Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2014

Δήμος Αριστοτέλη: "Διακόπτουμε τις οικονομικές συναλλαγές με τη μεταλλευτική εταιρεία..."

Η σημερινή απόφαση (20-11-2014) του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αριστοτέλη για το θέμα των μεταλλείων (οι επισημάνσεις είναι των διαχειριστών του ιστολογίου):
Είμαστε αντίθετοι με την επέκταση της παραδοσιακής υφιστάμενης μεταλλευτικής δραστηριότητας. Η επέκταση της μεταλλείας στις Σκουριές και σε άλλες περιοχές μετατρέπει το σύνολο της περιοχής μας σε μια απέραντη μεταλλευτική ζώνη βαριάς βιομηχανικής εκμετάλλευσης, η οποία θα επιφέρει μη αναστρέψιμες βλάβες, στα νερά, στα δάση, στον αέρα, στον άνθρωπο και την οικονομία της περιοχής.

ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Τι έχουμε σήμερα για διάβασμα;»


«Έναρξη της διαδικασίας "Αξιοποίησης" ακινήτου Αγροτικών Φυλακών Κασσάνδρας που έχει περιέλθει στο ΤΑΙΠΕΔ»

Κοινή δήλωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνας Ιγγλέζη, Δέσποινας Χαραλαμπίδου και Νάντιας Βαλαβάνη 
Επίλογο στο χρονικό της «αρπαγής» των εκτάσεων από τις Αγροτικές Φυλακές Κασσάνδρας βάζει σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ με δελτίο τύπου όπου ανακοινώνει την έναρξη διαγωνισμού για την κατασκευή γηπέδου Γκολφ στο εν λόγω ακίνητο.
Πρόκειται για μια έκταση 915 περίπου εύφορων στρεμμάτων στην περιοχή Σάνη στη Χαλκιδική, η οποία χρησιμοποιείται από το 1930 για καλλιέργειες και βοσκότοπους από

Ευχαριστήριο Δημάρχου Ν. Προποντίδας προς τους καλλιτέχνες για τη συναυλία αλληλεγγύης

Ο Δήμαρχος Ν.Προποντίδας Μ.Καρράς θα ήθελε να ευχαριστήσει τους καλλιτέχνες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου και θα συμμετέχουν αφιλοκερδώς στη συναυλία για την οικονομική ενίσχυση της μικρής Ιωάννας καθώς και όσους βοηθούν να πραγματοποιηθεί η συναυλία αυτή.
Η συναυλία θα λάβει χώρα στις 30-11-2014 και ώρα 6 μ.μ. στην αίθουσα της ΕΠΟΚΑΜ στον Αγ.Μάμα με τη συμμετοχή των παρακάτω καλλιτεχνών: Ξανθίππη Καραθανάση, Δημήτρης Χρυσοχοΐδης, Βιβή Μαστραλέξη, The Gang Rock Band, Δαλαμπίρας Χρήστος, Λιάσιος Στέφανος, Άρνη Μαρία, Νότα Μαρία, Αφοί

Μπάσκετ Γ΄ Εθνική: Α.Ο.Πολυγύρου - Τιτάνες Δράμας


Εκλογικός… συνωστισμός

Γιατί πληθαίνουν οι διαρροές και τα δημοσιεύματα για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ
Άφθονα τα ρεπορτάζ και οι αποκλειστικές πληροφορίες (ή διαρροές;) του Τύπου το περασμένο Σαββατοκύριακο, σχετικά με τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την αποφασισμένη διεύρυνσή τους, ώστε να γίνει πράξη η πολυπόθητη εκλογική νίκη που θα φέρει την κυβέρνηση της Αριστεράς.

ΔΑΝΕΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΤΑΞΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

Σαν να λέμε, τρέχα γύρευε, άρμεγε και κούρευε (για να μη πω το γνωμικό όπως το έλεγαν οι παλιοί και κοκκινίσουν όλοι οι υπολογιστές).
Καθημερινά φίλοι μου διαβάζουμε για «πράματα και θάματα» της κυβέρνησης των «φωστήρων» και οι μεν έχοντες μαλλιά, τα χάνουν, οι δε μη έχοντες, ως εκ θαύματος αποκτούν τεράστιο πρόβλημα τριχοφυΐας.
Εδώ και χρόνια, όπως έγραψα σε προηγούμενο άρθρο , καταθέτω τις απόψεις μου για διάφορα θέματα της καθημερινότητας, και σχολιάζω ίσως «προκλητικά» (για πολλούς) τόσο την επικαιρότητα, όσο και διάφορες καταγγελίες που παίρνω από εσάς!

Διακοπή υδροδότησης στην πόλη των Νέων Μουδανιών λόγω σύνδεσης της δεξαμενής με το νέο δίκτυο ύδρευσης

Ανακοίνωση του Δήμου Ν. Προποντίδας:
Σας ενημερώνουμε ότι στα πλαίσια αποπεράτωσης του έργου σύνδεσης της δεξαμενής Νέων Μουδανιών με το νέο δίκτυο ύδρευσης, θα πρέπει να προβούμε σε σύνδεση της υπάρχουσας δεξαμενής με το νέο δίκτυο, ώστε να μπορέσουμε να δοκιμάσουμε το μέρος των νέων δικτύων που έχει ήδη κατασκευαστεί.
Για το λόγο αυτό θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης σε όλο το δίκτυο της πόλης των Νέων Μουδανιών τη Δευτέρα 24-11-2014 και για όλη την ημέρα.

Επερώτηση της "Ανταρσίας στην Κ. Μακεδονία" στο Περιφ. Συμβούλιο για τις διεκδικήσεις Βαρδινογιάννη στη Σιθωνία

Το κείμενο της επερώτησης:
Εδώ και πάνω από 40 χρόνια οι κάτοικοι της Σιθωνίας στη Χαλκιδική βρίσκονται συνεχώς αντιμέτωποι με ένα θέμα που απειλεί την περιοχή τους , τις δραστηριότητες τους και γενικότερα το δημόσιο χώρο : Τη διεκδίκηση έκτασης 53.800 στρεμμάτων της Σιθωνίας (περίπου το 1/3 της χερσονήσου) από την εταιρία ΣΕΚΑ ΑΕ ( συμφερόντων Βαρδινογιάννη) αλλά και από μοναστήρια του Αγίου Όρους.