Πέμπτη, 6 Νοεμβρίου 2014

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου

Συνεδριάζει τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014, στις 14:00, το Δημοτικό Συμβούλιο Πολυγύρου με θέμα ημερήσιας διάταξης: 
1. Αίτηση  από τη DIGEA για παραχώρηση χώρου 15 τ.μ. για έναρξη ψηφιακής εκπομπής στη Χαλκιδική.

Δεν πάει άλλο...

Το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι του ΑΟΠ για την Γ' Εθνική, την Κυριακή 9/11/2014


Η επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ για τις καταστροφές στην Χαλκιδική εξαιτίας της βροχόπτωσης και η συζήτηση στη βουλή

Χυδαία επίθεση του υφυπουργού Παιδείας στην Κανέλλη: «Θέλετε Κασιδιάρη...»


Τον "παραίτησε" αμέσως ο Πρωθυπουργός.

Γ΄ Εθνική, Απόλλων Αρναίας - Καστοριά 2-0

Κλιμάκιο του ΚΚΕ περιόδευσε στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές της Χαλκιδικής (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Την επιτακτική ανάγκη να γίνει άμεση καταγραφή των ζημιών από τις πλημμύρες στη Χαλκιδική, να αποζημιωθούν όλοι οι πληγέντες, καθώς επίσης και να γίνει άμεση και πλήρη αποκατάσταση όλων των καταστροφών σε οδικό δίκτυο, ύδρευση και αποχέτευση υπογράμμισε κλιμάκιο της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Θεοδόση Κωνσταντινίδη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή του Κόμματος και Γιάννη Ζιώγα, περιφερειακό σύμβουλο, που επισκέφτηκαν σήμερα τις πληγείσες από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις περιοχές. Ταυτόχρονα διαπίστωσε την απουσία των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων που θα μπορούσαν να προστατεύσουν την περιοχή από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

23 Νοεμβρίου 2014, Πορεία στις Σκουριές

Αν όχι τώρα, πότε;
Τα νερά μας χάνονται κάθε λεπτό που η Eldorado καταστρέφει το βουνό. Το δάσος καταστρέφεται με κάθε δέντρο που κόβεται, κάθε δρόμο που ανοίγεται. Το ρέμα του Καρατζά θυμίζει σεληνιακό τοπίο. Στις Σκουριές το εργοστάσιο κατασκευάζεται και το open pit ανοίγεται. Τα φράγματα δε θ΄αργήσουν να κατασκευαστούν.
Αν όχι εμείς, ποιός;
Δεν αναθέτουμε αρμοδιότητες. Δεν αποποιούμαστε την ευθύνη μας. Εμείς θα σταματήσουμε την καταστροφή του τόπου. Εμείς που βλέπουμε καθημερινά να καταστρέφεται το βουνό στο οποίο οφείλουμε τη ζωή μας. Όλοι εμείς που εδώ και χρόνια αγωνιζόμαστε. Όλοι εμείς που στεκόμαστε αλληλέγγυοι σ’ έναν δίκαιο αγώνα, γιατί είναι και δικός μας αγώνας.
Για όλους εμάς, το αντάμωμα στον Κάκαβο δεν είναι απλά μια πορεία. Διεκδικούμε τη Γη μας και την Ελευθερία μας. Εμείς θα προστατέψουμε τις ζωές μας. Εμείς θα τους σταματήσουμε. Η 23 του Νοέμβρη είναι αυτή η ημέρα.

Ο Αθλητικός Σκακιστικός Όμιλος Πολυγύρου τιμά την Πρωταθλήτρια Ευρώπης WFM Αναστασία Αβραμίδου

Την Κυριακή 9/11/2014 ο ΑΣΟ Πολυγύρου θα τιμήσει την δύο φορές Πρωταθλήτρια Ευρώπης, Αβραμίδου Αναστασία, και σας καλεί να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ανάλυση μίας παρτίδας από την ίδια, στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου, στις 11:30 και έπειτα αγώνα επίδειξης "Σιμουλτανέ" εναντίον τριάντα σκακιστών του συλλόγου μας.
Η Αναστασία Αβραμίδου μόλις πριν από μία εβδομάδα στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στην κατηγορία Κ14 στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Νέων που διεξήχθησαν από τις 19/10/14 έως τις 28/10/14 στο Μπατούμι της Γεωργίας.

2 Νοεμβρίου: Η μεγάλη μέρα, που επίμονα, όλοι μας, αγνοούμε

2 Νοεμβρίου σήμερα. Μέρα ιστορική για τον Πολύγυρο και για τη Χαλκιδική ολόκληρη. Σαν σήμερα, πριν 102 χρόνια, το 1ο Ανεξάρτητο Τάγμα Κρητών του Ελληνικού Στρατού έφτασε στον Πολύγυρο και ο Διοικητής του, ο σπουδαίος Έλληνας Γεώργιος Κολοκοτρώνης –εγγονός του στρατηλάτη του ’21 Θ. Κολοκοτρώνη-, υπέγραψε και εξέπεμψε την ιστορική Προκήρυξη* απελευθέρωσης της Χαλκιδικής. Έτσι, κοντά πέντε αιώνες μετά την κατάκτηση του τόπου μας από τους Οθωμανούς, η Χαλκιδική ελευθερώθηκε τυπικά και ουσιαστικά και έγινε εκλεκτό τμήμα του Ελληνικού Βασιλείου.
Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποτιμούν την παρουσία στη Χαλκιδική του Ελληνικού Στρατού, θεωρώντας ότι, εφόσον οι Τούρκοι είχαν φύγει από τις 23 του Οκτώβρη από τον Πολύγυρο, άρα αυτή είναι η ημέρα της απελευθέρωσης και η Προκήρυξη του Κολοκοτρώνη μόνον τυπική αξία έχει. Αυτό είναι λάθος.

10,4 μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ