Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2014

Πού 'σαι, Γιώργη Παπαδόπουλε, να κάνεις πιστωτικό γεγονός

Μαύρο Σαββατοκύριακο πέρασα, κυρίες, κύριοι και αγαπητά μου παιδιά. Χωμένος μέχρι τον λαιμό στο όρυγμα, να ταλαντεύομαι πότε δεξιά, πότε αριστερά για να αποφύγω τους όλμους που μου έριχνε το καθεστώς κατακέφαλα. Γκρέξιτ, χρεοκοπίες, Λέμαν Μπράδερς, Φαϊνάνσιαλ Τάιμς, Γιουνκέρ, Μοσκοβισί, κόμματα του ΓΑΠ, δημοσκοπήσεις. Οι δημοσκοπήσεις ήταν το πιο τρομακτικό, κλείνει η ψαλίδα έλεγαν, αλλάζει το πολιτικό σκηνικό ξαναέλεγαν. Διαβάζω, για παράδειγμα, τις εξαμηνιαίες τάσεις της MRB: Πριν την έναρξη της διαδικασίας για την προεδρική εκλογή ο ΣΥΡΙΖΑ είχε 31% και η Ν.Δ. 25,9%, μετά την έναρξη ο ΣΥΡΙΖΑ έπεσε στο 30,8% -είναι φανερό ότι οδεύει προς την πολιτική εξαφάνιση- και η Ν.Δ. ανέβηκε στο 26,7%. Μείον 0,2% ο ένας, συν 0,8% ο άλλος, κοσμογονικές αλλαγές, ραγδαία μεταβολή του πολιτικού σκηνικού.

Ο Άγγελος του Κυρίου κι ο Άδωνις του μνημονίου

Δωρεάν είσοδος, στους εντός έδρας αγώνες του ΑΠΟΛΛΩΝΑ Αρναίας, για άνεργους

«Ανακοινώνεται ότι ο πρόεδρος του ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΡΝΑΙΑΣ Καραγιάννης Κωνσταντίνος και το Δ.Σ. λαμβάνοντας υπόψη την δύσκολη οικονομική κατάσταση την οποία βιώνουν κάθε μέρα όλοι οι πολίτες και δείχνοντας ιδιαίτερη ευαισθησία σε όσους είναι άνεργοι, απεφάσισε την ΔΩΡΕΑΝ είσοδο στο Δημοτικό Στάδιο Αρναίας "ΑΠΟΛΛΩΝ" για τους εντός έδρας αγώνες σε όσους έχουν ΚΑΡΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ την οποία επιδεικνύοντάς την θα εισέρχονται δωρεάν στο γήπεδο». (ΠΗΓΗ)

Ο Δήμαρχος Σιθωνίας εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ στην Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης-Ανακύκλωσης

Ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ. Ιωάννης Τζίτζιος εκπροσωπεί πλέον την ΚΕΔΕ ως μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου, στην Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης-Ανακύκλωσης ΑΕ (ΕΕΑΑ), στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας συμμετέχει κατά 35% η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος.
Στόχος της ΕΕΑΑ είναι μεταξύ άλλων η ανακύκλωση να γίνει μέρος της καθημερινότητας όλων και να αξιοποιούνται όλες οι συσκευασίες μέσα από τη δραστήρια συμμετοχή του ευαισθητοποιημένου πολίτη και την οργάνωση των κοινωνικών εταίρων.
Ο κ.Τζίτζιος σε δήλωσή του ανέφερε:

Το δάσος των Χριστουγέννων στην Ιερισσό


Αρταβάν ο 4ος Μάγος

Σύμφωνα με την χριστιανική παράδοση ο Αρτάβαν ή Αρτάβανος ήταν ο τέταρτος Μάγος στη Γέννηση του Χριστού. Το ομώνυμο έργο λοιπόν του Χ. Βαν Ντάικ “Αρταβάν ο 4ος Μάγος”, το οποίο πρόκειται για διασκευή σε λαϊκό ορατόριο, παρουσίασε η δημοτική χορωδία Νέων Μουδανιών την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου στο Πνευματικό κέντρο της Νέας Τρίγλιας και το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό θέατρο Νέων Μουδανιών. 

Δήμος Πολυγύρου: Πρόγραμμα Γιορτών Παιδικών Σταθμών


Αναβολή Συναυλίας Μικτής Χορωδίας Δημοτικού Ωδείου Πολυγύρου στην Ορμύλια

Από το Μορφωτικό – Πολιτιστικό – Αθλητικό και Κοινωνικό Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Πολυγύρου “Αριστοτέλης” ανακοινώνεται ότι η προγραμματισμένη για την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014 εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Ορμύλιας “Συναυλία - Αφιέρωμα στο Μάνο Χατζηδάκι» από τη μεικτή Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Πολυγύρου με τη συμμετοχή της Ορχήστρας του Μοντάζ αναβάλλεται. Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής της θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

Χριστούγεννα με τις Θαμυριάδες

Δεκατέσσερις γυναικείες φωνές, συνοδοιπόροι από παιδιά, ως μέλη της παιδικής χορωδίας Πολύγυρου, μετρούν πολλά χρόνια κοινής πορείας, με συμμετοχές σε πολυάριθμα φεστιβάλ και συναυλίες σε όλη την Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, υπό την καθοδήγηση του μαέστρου Σωτήρη Αλεβίζου.
Ενήλικες πια, ιδρύουν φωνητικό σύνολο με τη βοήθεια της παιδικής χορωδίας Πολυγύρου. Από αυτή την πολύχρονη αγάπη για τη πολυφωνική μουσική και τη διάθεση να δημιουργούν στον τόπο διαμονής τους, τον Πολύγυρο Χαλκιδικής, γεννιούνται οι ''ΘΑΜΥΡΙΑΔΕΣ''*.
Τη χορωδιακή διεύθυνση έχει αναλάβει η μαέστρος Μαρία Παπαγεωργίου. 
Για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων 2014 οι Θαμυριάδες έχουν προγραμματίσει τις παρακάτω συναυλίες:

Εκδηλώσεις στο Δήμο Πολυγύρου-Δεκέμβριος 2014Η "Λαδόπετρα" Πολυγύρου στην Ακρόπολη

Από την εκδήλωση "Χαλκιδικής Γεύσεις" στο Μουσείο της Ακρόπολης (11-12-2014)
Δείτε και τους δημιουργούς της "Λαδόπετρας" στη συνέχεια...

Μωρ’ δε γα...

Αν πάμε σε εκλογές θα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα. Αυτό πλέον το πιστεύουν όλοι – πλην ίσως του Καμπουράκη που πιστεύει ότι η «ψαλίδα» κλείνει. Το πιστεύει και ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος και ο Γεωργιάδης. Το «πιστεύουν» είναι υποκειμενικό. Σωστότερο είναι το «ξέρουν».
Γι’ αυτό και από τώρα ο βομβαρδισμός των χαφιέδων έχει σχέση με την καταστροφή που θα έρθει αν γίνουν εκλογές. Εξ αρχής. Ούτε καν θα περιμένουν οι αγορές να γίνουν οι εκλογές, να βγουν τα αποτελέσματα και να υπάρξει κυβέρνηση, απ’ ό,τι λέει η Βούλτεψη.
Λένε, λοιπόν, οι χαφιέδες ότι η μόνη περίπτωση να υπάρξει πολιτική σταθερότητα στη χώρα είναι να εκλεγεί πρόεδρος

Προεκλογικές μέρες μιας επερχόμενης Ιστορικής Ανατροπής


Άρθρο του Τάσου Κανταρά*
Ο κ. Σαμαράς, αφού απέτυχε παταγωδώς στο plan a, το λεγόμενο σχέδιο εξόδου στις αγορές και γύρισε πίσω στην σκληρή πραγματικότητα της κατεστραμμένης από τον ίδιο και τις πολιτικές της κυβέρνησης του ταλαίπωρης χώρας, έθεσε σε εφαρμογή το plan b. 
Ο στόχος δεν είναι η 29/12 τελευταία ημερομηνία για την εκλογή Προέδρου - υπόθεση χαμένη για τον κ. Σαμαρά- αλλά η 25/1 πιθανότερη ημερομηνία των εθνικών εκλογών. Ο ανομολόγητος πόθος για να περιοριστεί η αναμενόμενη ευρεία νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα να κρατηθεί «ζωντανός» ο κ. Σαμαράς στη δίνη των μετεκλογικών δραματικών αναταράξεων του χώρου της συντηρητικής παράταξης. Το αντιλαμβάνονται πια και οι εναπομείναντες οπαδοί του

Παρουσίαση βιβλίου: "Το ρολόι του ουρανού"

Ο συγγραφέας του βιβλίου «Ο γιος της αστερόσκονης», ο γνωστός αστρονόμος Σταύρος Αυγολούπης, επιστρέφει με ένα ακόμα πανέμορφο παιδικό βιβλίο, με τίτλο «Το ρολόι του ουρανού». Το ρολόι του ουρανού μετράει τον χρόνο με την κίνηση των σωμάτων του ηλιακού μας συστήματος στον χώρο. Τα γρανάζια του ουρανού γυρίζουν αδιάκοπα, προκαλούν φαινόμενα και ρυθμίζουν τη ζωή πάνω στη Γη. Αυτός ο ουράνιος κόσμος εκπληκτικής ακρίβειας και ομορφιάς παρουσιάζεται στους μικρούς αναγνώστες με τον ευρηματικό τρόπο ενός δεινού εκλαϊκευτή της επιστήμης και μέσα από την ανθρώπινη ματιά και αναζήτηση του κάλλους, που χαρακτηρίζουν τον συγγραφέα.
Ο καθηγητής Αστρονομίας της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ, Σταύρος Αυγολούπης, σε μια ζωντανή παρουσίαση του βιβλίου του «Το ρολόι του ουρανού», το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014, στις 17.30, στο Πλανητάριο του ΝΟΗΣΙΣ.

Τεράστιο διπλό του ΑΟΠολυγύρου μέσα στα Διαβατά

Επιμέλεια: Γιάννης Σφυρής
Πραγματικό ντέρμπι στην Ιωνία, με τον Πολύγυρο να πανηγυρίζει ένα “χρυσό διπλό” απέναντι στον τοπικό Ιωνικό, με 74-77.
Απο την αρχή του αγώνα οι παίχτες του ΑΟΠ έδειξαν τις ικανότητες τους και βρέθηκαν μπροστά στο σκορ.
Οι γηπεδούχοι κρατούσαν επαφή με το παιχνίδι λόγω αδυναμίας στα δύο πρώτα δεκάλεπτα του ΑΟΠ να ελέγξει τον τομέα των ριμπάουντ.

Εμβολιασμός ανασφάλιστων παιδιών

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ν. Προποντίδας σας ενημερώνει ότι στις 27 Νοεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκαν δωρεάν εμβολιασμοί ανασφάλιστων παιδιών στα πλαίσια του προγράμματος «Εμβολιά-ζουμε: Παιδιά ανασφάλιστα, όχι απροστάτευτα», που υλοποιεί η κοινωφελής μη κερδοσκοπική οργάνωση Αποστολή ΑΝΘΡΩΠΟΣ σε συνεργασία με τον Δήμο Ν. Προποντίδας και το Κέντρο Υγείας Ν. Μουδανιών. 
Ο Εμβολιασμός πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Υγείας Ν. Μουδανιών. Εμβολιάστηκαν συνολικά 20 παιδιά με 32 πολυδύναμα εμβόλια που τα προστατεύουν από 77 ασθένειες.