Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2015

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ κ. ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

Μεγάλη Παναγία, 21 Ιανουαρίου 2014,
«Είναι τιμή μας που αναγνωρίζετε ότι εμείς οι κάτοικοι της Χαλκιδικής, οι εργαζόμενοι, σώσαμε τις Σκουριές»
Κύριε Πρόεδρε,
Εμείς, οι κάτοικοι της Χαλκιδικής, σας λέμε σήμερα σε κάθε τόνο ότι συμφωνούμε απόλυτα με όσα είπατε χθες στην Θεσσαλονίκη και αφορούν αποκλειστικά και μόνο εμάς και τις ζωές μας, γιατί:  1. Εμείς είμαστε αυτοί που σώσαμε τις Σκουριές. Εμείς είμαστε αυτοί που με τους αγώνες μας όλα αυτά τα χρόνια, δικαιωθήκαμε και σώσαμε τα Μεταλλεία Κασσάνδρας. Σώσαμε τις δουλειές μας, την αξιοπρέπειά μας, τον τόπο μας που ανέκαμψε και χιλιάδες κατοίκους της βόρειας Χαλκιδικής που έχουν ξανά προοπτική αποκλειστικά και μόνο μέσα από αυτό. Σώσαμε την ελπίδα για μας, τα παιδιά μας και τον τόπο μας.
  2. Εμείς είμαστε αυτοί που σώζουμε κάθε μέρα τις Σκουριές. Γιατί για μας κύριε Πρόεδρε οι Σκουριές δεν είναι ένα σύμβολο, αλλά ο τόπος μας και οι δουλείες μας όπου πάμε κάθε μέρα, προστατεύοντας κύρια το περιβάλλον.
  3. Μόνο ένας λαός που αγωνίζεται νικάει. Και γι’ αυτό νικήσαμε. Και νικάμε. Γιατί αγωνιζόμαστε δίκαια και τίμια. Και γιατί έχουμε στο πλευρό μας την πραγματική κοινωνία.
  4. Μόνος ένας λαός που διεκδικεί νικάει. Και γι’ αυτό νικήσαμε. Νικήσαμε όταν το έργο μας προχώρησε. Νικήσαμε με τις αποφάσεις του ελληνικού κράτους. Νικήσαμε με την στήριξη όλων των αρμόδιων φορέων. Νικήσαμε μέσα από τα Ελληνικά Δικαστήρια. Νικήσαμε με το ΣτΕ. Νικήσαμε με τις 1.900 θέσεις εργασίας. Νικήσαμε με την επιστροφή των νέων στα χωριά μας. Με την οικονομική άνθιση. Με τα νέα μαγαζιά. Νικήσαμε με την ελπίδα που διεκδικήσαμε με δικαίους αγώνες όλα τα τελευταία χρόνια. Και αυτές τις νίκες δεν τις βάζουμε σε διαπραγμάτευση.
  5. Κανένας αγώνας χαμένος. Και ειδικά ο αγώνας 1.900 ανθρώπων όχι κατά κάποιων αλλά ΥΠΕΡ του αυτονοήτου δικαιώματος στην αξιοπρέπεια. Στην αξιοπρέπεια να μένεις στην χώρα σου, να μένεις στο χωριό σου και να παλεύεις γι’ αυτό.
  6. Χαμένοι είναι μόνο οι αγώνες που δεν δόθηκαν. Ο δικός μας ο αγώνας δεν πουλάει αλλά είναι αληθινός. Και θα παραμείνει. Γιατί εμείς οι κάτοικοι της Χαλκιδικής, οι Έλληνες πολίτες, οι εργαζόμενοι που δεν έχουν κεφάλαια οικόπεδα και ξενοδοχεία ή σύμβολα για να τους ζήσουν, δεν αγωνιζόμαστε για τους εαυτούς μας, αλλά για την ΕΛΠΙΔΑ στην περιοχή μας.
Γιατί κύριε Πρόεδρε δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τι περάσαμε και πόσο μόνοι μείναμε να βλέπουμε τα χωριά μας να ερημώνουν.
Γιατί δεν μπορούμε να ξεχάσουμε το ποιοι είμαστε. Την ιστορία μας. Τους παππούδες και τους πατεράδες μας που μας μεγάλωσαν στα Μεταλλεία.
Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε όλους αυτούς τους αγώνες που δώσαμε ενωμένοι, για να συνεχιστεί αυτή η ιστορία και να προστατεύσουμε αυτόν τον τόπο και το περιβάλλον.
Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τις μάχες που δώσαμε με την Αριστερά στο πλευρό μας.
Ούτε τον προκάτοχό σας να  πρωταγωνιστεί σε αυτές.
Και γι’ αυτό δεν βάζουμε τίποτα από τα παραπάνω σε διαπραγμάτευση. 
Λίγες ώρες πριν τις εκλογές:
Ρωτάμε πως είναι δυνατόν οι Σκουριές να μπαίνουν μπροστά, αλλά να μην γίνεται δεκτό από τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε καν το αίτημά μας να μας ακούσει.
Όταν οι άλλες πολιτικές δυνάμεις του τόπου (εκτός από την Χρυσή Αυγή και τους ΑΝΕΛ που δε μας αφορούν) και μας βλέπουν και μας ακούν.
Ευχαριστούμε το ΚΚΕ, που ήρθε στα Μεταλλεία Κασσάνδρας για να δει την πραγματικότητα και να μιλήσει με τους εργαζόμενους. Ευχαριστούμε την Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, το ΚΙΝΗΜΑ, που ήρθαν στις Σκουριές στην Ολυμπιάδα και το Στρατώνι για να μας ακούσουν.
Και ευχαριστούμε και εσάς προσωπικά κύριε Τσίπρα, γιατί πιστεύομε ακράδαντα ότι και τις Σκουριές θα σώσουμε και τους αγώνες μας θα δούμε να δικαιώνονται. Και τις 1.900 θέσεις εργασίας θα κρατήσουμε.
Για άλλη μια φορά λοιπόν θυμίζουμε ότι είμαστε ΕΔΩ και θα ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ. Εμείς οι κάτοικοι της Χαλκιδικής, οι απλοί εργαζόμενοι.
Και έτσι θα σώσουμε για άλλη μια φορά και τις Σκουριές και τον τόπο μας.
Με τον αγώνα μας.
Γιατί δεν πρόκειται να επιτρέψουμε μετά από τόσες δίκαιες νίκες, αυτός ο αγώνας να πάει χαμένος.


Οι Πρόεδροι των Σωματείων Εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δε λέγονται και πράγματα που λέγονται αλλά δε γίνονται"
Ποιος σας είπε ότι ο Τσίπρας θα κλείσει τις Σκουριές και το Μαδέμ Λάκκο;

Ανώνυμος είπε...

Μόνοι σας τα γράφετε μόνοι σας τα πιστεύετε ευτυχώς για τον τόπο μας σταματάει η καταστροφή που κάνατε.Κλαφτειτε όσο θέλετε θα έχετε πολυ χρόνο,τελείωσαν οι μέρες σας!Τα περαστικά μας.Νεα Ρόδα

Ανώνυμος είπε...

να δεις που αυτοι(εργατοπατερες) τη δευτερα θα χτυπανε παλαμακια στον τσιπρα κ θα λενε οτοι αυτοι τον βγαλανε οπως κ στο μιχο..ορε γλεντια

Ανώνυμος είπε...

ένα καλύβι διεκδικήσατε ,τα υπόλοιπα τα ανέλαβε ο Παπακωνσταντίνου και η παρέα του .

Ανώνυμος είπε...

πολύ δακρύβρεχτη η ανακοίνωση ρε παιδιά....
Μάθετε επί τέλους να έχετε αξιοπρεπείς ήττες!!!!!
Η ημερομηνία με προβληματίζει, μήπως από πέρυσι τέτοια εποχή είχατε έτοιμη την ανακοίνωση???
Ξέρατε κάτι που δεν το ξέραμε εμείς από πέρυσι???
Από την άλλη όμως πέρυσι τέτοια εποχή δεν εργάζονταν 1900 άνθρωποι στην εταιρεία.
Μήπως υπάρχει μεγάλη ταραχή στους κόλπους σας γιατί καταλάβατε επί τέλους ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια???

ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

Η ριζοσπαστική αριστερα δεν καταδέχεται να μιλάει σε εργαζομένους ... οι κτηματομεσίτες όμως είναι οι αγαπημένοι τους συνεργάτες γιατί αγωνίζονται κατά του ξεπουλήματος ...

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΜΩΡΕ ΧΑΛΚΙΔΙΚΙΩΤΕΣ ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ ΜΙΖΕΡΟΙ; ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΕΙΤΕ ΑΝ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΟΙ 1900; ΑΦΟΥ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΟΛΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΝΟΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ, ΜΕΤΑ ΟΛΑ ΘΑ ΚΟΠΑΣΟΥΝ , ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΘΑΡΟΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΗ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙ ΦΥΣΙΚΑ, ΝΑ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΝΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΔΙΑΡΟΕΣ ΚΑΙ ΜΟΛΥΝΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΚΟΠΑΣΕΙ Η ΣΚΟΝΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ, ΜΟΝΟΝ Η ΚΑΚΙΑ ΚΑΙ Η ΧΟΛΗ ΘΑ ΣΑΣ ΜΕΙΝΕΙ!!!

ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ είπε...

ΦΙΛΕ ΤΩΝ 9:04 ΚΑΤΙ Ή ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΑ Ή ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ. ΟΙ 1900 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ.ΠΟΛΛΟΙ ΑΠ' ΑΥΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ ΔΗΛ. ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ. ΑΛΛΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΚΟΥΡΙΕΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ "ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΘΕΙ" Η "ΕΤΑΙΡΕΙΑ" ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ... ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΑΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΝΟΜΙΜΑ ΣΕ ΝΟΜΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΟΤΑΝ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΗ Η "ΕΤΑΙΡΕΙΑ¨" ΕΧΟΥΝ ΚΡΙΘΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΑΠΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΦΕΡΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ, ΟΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΑΔΕΙΑ ΤΙ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ..!! ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΖΗΜΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΕΡΓΖΟΜΕΝΩΝ. ΕΧΕΙΣ ΚΑΙΡΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΠΟΣΟΙ ΠΕΘΑΝΑΝ ΑΠΟ ΧΑΛΙΚΩΣΗ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 60 ΧΡΟΝΙΑ..ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ "ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ" ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ..

απορίας με λαχτάρας είπε...

Εσείς που περιμένετε από τον ΣΥΡΙΖΑ το μαγικό ραβδί ηρεμήστε λίγο.
Αυτό το "από Δευτέρα θα δείτε τι θα κάνει" θυμίζει τα τσιτάτα των νεόκοπων ΠαΣόΚων του 1981 "από Δευτέρα κοινωνικοποίηση των μεταλλείων". Τότε που ήταν έτοιμοι να ανέβουν στα βουνά να αναλάβουν τις διοικήσεις των μεταλλείων σ'όλη την Ελλάδα.

Όταν πας για διαπραγμάτευση η συμπεριφορά "και θα τα πληρώσετε όλα και θα μας αποζημιώσετε κιόλας" μόνο σε κακό θα οδηγήσει. Γιατί οι δικαστικές διαπραγματεύσεις δεν είναι έτσι. Ελπίζω ότι αυτή η συμπεριφορά είναι μόνο στα σχόλια του ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ και σε κάνα καφενείο μεταξύ τσίπουρου και μεζέ.

Ανώνυμος είπε...

αστρολαβε αν δεν ξερεις το ΘΕΜΑ μην λες τιποτα επειδη ξερω καλα το θεμα οι αποζημιωσεις θαναι κυριολεκτικα τεραστιες...αν φυγει η εταιρεια με ευθυνη της πολιτειας...

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Αστρολάβε...
Μάλλον εσύ δεν τα καταλαβαίνεις καλά ή λες μόνο αυτά που θες επι σκοπού!!!
Πόσες φορές να πει η εταιρεία ότι χωρίς Σκουριές δεν έχει νόημα να συνεχίσει την επένδυσή της και στις άλλες περιοχές? Επομένως οι 1900 εργαζόμενοι πάπαλα (Ένα το κρατούμενο). Δεύτερο ποιες ακριβώς αποφάσεις έκριναν ότι οι δραστηριότητες της εταιρείας είναι παράνομες, γιατί ως τώρα άλλα έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Εκτός και αν μου πεις ότι το αντιμεταλλευτικό κίνημα έχει κάτι στα χέρια του και δεν το βγάζει προς τα έξω γιατί ντρέπεται...Ποιος σου είπε ότι κατασκευάζει κάτι χωρίς άδεια? Εννοείται ότι για όλα αυτά που έχει κάνει τον τελευταίο καιρό έχει τις απαραίτητες άδειες και η μόνη που λέιπει είναι αυτή από την πολεοδομία για τα εξωτερικά κτήρια του εργοστασίου. Η οποία σημειωτέον παράνομα δεν έχει δοθεί...ακόμη!!! Ποιος σου είπε ότι έκανε στους εργαζομένους κακό η εταιρεία? Το κακό το κάνουν ξέρεις ποιοι...αλλά από εκεί να μη ζητήσουμε αποζημιώσεις γιατί ξέρεις πολύ καλά τι θα πάρουμε.

Εκτός από τους 1900 άμεσα εργαζόμενους στην εταιρεία (οι οποίοι θα αυξηθούν το επόμενο διάστημα) απασχολούμενους εγώ θεω΄ρω και τους υπόλοιπους συντελεστές των οικονομιών των γύρω χωριών οι οποιοι αντίθετοι ξεαντίθετοι με την επένδυση μια χαρά βλέπω να καρπώνονται μερίδιο της πίτας. Δεν είναι λίγοι που είναι πρώτοι στις εκδηλώσεις κατά της επένδυσης (με ενεργή δράση, εισηγητές, ομιλητές "αγωνιστές")που νοικιάζουν 2 και 3 διαμερίσματα σε εργαζομένους έχοντας άμεση συμφωνία με την εταιρεία...ψάξου!!!

Δεν θα κάτσω να αναλύσω το τι θα γίνει ΑΝ κλείσει η εταιρεία και το τι θα μέινει πίσω γιατί θα κόψουν το κέιμενο λόγω μεγέθους. Θα σου δώσω το περιθώριο να το σκεφτείς μόνος σου....

ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ είπε...

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΟΥΝ ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΑΣΧΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΜΕΝΟΙ. ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ - ΑΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΠΟΤΕ - ΘΑ ΕΦΤΑΝΕ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΤΟΥΣ 1000. ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΕΞΙΔΗΚΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΡΑ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΕΞΗΝΤΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΠ' ΤΑ ΜΕΡΗ ΜΑΣ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ "ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ" ΤΩΡΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΗΣ "ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ" ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑ ΠΑΝΩ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. ΟΥΤΕ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΩΣΤΟ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ Η ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΤΟΥΣ ΦΑΚΕΛΟΥΣ ΜΕ ΤΗ ΛΕΞΗ "ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ" ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ" ΥΠΗΡΧΕ Ο "κ. υπουργός" ΥΠΕΚΑ ΠΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Η "ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΟΜΗΣΗΣ" ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΟΜΙΣΥ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΧΩΡΙΣ ΕΓΚΡΙΣΗ. ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΔΟΜΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΗΡΕ ΑΚΟΜΗ. ΑΡΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ. ΔΕΝ ΘΑ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑ ΦΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΙΔΕΑ. ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ. ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ "ΣΥΡΙΖΑ" ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΜΑΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΙΣ "ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ" ΤΕΤΟΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.

απορίας με λαχτάρας είπε...

Και κάτι προς τους φίλους της εταιρείας. 1900 εργαζόμενοι τι κάνουν δηλαδή ρε παιδιά; Με τσάπες σκάβουν;

Το επόμενο διάστημα οι εργαζόμενοι θα μειωθούν εφόσον αρχίσει η εξόρυξη. Τόσους εργαζόμενους έχουν μεταλλεία που δουλεύουν χειρωνακτικά.