατάχτηκε η αναστολή εκτέλεσης της απόφασης Σλουρλέτη μέχρι την έκδοση της οριστικής απόφασης επί της κύριας προσφυγής.

ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ είπε...

Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή ρε καφετζή δημοσιεύοντας τα σκουπίδια του μπόμπολα είσαι αμερόληπτος κι έτσι; Δεν είσαι δοσίλογος;

Απάντηση σε σένα και όποιον άλλον έχει την ίδια απορία:
Δες το σύνδεσμο του ιστολογίου left:

http://left.gr/article-search?search_api_views_fulltext=%CE%9C%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CF%89%CF%81%CF%8D%CF%87%CE%BF%CE%B9

Δοσίλογοι είναι κι όλοι αυτοί οι Συριζαίοι του left.gr;