Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2014

Ενημερωτική Εκδήλωση για τη νέα ΚΑΠ στη Γαλάτιστα

Ενημερωτική Εκδήλωση για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) 2014-2020 διοργανώνει ο Αγροτικός – Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Γαλάτιστας την Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014, στις 8.00 μ.μ., στη Δημοτική Κοινότητα Γαλάτιστας. 
Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Τεχνικός Σύμβουλος της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών, Δημήτρης Μιχαηλίδης.

ΚΚΕ για την αποστολή υποβρυχίου και φρεγάτας στην Ανατολική Μεσόγειο

Η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να στείλει μία φρεγάτα και ένα υποβρύχιο του Πολεμικού Ναυτικού στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, στο πλαίσιο της δύναμης της UNIFIL (αποστολή του ΟΗΕ στο Λίβανο) και του ΝΑΤΟ, δείχνει την επικίνδυνη όξυνση που λαμβάνουν οι εξελίξεις στην περιοχή, κάτι για το οποίο έχει προειδοποιήσει εδώ και καιρό το ΚΚΕ.
Η αποστολή ελληνικής ναυτικής πολεμικής δύναμης στην Ανατολική Μεσόγειο δεν υπηρετεί τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.

Επετειακό - "Η ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΗΡΘΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ"

θωρηκτο
Το θωρηκτό «ΑΒΕΡΩΦ», ζωγραφική
του Λυκούργου Κογεβίνα.
Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΤΟ 1912 
Του Χρήστου Μ. Καραστέργιου
(Μέλος της πολιτισμικής ομάδας του «Κυττάρου Ιερισσού»)
«Ειπόντες (οι κάτοικοι της Ιερισσού) ότι πλέον δεν έχομεν ζωήν εάν μείνωμεν εις τον Τούρκον. Επροτιμήσαμεν θάνατον παρά ζωήν, αλλά δόξα σοι ο Θεός είδαμεν ζωήν παρά θάνατον. Ζωή ελευθέραν, συζούντες με τους αδελφούς μας χριστιανούς και όχι πλέον με Τούρκους βαρβάρους».
Χριστόδουλος Σακελαρίου [1]- ημερολόγιο, σελ.53.

Αγωνιστικές υποχρεώσεις Α.Ο.Πολυγύρου


ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ ;

Και ενώ ο Οκτώβρης μας χαιρετά γελώντας με το χάλι μας, ενώ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, και γενικότερα σε ΟΛΟΥΣ τους τομείς γίνεται ένα ωραίο μπάχαλο, βλέπουμε συνέχεια ειδήσεις σχετικά με «νέες προσλήψεις» στο δημόσιο και τους ΟΤΑ!
Για σιγά ρε παιδιά, γιατί οι άνθρωποι αυτοί που συστήνονται ως κυβέρνηση, θα μας τρελάνουν όλους…. ΑΝ δεν κάνω λάθος, ο «αρμόδιος» υπουργός, εδώ και πολύ καιρό μιλάει για ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ στο δημόσιο γενικότερα, και (δε θυμάμαι πόσους μήνες έχει που ανακοινώθηκε) ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗ, λόγο διαταγών από την «Ανωτάτη Τροϊκανή Διοίκηση».

Δήμος Σιθωνίας: Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών

Σύμφωνα με το άρθρο 51 του Ν. 4257/2014, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 24 του Ν. 4304/2014, συνεχίζονται οι αιτήσεις για ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δήμο Σιθωνίας. 
Στην παρούσα ρύθμιση υπάγεται το σύνολο των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων οφειλών έως 30/10/2014, συμπεριλαμβανομένων των μισθωμάτων με τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής, τόκους υπερημερίας ή τυχόν προβλεπόμενες λοιπές ρήτρες που τις επιβαρύνουν μέχρι την ημερομηνία αυτή, χωρίς δικαίωμα του οφειλέτη να ζητήσει την εξαίρεση μέρους αυτών.

Η ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΗΡΘΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για τις καταστροφές στην Χαλκιδική εξαιτίας βροχόπτωσης

Ερώτηση σχετικά με τις καταστροφές στην Χαλκιδική, εξαιτίας βροχόπτωσης, κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ ζητώντας την αποζημίωση των πλημμυροπαθών,  άμεση και πλήρη αποκατάσταση όλων των καταστροφών σε οδικό και αποχετευτικό δίκτυο και δίκτυο ύδρευσης και την κατασκευή έργων αντιπλημμυρικής προστασίας.
Το κείμενο αναλυτικά:

Διεθνής εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, " Παράγει πραγματικά έσοδα για την Ελλάδα η Eldorado Gold ; "