Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014

...απλά ελπίζω...


Ανοιχτή επιστολή πρωτοβουλίας μαθητών του ΓΕΛ Ιερισσού για το Ν. Ρωμανό

Στη νέα τάξη πραγμάτων, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως τα πράγματα, θα είμαστε εμείς και πως ποτέ καμία μάχη και κανένα δίκιο δεν κερδήθηκε με ησυχία και χωρίς αγώνα. Θέλουμε λοιπόν να ξέρεις πως σ’ αυτόν τον αγώνα δεν είσαι μόνος, είμαστε κι εμείς μαζί σου, εμείς, που αυτός ο κόσμος δε μας ταιριάζει, τα αρρωστημένα μυαλά τους μας αηδιάζουν, θέλουμ’ ελευθερία, κι ίσως είναι το μόνο πράγμα που δεν έχει ο κόσμος τους.
Εδώ στην Χαλκιδική, βιώνουμε κι εμείς μια «σύγχρονη χούντα, μια μάχη, κατά την απεγνωσμένη προσπάθεια μας εναντίον της καταστροφής του τόπου μας, του βουνού μας, των νερών μας, της ζωής μας, με την πολυπόθετη «ανοιχτή εξόρυξη χρυσού» που έχουν το θράσος ν’ αποκαλούν «ανάπτυξη»..(!)

Ανακοίνωση Υποβολής δηλώσεων για καταστροφές από την κακοκαιρία

Ο Δήμαρχος Ν. Προποντίδας καλεί όσους πολίτες επλήγησαν από την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών, να υποβάλουν δήλωση στα κατά τόπους Δημοτικά και Κοινοτικά καταστήματα προκειμένου να διενεργηθούν επιτόπιες αυτοψίες σχετικά με την εκτίμηση των ζημιών που υπέστησαν κατοικίες και οικοσκευές.

Οι Σκουριές σήμερα...

Τι αλλάζει στις Σκουριές
Πώς η εγκατάσταση των μύλων λειοτρίβησης θεμελιώνει το έργο
Η εγκατάσταση του μηχανολογικού εξοπλισμού με την τοποθέτηση του πρώτου ημιαυτογενούς μύλου λειοτρίβησης (Sag Mill) στο Εργοστάσιο Εμπλουτισμού ολοκληρώθηκε και σηματοδοτεί την πλήρη εξέλιξη του έργου των Σκουριών, καθώς αποτελεί το πρώτο κομμάτι εξοπλισμού που εγκαθίσταται στο εργοστάσιο. Με αυτό τον τρόπο, μπήκαν οι βάσεις για ένα από τα σημαντικότερα έργα στην ΒΑ Χαλκιδική, τα τελευταία πενήντα χρόνια, αλλά και σε ευρύτερο πλαίσιο για την επένδυση της Ελληνικός Χρυσός στην Χαλκιδική.

Ομιλία Αγίου Καθηγούμενου Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου

Με συγκίνηση και κατάνυξη παρακολουθήσαμε το απόγευμα της Κυριακής στο Δημοτικό Θέατρο Νέων Μουδανιών την ομιλία από τον Άγιο Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους, Αρχιμανδρίτη κ. Χριστόδουλο, στα πλαίσια των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Ν.Προποντίδας. 
Παράλληλα παρουσιάστηκε το βιβλίο “Οι Θαυματουργές εικόνες του Αγίου Όρους” από τον Καθηγητή Θεολογίας του Α.Π.Θ κ. Γιώργο Ματζαρίδη. 

Άναμμα Χριστουγεννιάτικων Δέντρων

Ο στολισμός του δένδρου είναι καθαρά συμβολικός της ευτυχίας των ανθρώπων και της φύσεως με τη Γέννηση του Θεανθρώπου. Με το άναμμα των χριστουγεννιάτικων δέντρων θέλησε λοιπόν ο Δήμος μας να ξεκινήσει τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που έχει πραγματοποιήσει για όλο τον μήνα Δεκέμβριο.
Με γιορτινή διάθεση πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις στις Δημοτικές Ενότητες Ν.Τρίγλιας Ν.Μουδανιών και Ν.Καλλικράτειας και με τις ευχές του δημάρχου Μ.Καρρά καθώς και του προέδρου του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Μ.Μπέη για Καλά Χριστούγεννα.

Νέα προγράμματα ΕΣΠΑ (2014-2020) για επιχειρήσεις.

Δύο νέα προγράμματα αναμένεται να ανακοινωθούν και επίσημα τις επόμενες μέρες από το νέο ΕΣΠΑ (2014-2020).
Αναλυτικότερα το πρώτο πρόγραμμα αφορά “Νέα Επιχειρηματικότητα” με έως και 100% επιχορήγηση για ίδρυση νέας επιχείρησης και για επιχειρήσεις που ιδρύθηκαν πρόσφατα.
Επιλέξιμοι κλάδοι επιχειρήσεων είναι οι εξής: 

Καρανάσιος για τα προβλήματα στο Δήμο Αριστοτέλη λόγω των βροχοπτώσεων

Σοβαρά είναι τα προβλήματα που προκάλεσαν οι συνεχόμενες έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών σε αρκετές περιοχές του Δήμου Αριστοτέλη. Ειδικά στην Ολυμπιάδα οι πλημμύρες ήταν τόσο έντονες που κινδύνευσαν ακόμα και ζωές συμπολιτών μας και φυσικά προκάλεσαν καταστροφές σε υποδομές και σε περιουσίες.
Από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα, ο Ευθύμης Καρανάσιος, βρισκόταν σε ανοικτή επικοινωνία με το Δήμαρχο Αριστοτέλη, τις υπόλοιπες τοπικές αρχές και είχε ενημέρωση για την εξέλιξη της κατάστασης.

"Ένα μήνυμα για εσένα, σταλμένο από τον ταχυδρόμο του Ουρανού..."


Συγκροτήθηκε η ΡΙΖΑΡΕΝ Χαλκιδικής

Με την παρουσία της επί κεφαλής της Περιφερειακής παράταξης ΡΙΖΑΡΕΝ, Δ. Χαραλαμπίδου, του περιφερειακού συμβούλου Χαλκιδικής Λ. Τόσκα και τη συμμετοχή δεκάδων πολιτών που αποτελούν και το σώμα της παράταξης, πραγματοποιήθηκε χθες

Πέμπτη 11/12: Συγκέντρωση στο Χοντρό Δέντρο