Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2015

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Η ιστορική μνήμη δεν τιμάται με παρελάσεις - Να τελειώνουμε με τις στρατοκρατικού τύπου αφηγήσεις


Ανακοίνωση για την 28η Οκτωβρίου και τις μαθητικές παρελάσεις
H ιστορία και η συλλογική μνήμη ενός λαού είναι πράγματα πολύ μεγαλύτερα και βαθύτερα από τις συμβολικές αργίες και επετείους που καθιέρωσε το ελληνικό κράτος.
Η 28η Οκτωβρίου, η έναρξη του πολέμου εντός της ελληνικής επικράτειας απέναντι στα στρατεύματα των φασιστών, των ναζί και των ντόπιων συνεργατών τους, απέχει παρασάγγας από την επίσημη αφήγηση που αποθεώνει τη στάση ενός στυγνού δικτάτορα και γιορτάζεται με τα «ελληνικά νιάτα» στους δρόμους των πόλεων, σε πλήρη παράταξη και συντονισμένο βήμα.
 

Το έπος της αντίστασης, της ηρωικής πάλης απέναντι στους εχθρούς της ζωής και της ελευθερίας, δεν χωράει ούτε σε μαθητικά αγήματα, ούτε τιμάται από τη νέα γενιά του τόπου με στρατιωτικά κατάλοιπα.
Η ιστορική επιταγή εκείνης της εποχής προς τους νέους και τις νέες, είναι να ακολουθούμε το παράδειγμα ζωής των ΕΠΟΝιτών, των ΕΑΜιτών, των ΕΛΑΣιτών και του κάθε ανθρώπου που πάλεψε εκείνα τα σκοτεινά χρόνια, για τη ζωή και το μέλλον των επόμενων.
Η κληρονομιά που φέρουμε στις πλάτες μας, είναι να πολεμάμε κάθε μέρα για την ελπίδα, την αξιοπρέπεια, την ειρήνη και τη δημοκρατία. Σε αυτό τον πόλεμο θα έχουμε πάντα απέναντι τους εχθρούς της ελευθερίας και της ζωής. Τον κάθε φασίστα, απόγονο των μελανοχιτώνων, τον κάθε ναζιστή – κρυφό ή φανερό – παιδί αυτών που θέλησαν να θάψουν μια ολόκληρη ήπειρο και τους λαούς της.
Η ιστορική μνήμη δεν τιμάται με τις μαθητικές παρελάσεις και η κατάργηση τους είναι ένα πρώτο βήμα, για να τελειώνουμε με τις στρατοκρατικού τύπου αφηγήσεις και συμβολισμούς, έτσι ώστε να εναρμονιστούμε με τα πραγματικά διδάγματα του έπους της Εθνικής Αντίστασης.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι γνωστό ότι η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει μόνο στα Gay Pride Parade, στις διαδηλώσεις των αναρχικών, κουκουλοφόρων πρεζάκιδων, στις καταλήψεις και καταστροφές δημοσίων κτιρίων κλπ.. Γι'αυτούς οι εθνικές εορτές δεν έχουν καμιά αξία.

Ανώνυμος είπε...

λες και το προβλημα στην ελλαδα ειναι οι παρελασης.
δειτε την κολοτουμπα που εγινε.
πωσ μας δουλευοτν ολοι τους και εσυς δεν εχετε με τη να ασχολιθειτε και ασχολιστε με τετοια θεματα.

Ανώνυμος είπε...

Ο Κορωνάκης τους, υπηρέτησε 10 μέρες και απολύθηκε. Από εκεί φαίνεται η εκτίμηση τους για την πατρίδα. Φραπεδοκουλτούρα και ότι να'ναι.

Ανώνυμος είπε...

Ασχολούνται οπως παντα με ψιλομαλακιες τα τσιπράκια και καθονται στα τεσσερα στα μεγαλα οπως τα μνημονια.

Ανώνυμος είπε...

Χιλιάδες πολίτες παρακολούθησαν με υπερηφάνεια τις παρελάσεις που θέλουν να τις καταργήσουν οι μπαχαλάκηδες καφενόβιοι συριζαίοι και τους έδωσαν μια περήφανη απάντηση.

Ανώνυμος είπε...

Να σταματήσει τώρα αυτό το πανυγηράκι με τις παρελάσεις και τα κατάλοιπα της χούντας. Η συνταγή αυτή του παρελθόντος με την "πειθαρχία" και την "ακρίβεια" οδηγεί με πειθαρχεία και ακρίβεια στην υποταγή στους ξένους ανα εποχή. Και καλα... "του έλληνα ο τράχηλος ζυγό δεν σηκώνει". Καληνύχτα σας

Ανώνυμος είπε...

Ασχοληθείτε λίγο με το άθλιο πλέον κομμα σας και αφήστε τις παρελάσεις και τα ήθη και τα έθιμα ως έχουν. Έχουμε πηξει απο ψευτοεπαναστατες νεοτεριστες που μας λένε τα ίδια και τα ίδια.
Συντονιστειτε με την εποχή κι αφήστε τις μ@&@#^$ς σας επιτέλους.

Ανώνυμος είπε...

1.46 Σιγά μεγάλε επαναστάτη θα σκίσεις κανένα μνημόνιο!!!!!!!! ΄|Οσο για χουντικούς ψάξε να τους βρεις στο κόμμα σου το οποίο έδωσε άφεση αμαρτιών σε όσους προσχώρησαν σαυτό.

Ανώνυμος είπε...

Ο 1:46 ειμαι

Αυτό καταλαβες εσύ, ότι είμαι συριζοκ;

Ανώνυμος είπε...

Στα λαγούμια σας μνημονιακοί!