Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Τζιτζικώστας ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την ηγεσία της Ν.Δ.

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε απόψε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας (υπό τις ευλογίες Μπουτάρη όπως μαθαίνουμε). Συνεπώς ο κ. Τζιτζικώστας αποτελεί τη δεύτερη υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου της ΝΔ μετά τoν Κυριάκο Μητσοτάκη.
Υπενθυμίζεται πως έπειτα από την απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) του κόμματος οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καταθέτουν υποψηφιότητα έως την Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου.
Η ανακοίνωση του Α. Τζιτζικώστα:

Μεγάλο μέρος της κοινωνίας δεν εκφράζεται σήμερα από κανέναν. Προσέρχεται στα διλήμματα που θέτει η πραγματικότητα και διατυπώνει το πολιτικό σύστημα, με μισή καρδιά και με την αίσθηση ότι εκ των προτέρων θα είναι χαμένη υπόθεση η αξιοκρατία και η δημιουργικότητα, η ασφάλεια και η δικαιοσύνη, χωρίς δηλαδή τις αναγκαίες προϋποθέσεις επιτυχίας που εγγυάται μια καλά οργανωμένη κοινωνία με θεσμούς που λειτουργούν. Για αυτούς τους ανθρώπους, τους πολλούς, που περιμένουν μια ουσιαστική ρήξη με τις κακές συνήθειες του χθες και μια νικηφόρα σύγκρουση με το νέο λαϊκισμό που φυτρώνει σύριζα με το παλιό κομματικό κράτος, οφείλουμε να αλλάξουμε πρώτοι.

Για τους νεοδημοκράτες και τις νεοδημοκράτισσες που θέλουν ένα πραγματικά νέο ξεκίνημα με ενότητα, συλλογικότητα, αποφασιστικότητα και αξιοκρατία και ζητούν μια νέα και καθαρή πολιτική απάντηση πρέπει να υπερβούμε τα όρια των εσωκομματικών ισορροπιών που μικραίνουν τον ορίζοντα της παράταξης.

Για την κοινωνία που είναι θυμωμένη από όσα περνάει, αλλά και από το αίσθημα ότι δεν έχει επιλογή, ότι δεν υπάρχει λύση που θα την περιέχει, ότι απέχουν τα πρόσωπα που ξέρουν τι σημαίνουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και ζητάει αλήθεια χωρίς κολακεία, αλλά και χωρίς να της κουνάνε διαρκώς το δάχτυλο, οφείλουμε μια δημοκρατία Νέα και ισχυρή.

Πιστεύω ότι η διαδρομή μου, η πίστη μου ότι οι πολιτικές μάχες κερδίζονται με ανοιχτούς ορίζοντες, με συμμετοχή και έμπνευση των πολλών, μου επιτρέπει να σταθώ μπροστά σε όλους αυτούς τους ανθρώπους. Θέτω την υποψηφιότητα μου για την Προεδρία της Παράταξης και καλώ όλους να συμμετέχουν στην εκλογή από τη βάση. Όλους όσοι πιστεύουν, όπως και εγώ, ότι τώρα θα δοθούν οι μάχες για μια πραγματικά ισχυρή κοινωνία με δικαιοσύνη και αλληλεγγύη.

Για να πετύχουμε το στόχο αυτό χρειάζεται παράταξη όλων των δυνάμεων. Αλλάζουμε πρώτοι, για να εμπνεύσουμε τελικά και όλη τη χώρα.

Απόστολος Τζιτζικώστας

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και εγω ελεγα πως θα γλυτωναμε την οικογενειοκρατια. Γιαυτο προτεινω παλι τον κωστα Καραμανλη γιατι δεν πρεπει να τον χασουμε. Ουτε μιλαει ουτε λαλαει. Μονο κοκορετσια στου μπαιραχταρη τρωει ο ανθρωπος ΗΣΙΧΟς ΕΙΝΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

τσιρκο διχως τελειωμο.

Ανώνυμος είπε...

Κοντά στον Βασιλικό [μπαμπά], ποτίζεται και η γλάστρα[υιός].

Ανώνυμος είπε...

Δεν γνωρίζω αν είναι αλήθεια αλλά μαθεύτηκε από κύκλους της ΝΔ ότι με το τροποποιημένο καταστατικό του κόμματος θα έχουν δικαίωμα υποψηφιότητας ΜΟΝΟ αυτοί που προέρχονται από τα μεγάλα τζάκια του κόμματος. Έτσι εξηγούνται οι έως τώρα υποψηφιότητες Μητσοτάκη και Τζιτζικώστα. Οι υποψηφιότητες ακροδεξιών όπως ο Άδωνης θεωρούνται της πλάκας. Ο Μεϊμαράκης θεωρείται ήδη από πολλούς αποτυχημένος και κομμένος από χέρι. Ίδομεν