Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014

Εργολαβικά

Tι σημαίνει για σας ο ΣΥΡΙΖΑ;...

Η Γιάννα Αγγελοπούλου εξηγεί στον Αλέξη Τσίπρα... τι σημαίνουν τα αρχικά του ΣΥΡΙΖΑ με τον δικό της, ιδιαίτερο τρόπο στο σκίτσο του Ηλία Μακρή σήμερα στην «Καθημερινή». Η haute couture δίνει το στίγμα πίσω από κάθε γράμμα.

Κι όλο ρωτώ να μάθω την αλήθεια, κι όλο μου λένε παραμύθια...

«Μην ακούτε όλα αυτά που λέγονται. Δεν υπάρχει κανένα έλλειμμα. Κάντε λίγο υπομονή. Θα σας ενημερώσουμε μέχρι κεραίας σε όλες τις λεπτομέρειες για τα οικονομικά», είχε δηλώσει, εξερχόμενη του Μεγάρου Μαξίμου, η "αντισυστημική" Führerin, τον μακρινό Μάρτιο του 2005, τότε που δεν ήταν και τόσο αντισυστημική. 
Οι αχαρακτήριστοι αλογομούρηδες εκείνης της εποχής, μετά βαΐων και κλάδων, ύμνους κραυγάζοντες, πέταγαν τη σκούφια τους -κι έκαναν κι απογραφή στα δημόσια οικονομικά μας, τρομάρα τους. 
Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργεύων ανιψιός του "εθνάρχη", ο Καραμανλής ο Βους, τα τακτοποιούσε, σεμνά και ταπεινά, τα πράγματα με τους κουμπάρους του -κι έτσι φθάσαμε στο μοιραίο 2010, για να μάθουμε ότι πτωχεύσαμε.

Η ομιλία του Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στην Κοζάνη

Συντρόφισσες και σύντροφοι

Φίλοι και φίλες 
Ακόμα και αν το μνημόνιο το «τελειώσει» η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ή το ακυρώσει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι εδώ οι δεσμεύσεις της ΕΕ, που είναι από μόνες τους μνημόνια για όλα τα κράτη - μέλη, οι μηχανισμοί μόνιμης εποπτείας, οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί, η δημοσιονομική πειθαρχία.
Ακόμα και αν το μνημόνιο τελειώσει, ακόμα και αν η τρόικα φύγει, θα είναι εδώ οι καπιταλιστικές σχέσεις παραγωγής, οι ιδιοκτήτες του πλούτου που παράγει ο λαός, οι μονοπωλιακοί όμιλοι με τις μόνιμες απαιτήσεις τους για εκμετάλλευση της εργατικής τάξης. Και γι’ αυτές τις απαιτήσεις –που προφανώς είναι και των υγιών επιχειρηματιών– ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει κουβέντα.

Τάσος Κανταράς: "Η DIGEA φορτώνει στους Δήμους και τους Δημότες τις αμαρτίες της σύμβασής της"

Δήλωση του Τάσου Κανταρά, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Πολυγύρου και μέλους της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε)
Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ της Κ.Ε.Δ.Ε, παρουσία και του Υπουργού Εσωτερικών, κ. Ντινόπουλου συζητήθηκαν τα αιτήματα της ΚΕΔΕ επί της κατάρτισης του Κρατικού Προϋπολογισμού, όπως και άλλα σχετικά οικονομικά ζητήματα. 
Κατά την τοποθέτηση μου έθεσα υπόψη του Δ.Σ, ένα ζήτημα που αφορά ιδιαίτερα τους Δήμους της Περιφέρειας.

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ

Εκδήλωση για το Πολυτεχνείο

Εκδήλωση της ΚΝΕ για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Η Ο.Π Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ, διοργανώνει την Κυριακή 16/11 στις 12:00, εκδήλωση με αφορμή τα 41 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, με θέμα: «Η ανυπότακτη αγωνιστική στάση, η πάλη του λαού, εξυψώνεται στον αγώνα ενάντια στην αστική εξουσία και την καπιταλιστική σκλαβιά»
Θα μιλήσει ο Ηλίας Γκουτζηγιάννης, μέλος του Γ.Π της Κ.Ο Κεντρικής Μακεδονίας. 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο Παναγιωτόπουλος της Πολυτεχνικής σχολής.

Eπίσκεψη αντιπροσωπείας του δήμου Μπουγιούκ-Τσεκμετζέ (Buyukcekmece) στο Δήμο Ν. Προποντίδας

Την Παρασκευή, 7/11/2014 και ώρα 13:30, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη της αντιπροσωπείας του δήμου Μπουγιούκ-Τσεκμετζέ (Buyukcekmece) στο δημαρχείο, στα Νέα Μουδανιά, αποτελούμενη από τον δήμαρχο, κ.Χασάν Ακγκούν, δημοτικούς συμβούλους, υπηρεσιακούς και τοπικούς παράγοντες. Την αντιπροσωπεία υποδέχτηκε ο δήμαρχος, κ. Καρράς, με τους αρμόδιους αντιδημάρχους, τοπικούς συμβούλους και υπηρεσιακούς παράγοντες του δήμου Νέας Προποντίδας. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρότασης του Τούρκου δημάρχου στο πλαίσιο της πολιτιστικής ανταλλαγής και σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ των δύο δήμων.

Παρεμβάσεις για τα αγροτικά προϊόντα, το ΤΑΙΠΕΔ και την εξόρυξη στις Σκουριές από την Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα

Σε παρεμβάσεις για τις ζημιές που υπέστησαν οι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων της Κεντρικής Μακεδονίας εξαιτίας του εμπάργκο στη Ρωσία, σε ανάδειξη του ρόλου του ΤΑΙΠΕΔ και σε κάλεσμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο να πάρει θέση για το ζήτημα της καταστροφικής εξόρυξης στις Σκουριές Χαλκιδικής θα προβεί η Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα, στη συνεδρίαση της Παρασκευής. 

ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

Νοέμβρης 2014 στην Ελλάδα του μνημονίου, της τρόικας, και ΟΛΩΝ των ΑΡΠΑΚΤΙΚΩΝ που θησαυρίζουν στις πλάτες ενός εξαθλιωμένου (με λίγες εξαιρέσεις) λαού, ενός λαού που του στέρησαν κάθε δικαίωμα για το μέλλον, αλλά και του κουρέλιασαν την αξιοπρέπεια του ΟΛΟΙ εκείνοι , αφεντικά και δούλοι της Ευρώπης.
Ποιοι είναι τα αφεντικά, και ποιοι οι δούλοι, αφήνω φίλοι μου σε εσάς να τους ονομάσετε. Τους ξέρετε, τους ξέρουμε όλοι.
Κάθε μέρα, μα κάθε μέρα όμως, θα σκάσει και από ένα νέο σκάνδαλο, μόνο που τα υποτιθέμενα Μ.Μ.Ε δεν αναφέρουν τίποτα, υπακούοντας στα αφεντικά τους.

Περασμένα - ξεχασμένα...


Η Χαλκιδική στη WTM – Λονδρέζικος αέρας θα φυσήξει στη Χαλκιδική το 2015..

Οι ελληνικές σημαίες που ανέμιζαν έξω από την κεντρική είσοδο της έκθεσης World Travel Market στο Λονδίνο, έδωσαν το στίγμα της τάσης που επικρατεί στον τουριστικό κόσμο της Ευρώπης. Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρωτοκαθεδρία των επιλογών με δημοφιλείς και ανερχόμενους προορισμούς να διεκδικούν πτήσεις και συμβόλαια με tour operators.
Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής έκανε αισθητή την παρουσία του προορισμού μέρες πριν την έναρξη της έκθεσης, σε μια ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε για τους πελάτες και τους συνεργάτες του ο Τουριστικός Οργανισμός SUNVIL. Στον εκλεπτυσμένο χώρο της Λέσχης του Δικηγορικού Συλλόγου Λονδίνου (Law Society), η Χαλκιδική παρουσιάστηκε δύο φορές ως προορισμός ιδιαίτερου ενδιαφέροντος.

Σε λίγο καιρό...

...Θα βρίσκονται καθημερινά, παντού, νεκροί από την πείνα... μ' αυτούς που έχουμε μπλέξει!

Θεσσαλονίκη, Κυριακή 16/11/2014.Μια ιδιαίτερη εκδήλωση για το παρελθόν (και το μέλλον) του κομμουνιστικού κινήματος στην Ελλάδα


Περίθαλψη για όλους, τέλος!

Την ισοπέδωση του κοινωνικού συστήματος ασφάλισης με την εξατομίκευση των συντάξεων και των παροχών υγείας προανήγγειλε ο διοικητής του ΙΚΑ Ρ. Σπυρόπουλος, ανοίγοντας επισήμως τη συζήτηση για το νέο ασφαλιστικό, το οποίο δημοσίως "δεν συζητά", αλλά στο παρασκήνιο προωθεί η κυβέρνηση σε συνεννόηση με την τρόικα.

Αν τους το επιτρέψουμε ..."καλά να πάθουμε"!


Δύο δεκαετίες επιθέσεων της Χρυσής Αυγής

Υπό τις ονομασίες «φάλαγγα», «Πρωτεσίλαος», «χρυσοί αετοί», «τάγματα εφόδου» ή «ομάδες ασφαλείας», αλλά με την ίδια παραστρατιωτική δομή και συντονισμένη δράση, επιλεγμένα μέλη της Χρυσής Αυγής επιτίθενται σε αντιπάλους τους εδώ και δύο δεκαετίες, σύμφωνα με υπόμνημα που κατέθεσαν χθες στο Εφετείο δικηγόροι, οι οποίοι προτίθενται να παραστούν ως πολιτική αγωγή στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Μισθολογική κατάσταση αιρετών Δήμου Νέας Προποντίδας

Μετά από αναληθή δημοσιεύματα σε blogs, για τη μισθοδοσία της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, θέλουμε να ενημερώσουμε τους δημότες μας για την ακριβή μισθοδοσία των αιρετών οργάνων του Δήμου Νέας Προποντίδας. 
Στον πίνακα που ακολουθεί αναφέρονται οι μικτές καθώς και οι καθαρές αποδοχές των αιρετών οργάνων του Δήμου. Θα ΄πρεπε επίσης να επισημάνουμε ότι οι αποζημιώσεις Δημοτικών Συμβούλων, μελών Οικονομικής Επιτροπής, Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και λοιπών επιτροπών έχουν καταργηθεί από την 01-01-2013.
Άλλωστε τα στοιχεία αυτά βρίσκονται στη διάθεση του κάθε πολίτη αυτής της χώρας μέσω του προγράμματος της Διαύγειας η οποία έχει ως στόχο τη διαφάνεια και την ενημέρωσή του.

ΝΕΑ ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ

Επιμέλεια: Μάνος Κατσαβαβάκης
Με την εκτός έδρας ήττα από τον Πιερικό Αρχέλαο Κατερίνης με 71-67 συνέχισε το Στρατώνι τις υποχρεώσεις του για το Πρωτάθλημα της Β' εθνικής. 
Οι γηπεδούχοι που έχουν νεανικό σύνολο με 2 μόλις έμπειρους αθλητές παρότι για 39' ήταν πίσω στο σκορ κατάφεραν και πήραν μεγάλη νίκη απέναντι στους παίκτες μας που έκαναν κακή εμφάνιση με τραγικές επιλογές στο τέλος του αγώνα από προπονητή και αθλητές. Οι παίκτες μας πήραν το προβάδισμα(18-22 στο 9') και το κράτησαν μέχρι το 29'(48-45),σε εκείνο το σημείο ένα σερί 0-8 έκανε το 48-53(32') και με εκατέρωθεν σερί (54-53 στο 33',54-62 στο 37') φαινόταν ότι κρατούσαμε το ροζ φύλλο στα χέρια μας.