Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την καθυστέρηση ολοκλήρωσης του νέου λιμανιού στην Ουρανούπολη.

Ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Τουρισμού, Ναυτιλίας και Αιγαίου κατέθεσαν 10 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και αφορά την καθυστέρηση ολοκλήρωσης του νέου λιμανιού στην Ουρανούπολη. 
Οι βουλευτές ζητούν: να δοθεί η απαραίτητη χρηματοδότηση ώστε να ολοκληρωθεί άμεσα το λιμάνι στην Ουρανούπολη, να πιεστεί ο Φορέας Διαχείρισης για την άμεση ολοκλήρωση του έργου και να διερευνηθούν οι αιτίες της υπέρβασης του χρονοδιαγράμματος και να αποδοθούν  ευθύνες.
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

ΕΝΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΥΡΕΛΟΥ

Εδώ είμαστε λοιπόν, στις «προτάσεις» και τα δρώμενα στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, που από την εποχή του…. Ομήρου, ήταν να σε κάψω Γιάννη, να σε αλείψω λάδι για τους «ασφαλισμένους».
Να πάρει η ευχή, στα τόσα χρόνια, στις τόσες κυβερνήσεις, στους τόσους Διοικητές, γραμματείς, Υπουργούς, Φαρισαίους, δε βρέθηκε ΕΝΑΣ, όχι πολλοί, ΕΝΑΣ που να βάλει μια τάξη, να στρώσει το μπάχαλο των ταμείων, και κάποτε, οι εργαζόμενοι να ΞΕΡΟΥΝ πως τα λεφτά τους πηγαίνουν εκεί που πρέπει, και δε θα μείνουν ξεκρέμαστοι από ιατρικές παροχές, από συντάξεις, από φάρμακα, από…..

Ζητούν να αλλάξει αυτό που ψήφισαν...

Φραγμό στον αυτεπάγγελτο συμψηφισμό μη ληξιπρόθεσμων οφειλών ζητούν 32 Βουλευτές.
Ο βουλευτής Χαλκιδικής Ευθύμης Καρανάσιος, είναι μεταξύ των τριάντα δύο (32) βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας οι οποίοι ζητούν από τον Υπουργό Οικονομικών να αναλάβει πρωτοβουλίες, προκειμένου να μη γίνεται αδιακρίτως αυτεπάγγελτος συμψηφισμός μη ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και να απεμπλακεί η διαδικασία επιστροφής φόρων και άλλων ποσών στους δικαιούχους τους.
Όπως υπογραμμίζουν στην ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, το 2011 προβλέφθηκε η δυνατότητα να συμψηφίζονται αυτεπάγγελτα οι απαιτήσεις που έχουν οι πολίτες κατά του

Η εξέγερση που έριξε τη χούντα ξεκίνησε από τη Νομική...


Κι εμείς αραχτοί στους καναπέδες μας...


Τί είπες ακριβώς ότι τελείωσε το '73;

'"Έργο" των ΜΑΤ σήμερα στη Νομική

Τζάμπα μάγκες

Ευτελισμό της λειτουργίας του Κοινοβουλίου και δείγμα υποχώρησης κάθε γραμμής άμυνας απέναντι στις πιέσεις των δανειστών αποτελεί η αλλαγή του νόμου για ευνοϊκή ρύθμιση έως και 100 δόσεων για την αποπληρωμή οφειλών προς το Δημόσιο. Ενός νόμου, που μόλις πριν από λίγες ημέρες είχε ψηφίσει η Βουλή και η κυβέρνηση αναγκάστηκε να πάρει πίσω με συνοπτικές διαδικασίες. Μόλις εντός ολίγων ωρών.
Αφού φρόντισε πρώτα να δημιουργήσει θετικές εντυπώσεις στους πολίτες μπροστά στον δημοσκοπικό πανικό, η κυβέρνηση τελικά ανέκρουσε πρύμναν. Υπέκυψε στις πιέσεις της

ΟΤΑΝ 'Η…ΕΑΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ…;

Σχεδόν κάθε πολιτική συζήτηση πλέον ξεκινάει με την φράση: «..όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση...». Από εκεί και πέρα, μετά τη διατύπωση της δεδομένης αυτής αλήθειας, η συζήτηση εξελίσσεται. Και μπορεί να χαράξει διαφορετικά μονοπάτια. Όμως το δεδομένο, η βάση, είναι κοινή. 
Ένα «δεδομένο»(;) που η χρήση του κινδυνεύει να μετατραπεί σε ένα επικίνδυνο μπούμερανγκ αυτοακύρωσης και παράλυσης .
Η κυβέρνηση Σαμαρά αποδείχθηκε ότι δεν είναι «κυβέρνηση Παπαδήμου». Και αυτή , η επώδυνη πλέον αλήθεια, δεν ήταν καθόλου αυτονόητη την επαύριο των εκλογών του Ιουνίου του 2012. Τότε η πεποίθηση ότι η κυβέρνηση δεν θα έχει χρόνο ζωής και σύντομα θα καταρρεύσει ήταν κυρίαρχη.

Από προστασία και συμβόλαια εξυπηρέτησης εργοδοτών το μαύρο χρήμα της Χρυσής Αυγής

Νταβατζιλίκια, εκβιασμοί, σφιχταγκαλιάσματα με εργοδότες που έδιναν άφθονο χρήμα προκειμένου να έχουν υπό έλεγχο τους εργαζόμενους, καλά εκπαιδευμένα "μαντρόσκυλα" που τίθονταν σε πάσης φύσεως υπηρεσίες ασφαλείας συνιστούσαν τις πηγές από τις οποίες έρεε το χρήμα προς τη Χρυσή Αυγή, εκτός από τις -αμφιλεγόμενης νομιμότητας- πωλήσεις των ρούχων και την παχυλή κρατική χρηματοδότηση. Αυτός ο ζοφερός υπόκοσμος που δρούσε τα τελευταία χρόνια με κοινοβουλευτικό μανδύα και είχε ήδη καταγεγραμμένη δράση από το 1996 περιγράφεται στο υπόμνημα που κατέθεσε χθες στις δικαστικές αρχές διά του συνηγόρου του ο Αιγύπτιος ψαράς Αμπουζίντ Εμπάρακ που έπεσε θύμα άγριας επίθεσης χρυσαυγιτών στο Πέραμα τον Ιούνιο του 2012.

Τι μου θυμίζει... τι μου θυμίζει...

Τα πρώτα "γενέθλια" της "Βανίλιας" στον ΠολύγυροΜε αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου λειτουργίας της "Βανίλιας" στον Πολύγυρο, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τη στήριξη σας και να σας υποσχεθούμε ότι...τα καλύτερα έρχονται. 
 Για τη "Βανίλια" να θυμάσαι ότι: 

Δήμος Ν. Προποντίδας: Αποσύνδεση υδρορροών κατοικιών από το αποχετευτικό δίκτυο ακαθάρτων

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας, μετά από καταγγελίες κατοίκων, είχε προχωρήσει και στο παρελθόν σε ενημέρωση των κατοίκων της πόλης των Νέων Μουδανιών, προκειμένου να ελέγξουν τις υδρορροές των κατοικιών τους και να τις αποσυνδέσουν από το αποχετευτικό δίκτυο ακαθάρτων.
Δυστυχώς το φαινόμενο εξακολουθεί να υφίσταται.
Κατόπιν αυτού επιτροπές που θα αποτελούνται από υπαλλήλους της Υπηρεσίας Δόμησης και υπαλλήλους από την υπηρεσία Ύδρευσης – Αποχέτευσης του Δήμο Νέας Προποντίδας θα ελέγξουν όλες τις οικοδομές της πόλης των Νέων Μουδανιών για τον τρόπο σύνδεσης και διάθεσης των όμβριων (βρόχινων νερών) υδάτων στο αποχετευτικό δίκτυο της πόλης.

Αυτός είναι ο νέος Υφ. Παιδείας (τους)

«Λαϊκός Offshore Συναγερμός»