Σάββατο, 18 Οκτωβρίου 2014

Πιστεύω εις έναν...

Πάλι μια απ' τα ίδια; (σποτ της ΚΝΕ)

ΚΚΕ: Σχόλιο για την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στην συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Σε σχόλιό του για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σημειώνει:
«Η απλή περιγραφή της φτώχειας και της δυστυχίας του λαού δεν είναι φιλολαϊκή πράξη, ιδιαίτερα όταν γίνεται από εκείνους που ομολογούν ότι δεν θα καταργήσουν τους δεκάδες αντιλαϊκούς νόμους του μνημονίου και ότι θα συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο, στο πλαίσιο της ΕΕ και των επιδιώξεων του κεφαλαίου.

Δωρεάν ίντερνετ σε 304 δήμους

Τα πρώτα 4.000 hotspot θα είναι έτοιμα στα μέσα του 2015. 
Αναλυτικά οι "τυχεροί" δήμοι (4 της Χαλκιδικής)
Στα μέσα του 2015 εκτιμά το υπ. Υποδομών ότι θα είναι έτοιμα τα πρώτα 4.000 hotspot για την παροχή δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο, σε υλοποίηση της εξαγγελίας του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
Για το έργο συνολικού ύψους 15 εκατ. ευρώ υπέβαλαν προσφορές τέσσερις εταιρίες:

Ο Ζαρός τιμά τους νεκρούς του και όλους τους Ζαριανούς αγωνιστές της Αλβανίας

Η Επιτροπή Φορέων του Ζαρού που υπογράφουμε, οργανώνουμε εκδήλωση, για να τιμήσουμε τους Ζαριανούς νεκρούς, αλλά και όλους τους Ζαριανούς πολεμιστές στον πόλεμο του 1940-41, στην Αλβανία.
Η εκδήλωση γίνεται με την ευκαιρία της παρουσίασης του βιβλίου του χωριανού μας συντ. δασκάλου και συγγραφέα Γ. Ι. Ζωγραφάκη με τίτλο «ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ 1940-41 ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ». 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ζαρό, την Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014.

Bήσσανη - Πωγώνι Ν.Ιωαννίνων

ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΜΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕ (18/10)

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρο το κείμενο συμβολής της Αριστερής Πλατφόρμας στη συνεδριάση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο 18/10:
1.Οι επόμενοι μήνες είναι καθοριστικοί για την πορεία της χώρας. Όλο το κόμμα είναι ανάγκη να τεθεί άμεσα σε θέση μάχης και να δώσει όλες του τις δυνάμεις στην ανάπτυξη μεγάλων εργατικών λαϊκών αγώνων για να ανατραπεί η καταστροφική πολιτική των μνημονίων και η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Για να δημιουργηθεί ένα μέτωπο υπεράσπισης και προώθησης μεγάλων ριζοσπαστικών αλλαγών στη χώρα και σύγκρουσης με ένα σύστημα συμφερόντων των δανειστών ( ΕΕ,ΔΝΤ), του ελληνικού και ευρωπαϊκού κεφαλαίου, που εκβιάζουν και θέλουν να εξασφαλίσουν τον εξανδραποδισμό των εργαζομένων και την υποτέλεια της χώρας στο διηνεκές.

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ (18-10-2014)

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της Metron


Έμπολα

Αποτελέσματα εκλογών στο Εργατικό Κέντρο Χαλκιδικής

Οι εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο Εργατικό Κέντρο Χαλκιδικής διεξήχθησαν σήμερα, 18/10/2014, καθώς και για αντιπροσώπους στην ΓΣΕΕ.
Συμμετείχαν 2 ψηφοδέλτια : Το "ΚΟΙΝΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ" και η "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ".
Ψήφισαν 54 εκπρόσωποι Σωματείων και έλαβαν:
"ΚΟΙΝΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ"  43 ψήφους και εκλέγει 9 μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο.
"ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ": 10 ψήφους και εκλέγει 2 μέλη στη Διοίκηση του Ε.Κ.Χ.
Βρέθηκε 1 ψηφοδέλτιο άκυρο.
Για την ΓΣΕΕ εκλέγονται 2 από το "ΚΟΙΝΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ".
Δείτε τα αποτελέσματα αναλυτικά (με κόκκινο εκλέγονται):

Αναδρομικός έλεγχος «πόθεν έσχες» όσων κατείχαν κυβερνητικά αξιώματα.

Εικοσιένας βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ τους ο κ. Ευθύμης Καρανάσιος, ζητούν αναδρομικό έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών.
Σε ερώτηση που κατέθεσαν προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρουν:
Η σημασία ελέγχου από ειδικό σώμα του «πόθεν έσχες» όσων διετέλεσαν υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί από το 1974 έχει επανειλημμένως τονιστεί από την κυβέρνηση.