Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014

ΜΑΣ ΠΕΘΑΝΑΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΣΑΣ

Φτάνει! Όχι άλλη ευαισθησία! Όχι άλλο κάρβουνο. Η ευαισθησία σας κύριοι της «κυβέρνησης», μας έφτασε στο τέλος. Είπαμε να είστε ευαίσθητοι, αλλά εσείς το παρακάνατε. Τελικά, είστε η … «ανεξέλεγκτα ευαίσθητη κυβέρνηση».
Τόσο ευαίσθητη, που πάτε να μπείτε στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες.
Στα πλαίσια της ευαισθησίας σας, διαλύσατε τα πάντα, και αυτή η ευαισθησία σας είναι εκείνη που ανάγκασε χιλιάδες Έλληνες να αυτοκτονήσουν πάνω στην απελπισία τους.
Με την ευαισθησία σας μάλιστα αυτή, καταφέρατε ακόμα ένα «θαύμα».

Φυλλάδιο του ΚΚΕ με την πρόταση για ουσιαστική ελάφρυνση των χρεών του λαού

Αρκετά κράτησε η ληστεία των τραπεζών, ο εμπαιγμός ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και η νέα κοροϊδία του ΣΥΡΙΖΑ! Μόνο οι θέσεις του ΚΚΕ και η πρόταση νόμου που έχει καταθέσει στη Βουλή ανακουφίζουν τα λαϊκά στρώματα από τα χρέη, τονίζεται στο φυλλάδιο.
Τα κύρια άρθρα της πρότασης νόμου του ΚΚΕ προβλέπουν:
==Διαγραφή του 50% των οφειλών εφόσον το ύψος των δανείων δεν ξεπερνά τις 200.000 ευρώ για στεγαστικά δάνεια, τις 30.000 ευρώ για καταναλωτικά και τις 20.000 ευρώ για τις πιστωτικές κάρτες.
==Αναστολή της πληρωμής για τους ανέργους για όσο διάστημα βρίσκονται στην ανεργία.
==Διαγραφή τόκων από την οφειλή των λαϊκών νοικοκυριών προς τα πιστωτικά ιδρύματα.
==Διαγραφή των ποσών των τόκων που κεφαλαιοποιήθηκαν και ανατοκίστηκαν.

Πώς αρχίζει η κατάρρευση;

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠαΣοΚ Γ. Χαραλαμπόπουλος

Πέθανε το πρωί της Πέμπτης σε ηλικία 95 ετών, ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος, στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. 
Είχε διατελέσει αντιπρόεδρος των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, υπουργός Εξωτερικών και υπουργός Άμυνας. Ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος είχε αναπτύξει έντονη αντιδικτατορική δράση και είχε φυλακιστεί στη Γυάρο, ενώ υπήρξε και αρχηγός του ΠΑΚ στην Ελλάδα. Είχε πρωτοεκλεγεί βουλευτής της Ένωσης Κέντρου υπό τον Γεωργίου Παπανδρέου το 1964, και ήταν από τους πρώτους που ακολούθησαν τον Ανδρέα Παπανδρέου. Επίσης, ήταν από τους πρώτους ευρωβουλευτές.

Παραπομπή 70 ατόμων για τη Χρυσή Αυγή - «Στο σκαμνί» όλοι οι χρυσαυγίτες βουλευτές προτείνει ο εισαγγελέας

Την παραπομπή του συνόλου της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής για το αδίκημα της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, εισηγείται με μια πρόταση-μαμούθ 700 σελίδων ο εισαγγελέας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος.
Η πρόταση, είναι η πρώτη νομική απάντηση στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής η οποία αποφαίνεται ξεκάθαρα ότι ένας πολιτικός σχηματισμός μπορεί να είναι και εγκληματική οργάνωση.

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥΣ

Χρόνια τώρα ακούμε συζητήσεις τόσο από τους παππούδες μας, όσο και από τους παλιούς γενικότερα σχετικά με τις «κατοχικές αποζημιώσεις». Πολλά χρήματα, που θα έπρεπε να δώσει στη χώρα μας η Γερμανία, για ΟΛΑ τα «καλά» που της είχε κάνει όσο ήταν ΤΟΤΕ, το 40, η «ανεπίσημη κυβέρνηση» της, γιατί μην ξεχνάμε, πως στις μέρες μας, στα τελευταία χρόνια, είναι πλέον ΕΠΙΣΗΜΗ.
Το θέμα αυτών των αποζημιώσεων ήταν ανεκαθεν «καυτό», και ΚΑΜΙΑ Ελληνική «κυβέρνηση» δεν τολμούσε να το αγγίξει , για «άγνωστους» λόγους. Φοβόταν τις σφαλιάρες; Είχαν κάνει κάποια «συμφωνία» στα μουλωχτά;

Επερώτηση στη Βουλή (από Κρητικό Βουλευτή !) για δημιουργία "Κέντρου Αριστοτέλη" στην Ιερισσό

Δείτε το κείμενο της επερώτησης στη συνέχεια...

19 Οκτωβρίου 2014: Εκδήλωση στην Ιερισσό για τα φράγματα μεταλλευτικών αποβλήτων


Στα πλαίσια της ενημέρωσης των πολιτών για την επικινδυνότητα των εξορυκτικών δραστηριοτήτων της καναδικής εταιρείας ELDORADO GOLD στην Β.Α. Χαλκιδική σας προσκαλούμε σε ημερίδα με θέμα:
Φράγματα-Λίμνες μεταλλευτικών αποβλήτων
“Ωρολογιακές βόμβες” στον τόπο μας
Η ημερίδα θα λάβει χώρα
στο Πολιτιστικό Κέντρο Ιερισσού
την Κυριακή 19 Οκτωβρίου
στις 11:00 πμ
Εισηγητές
Τριανταφυλλίδης Γιώργος, Λέκτορας Πολυτεχνικής σχολής ΑΠΘ
Τόλης Παπαγεωργίου, Πολιτικός Μηχανικός
Γιάννης Βεργίνης, Πτυχιούχος Ορυκτολόγος

Πρόγραμμα εορτασμού 28ης Οκτωβρίου στα Ν. Μουδανιά

  • Γενικός σημαιοστολισμός από την ανατολή της 27ης μέχρι τη δύση της 28ης Οκτωβρίου, φωταγώγηση δημοσίων καταστημάτων, Τραπεζών και Οργανισμών.
  • Την 27η Οκτωβρίου, ημέρα Δευτέρα και ώρα 11.45 π.μ. θα γίνει κατάθεση στεφανιών και προαιρετική απαγγελία ποιημάτων από έναν μαθητή κάθε σχολείου, από τους:

Δάνειο 14,6 εκατ. πήρε η χρεοκοπημένη Ν.Δ.!

Στις «αμαρτίες» της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ προσέκρουσε η προσπάθειά των κομμάτων της συγκυβέρνησης να εμφανίσουν το νομοσχέδιο για τα οικονομικά των κομμάτων ως βήμα «εξυγίανσης» του πολιτικού συστήματος. Ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Βούτσης, κατήγγειλε ότι μέσα στο 2013 η Ν.Δ. έλαβε δάνειο 14,6 εκατ. ευρώ παρά το υπέρογκο ύψος των δανείων που είχε ήδη λάβει (146,3 εκατ. ευρώ το 2012), καταθέτοντας στα πρακτικά τον σχετικό ισολογισμό που δημοσιεύτηκε στον «Ελεύθερο Τύπο» στις 28.2.14.

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ: Το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο στη βόρεια Ελλάδα «Σε πέντε χρόνια η Ολυμπιάδα θα έχει καθαρίσει πλήρως»

Δείγμα γραφής της περιβαλλοντικής πολιτικής της Ελληνικός Χρυσός είναι η οριστική αποκατάσταση της Ολυμπιάδας που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Στην πράξη απομακρύνονται οριστικά όλες οι αποθέσεις όλων των προηγούμενων εκμεταλλεύσεων, δηλαδή 2,5 εκ. τόνοι παλιών μεταλλευτικών καταλοίπων (τελμάτων) που αποτέθηκαν στη γνωστή «λίμνη» της Ολυμπιάδας την περίοδο 1976-1995.
Παράλληλα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες εξυγίανσης και αποκατάστασης του χώρου που ελευθερώνεται σταδιακά, ώστε την τελευταία μέρα του έργου ολόκληρη η επιφάνεια της Ολυμπιάδας να αποδοθεί πλήρως αποκατεστημένη, μετά από 37 χρόνια στην τοπική κοινωνία.