Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014

ΑΡΠΑΧΤΕ ΤΑ, ΑΛΛΑ… «ΕΝΤΙΜΩΣ»!

Του Ν. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*
Όταν η «Siemens» μοιράζει 1,5 δισ. ευρώ σε «μαύρο» χρήμα για να κάνει τις δουλειές της σε 160 χώρες ανά τον κόσμο, αυτό λέγεται «μίζες», «διαφθορά» και «σκάνδαλο». Όταν, όμως, οι υποψήφιοι των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων επιχορηγούνται με 1,5 δισ. δολάρια από τους πολυεθνικούς κολοσσούς των ΗΠΑ, για να διεξαγάγουν τον προεκλογικό τους αγώνα, αυτό λέγεται «εκλογές»...

Εισαγγελική πρόταση-καταπέλτης για τη Χρυσή Αυγή

Ο εισαγγελέας Ισίδωρος Ντογιάκος παραπέμπει στο εδώλιο του κατηγορούμενου σύσσωμης της Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής καθώς ανήκαν στον σκληρό πυρήνα εγκληματικής οργάνωσης που λειτουργούσε υπό τον μανδύα κόμματος.
Χωρίς κουκούλες και μαχαίρια θα βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης 70 από τους 85 κατηγορούμενους ναζί μετά την εισαγγελική πρόταση-καταπέλτη την οποία απέστειλε στο δικαστικό συμβούλιο ο Ισίδωρος Ντογιάκος.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ
ΤΕΤΑΡΤΗ : --ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ -- ΕΝΗΛΙΚΩΝ /ΑΡΧΑΡΙΩΝ 20.30
--ΛΑΤΙΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΙ ΧΟΡΟΙ 21.15
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ : ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ -- ΕΝΗΛΙΚΩΝ / ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΩΝ 21.30
ΚΥΡΙΑΚΗ : ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ -- ΠΑΙΔΙΚΟ 17.00

«Μη φοβάστε, νικάμε»

Της Κατερίνας Ιγγλέζη*
Η Χαλκιδική είναι το κατεξοχήν πεδίο εφαρμογής της νεοφιλελεύθερης κυβερνητικής πολιτικής. Oι νεοφιλελεύθεροι λατρεύουν το κράτος, όταν μπορούν να το ελέγξουν: το χρησιμοποιούν ως μεσάζοντα που μεταφέρει -φτηνά κι αποτελεσματικά- κοινωνική ενέργεια, πόρους και κοινωνικό πλεόνασμα στις πολυεθνικές και τους μετόχους τους.
Η κυβερνητική φιλοσοφία στην περίπτωσή μας συνοψίζεται στο τρίπτυχο:

ΣΥΡΙΖΑ για τον καταλογισμό, στον ΣΥΡΙΖΑ, το γενικευμένο αρνητικό κλίμα των αγορών τις τελευταίες μέρες

«Η αντιπολίτευση υπονομεύει ευθέως την σταθερότητα της χώρας» δήλωσε στο υπουργικό συμβούλιο ο Πρωθυπουργός, καταλογίζοντας στον ΣΥΡΙΖΑ το γενικευμένο αρνητικό κλίμα των αγορών τις τελευταίες μέρες.
 Αντί απάντησης επισημαίνουμε μερικά γεγονότα.
Γεγονός 1
Τα χρηματιστήρια υποχωρούν παγκοσμίως, κάτι που βέβαια δεν οφείλεται στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά στη διάχυτη ανησυχία για τις ευρύτερες εξελίξεις στο μέτωπο της οικονομίας.

Καταγγελία του Συνδικάτου Εργαζομένων ΚΤΕΛ – Θεσ/νίκης – Χαλκιδικής, κατά της Διοίκησης

Με την παρούσα επιστολή που απευθύνεται σε κάθε Δημόσια Αρχή και κάθε φορέα που υπό οποιαδήποτε αρμοδιότητα έχει υποχρέωση να ενεργήσει για την προάσπιση της νομιμότητας, θέλουμε να ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ τη ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΚΤΕΛ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ που αφού επί δύο και πλέον έτη απέτυχε να κάμψει την αντίσταση του Σωματείου μας, στην προσπάθειά της να καταλύσει θεμελιώδη εργασιακά μας δικαιώματα, δεν δίστασε, παραβιάζοντας για άλλη μια φορά το Νόμο, να απομακρύνει κακήν κακώς τον Πρόεδρο του Σωματείου μας Ιωάννη Πήτα, και μάλιστα, με τον πλέον ατιμωτικό για έναν έντιμο και ευσυνείδητο εργαζόμενο τρόπο.

Τέρμα τα κόλπα κι οι μαγκιές...


Προκλητικός μέχρι αηδίας ο Πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ

Προκλητικός όσο δεν μπορεί να φανταστεί κανείς εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ , Τζανέτος Καραμίχας, σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή του MEGA, όταν κλήθηκε να δικαιολογήσει τα όσα περιλαμβάνει το πόρισμα οικονομικών ελέγχων!
Οι απαντήσεις του τύπου "Δεν είναι χρήματα του Δημοσίου" ή "το αυτοκίνητο που κυκλοφορώ είναι πολύ καλύτερο από από το LEXUS της ΠΑΣΕΓΕΣ" προκάλεσαν σίγουρα τους τηλεθεατές και δικαιολογούν τον τίτλο της ανάρτησης!
Δείτε τα σημαντικότερα έξοδα που έχει καταγράψει ο οικονομικός έλεγχος που έγινε:

Κασσάνδρα: Διάλογος για τουριστικά θέματα


Καρανάσιος: Μεγάλη μεταρρύθμιση το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

Ο βουλευτής Χαλκιδικής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευθύμης Καρανάσιος, σε δήλωση που έκανε μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή , χαρακτήρισε μεγάλη μεταρρύθμιση κοινωνικής πολιτικής τη θέσπιση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος. Συγκεκριμένα ανέφερε:
¨Ξεκινάμε με τόλμη και αποφασιστικότητα μια μεγάλη μεταρρύθμιση κοινωνικής πολιτικής, η οποία στοχεύει στην προστασία και στη στήριξη περίπου 700 χιλ. αδύναμων πολιτών.