Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2014

Έργα βελτίωσης στα Βράσταμα...

Κύριοι,
Μετά από πολλά χρόνια, είχαμε την τύχη να δούμε επιτέλους έργα βελτίωσης στο χωριό και συγκεκριμένα στην περιοχή του Σταυρού.
Ευχαριστούμε πάνω από όλα τους συντελεστές για αυτό.
Παρακαλούμε όμως να δώσουν τη δέουσα προσοχή σε τμήματα έργου όπως η περιβόητη ζαρντινιέρα, η οποία αποτελεί ντροπή από άποψη αισθητικής και τέχνης και απομειώνει εντελώς το όλο εγχείρημα.
Υπεύθυνοι μηχανικοί, μελετητές και επιβλέποντες θεωρούν αυτό το "έργο" ως εκπληκτικό από κάθε άποψη. Εσείς τι νομίζετε?

Μην ξεχνιόμαστε... (όχι ότι θα γίνει και τίποτα, αν ξεχάσουμε!)

Απόψε, Σάββατο ξημερώνοντας Κυριακή,  στις 04:00 οι δείκτες των ρολογιών γυρίζουν μια ώρα πίσω, ώστε να δείχνουν 03:00.

Η χειμερινή ώρα θα ισχύσει μέχρι την τελευταία Κυριακή του Μάρτη.

Συνέντευξη Κανταρά, στο Super ΤV, για τις πολιτικές εξελίξεις

"Η μοίρα οδηγεί αυτούς που τη δέχονται και σέρνει αυτούς που την αρνούνται"


Τα χρυσά πλοκάμια της φοροδιαφυγής

Σε τροπικούς και φορολογικούς παραδείσους, όπως τα νησιά Μπαρμπέιντος και τα νησιά Κέιμαν, πληρώνει φόρους η «Eldorado Gold» αντί για την Ελλάδα. Η «Eldorado Gold» δεν πλήρωσε φόρους στο ελληνικό Δημόσιο για κέρδη που είχε, τα οποία από 32.000 ευρώ το 2009 ξεπέρασαν τα 7 εκατ. ευρώ το 2013. Την ίδια στιγμή η ελληνική κυβέρνηση των ΜΑΤ και της ποινικοποίησης της αντίδρασης των κατοίκων στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές, διατείνεται ότι θα έχει έσοδα από την «επένδυση» ύψους περίπου 20 εκατ. ευρώ σε 20 χρόνια.

Όλη η Βόρεια Ελλάδα ένα τεράστιο μεταλλείο! Όλη η Βόρεια Ελλάδα μία τεράστια χαβούζα!

Προς διαγωνισμό 20 μεταλλευτικοί χώροι και 9 δημόσιες εκτάσεις βιομηχανικών ορυκτών

Την ελπίδα ότι οι τοπικές κοινωνίες θα σταθούν σύμμαχοι στην αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου ο υπουργός Περιβάλλοντος ενημερώθηκε από την αρμόδια επιτροπή για την πρώτη συστηματική καταγραφή και ψηφιακή αποτύπωση των συνολικά 114 Δημόσιων μεταλλευτικών Χώρων και 22 Δημόσιων Εκτάσεων Βιομηχανικών Ορυκτών που βρίσκονται σήμερα στην επικράτεια.

Μετά από αξιολόγηση οικονομικού και αποθεματικού δυναμικού του η Επιτροπή κατέληξε σε συγκεκριμένη πρόταση άμεσης αξιοποίησης 11 ΔΜΧ, που είναι ώριμοι για έρευνα, και 20 ΔΜΧ και 9 ΔΕΒΟ, που είναι ώριμοι για διαγωνισμό (εκμίσθωση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσής τους μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας).