Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2014

Το ταξίδι του Ηγεμόνα

Διψήφιο το ποσοστό διαφοράς του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ

Νέα δημοσκόπηση εμφανίζει τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται με δέκα ποσοστιαίες μονάδες διαφορά στην πρόθεση ψήφου, έναντι της ΝΔ.
Στη δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το Tvxs, οι πολίτες κρίνουν τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, προβλέπουν ότι θα υπάρχει μνημόνιο ενώ στο ερώτημα για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας το 44% θεωρεί πως πρέπει να εκλεγεί από τη νέα Βουλή αφού πρώτα προηγηθούν βουλευτικές εκλογές. 

Τώρα στις Σκουριές

150 άτομα κλείνουν την είσοδο του εργοταξίου στις Σκουριές

Συμβαίνει τώρα...

Αυτή τη στιγμή περίπου 150 κάτοικοι της Β. Χαλκιδικής βρίσκονται στις Σκουριές διαμαρτυρόμενοι για την εξόρυξη χρυσού.
Διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονται στον τόπο της διαμαρτυρίας ακολουθώντας τους πολίτες από απόσταση.

Προμήθεια και επικόλληση σε κάθε δωμάτιο ειδικού θεωρημένου αυτοκόλλητου ετήσιας ισχύος

Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας τουριστικών καταλυμάτων Χαλκιδικής

Επτά βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στηρίζουν τον Βενιζέλο

Την επιστολή υπογράφουν επτά βουλευτές, μεταξύ
των οποίων και ο Γιάννης Δριβελέγκας
Την ώρα που στο ΠΑΣΟΚ μαίνεται ο ανοιχτός εμφύλιος και η ακραία κόντρα Βενιζέλου-Παπανδρέου, επτά βουλευτές του κόμματος με κοινή τους δήλωση χαρακτηρίζουν τη Δημοκρατική Παράταξη ως «μεγάλη ευκαιρία».
Οι κ.κ. Γιάννης Δριβελέγκας, Μιχάλης Κασσής, Γιάννης Κουτσούκος, Δημήτρης Κρεμαστινός, Χρήστος Γκόγκας, Δημήτρης Σαλτούρος, Πύρρος Δήμας κάνουν λόγο για «μια μεγάλη ευκαιρία προκειμένου να εκφράσουμε τις διάσπαρτες δυνάμεις του κόσμου της κεντροαριστεράς και μέσα από ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες, με σεβασμό στην κάθε άποψη, να παρουσιάσουμε

Ολετήρες της χώρας οι πρωταγωνιστές της Εθνικής μας Σωτηρίας…

«Μικρή» παράταση θα πάρουν τα μνημόνια στην χώρα μας είπε ο Μπένι αμέσως μετά το Παρίσι… Πιέστηκαν λέει οι άνθρωποι από τους τροϊκανούς και τι να κάνουν, υπέκυψαν!
Με λίγα λόγια υπέκυψαν αυτοί για να συνεχίζουμε να σφίγγουμε το ζωνάρι μας εμείς ενώ εκείνοι και οι αυλικοί του συστήματος θα συνεχίζουν να παίρνουν τους παχυλούς μισθούς τους και ποιος ξέρει «τι άλλο» (!) και τα μνημόνια θα συνεχίζουν να αποτυγχάνουν το ένα μετά το άλλο.

Από την κοινοβουλευτική δραστηριότητα της Ιγγλέζη


Ερώτηση προς τον υπουργό Υπουργό -Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κατέθεσε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής Κατερίνα Ιγγλέζη και η βουλευτής Λάρισας Διώτη Ηρώ με θέμα τις "Απαράδεκτες και αδικαιολόγητες μετακινήσεις υψηλόβαθμων στελεχών εντός της Κεντρικής Δασικής Υπηρεσίας".
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Με γοργούς ρυθμούς η περιφερειακή συγκρότηση της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας

Με γοργούς ρυθμούς προχωράει η συγκρότηση της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας στις 7 περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας. Το πρόγραμμα της παράταξης περιλαμβάνει συνελεύσεις με συζήτηση επί της συγκυρίας, των στόχων και της συγκροτημένης παρέμβασης στο περιφερειακό συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας. Η παράταξη έχει πραγματοποιήσει ήδη συνελεύσεις με την επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας Δέσποινα Χαραλαμπίδου στην Κατερίνη στις 16 Νοεμβρίου, στις Σέρρες στις 21 Νοεμβρίου και στην Βέροια στις 22

Τριήμερο συναντήσεων στο πλαίσιο συμμετοχής του Δήμου Ν. Προποντίδας στην Ελληνογερμανική Συνέλευση

Στο πλαίσιο συμμετοχής του δήμου Νέας Προποντίδας στην Ελληνογερμανική Συνέλευση, διοργανώθηκε, κατά το διάστημα 24-26/11/2014, τριήμερο συναντήσεων μεταξύ αιρετών, υπηρεσιακών παραγόντων και τοπικών φορέων του δήμου μας με αντίστοιχους φορείς από τη Γερμανία.
Τον δήμο εκπροσώπησαν: Ο δήμαρχος κ. Καρράς, οι αντίστοιχοι θεματικοί Αντιδήμαρχοι, οι πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών, καθώς και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του δήμου. Παράλληλα, συμμετείχαν:

Δημοσκοπικό "χαστούκι" για τη ΝΔ: Προβάδισμα 7,5 μονάδων ο ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 7,5 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της ΝΔ δείχνει δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου σε ενδεχόμενες βουλευτικές εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 27,5% και η ΝΔ 20%. Τρίτο κόμμα εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή με 6,5% και ακολουθούν το Ποτάμι με 6%, το ΚΚΕ με 5,5%, η ΕΛΙΑ με 3,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,5% και η ΔΗΜΑΡ 1%.

Ερώτηση για την πληρωμή εισφορών του ΟΓΑ.

Ο βουλευτής Χαλκιδικής κ. Ευθύμης Καρανάσιος, συνυπέγραψε ερώτηση με συναδέλφους του της Νέας Δημοκρατίας, Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βρούτση Ιωάννη από τον οποίο ζητούν να δοθεί παράταση στην πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ.
Οι βουλευτές αναφέρουν στην ερώτησή τους:

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για σύναψη σύμβασης έργου για Εκπαιδευτές για την Θεματική Ενότητα με τίτλο “ Αθλητισμός και Διατροφή “ στους Νομούς Υλοποίησης της Πράξης «Σχολές Γονέων» ΑΠ7, ΑΠ8

Το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. (Ν.Π.Ι.Δ., εποπτευόμενο από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων), στο πλαίσιο της Πράξης «Σχολές Γονέων» ΑΠ7 και ΑΠ 8, που υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και εθνικών πόρων και έχοντας υπόψη την υπ'αρίθμ. 2425/110/07.11.2014 Απόφαση του Δ.Σ, απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για σύναψη σύμβασης έργου για Εκπαιδευτές προκειμένου να υλοποιηθεί η θεματική ενότητα με τίτλο " Αθλητισμός και Διατροφή" και συγκεκριμένα για αποφοίτους ΤΕΦΑΑ, διαιτολογίας ή διατροφής από ΑΕΙ-ΤΕΙ, ιατρούς, επισκέπτες υγείας, νοσηλευτές και επόπτες δημόσιας υγείας.
 Προθεσμία Υποβολής Ηλεκτρονικών Αιτήσεων: