Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2014

Τι είπε ο Θαν.Παπακωνσταντίνου στην Μεγάλη Συναυλία της Ιερισσού , 27/9/2014;

Ακούστε από το 50ο ως το 53ο λεπτό...

Μετάδοση της Ομιλίας του καθηγητή Νίκου Λυγερού στο "Αριστοτέλης TV"

Το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι του Δήμου Αριστοτέλη, "Αριστοτέλης TV" θα μεταδώσει αύριο, Πέμπτη 16 Οκτωβρίου και ώρα 5:00 μμ, την ομιλία του στρατηγικού συμβούλου dr Νίκου Λυγερού στην Ιερισσό με θέμα "Ανθρώπινη Στρατηγική Ανάπτυξης".
Η ομιλία θα μεταδίδεται καθημερινά την ίδια ώρα μέχρι την Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014.
Ποίημα του καθηγητή Νίκου Λυγερού μετά την ομιλία του στην Ιερισσό:

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου

Με 31 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει το Δημοτικό συμβούλιο Πολυγύρου την Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014 στις 7.00 μ.μ.. Η συνεδρίαση θα μεταδοθεί ζωντανά από το Δημοτικό Ραδιόφωνο Πολυγύρου.
Η ημερήσια διάταξη έχει ως εξής:
1. Βράβευση μαθήτριας Ωδείου Πολυγύρου για το πρώτο βραβείο σε Διαγωνισμό Διεθνούς Θερινής Μουσικής Ακαδημίας (Εισηγ.: κ. Χ. Βορδός)

Η Ν.Δ. πήρε δάνειο ...ποντάροντας στη σεισάχθεια του ΣΥΡΙΖΑ...!


"Ανθόκηπος" πολιτικού λόγου...


Το ρόφημα

4000 στελέχη ΠΑ.ΣΟ.Κ. - της Κίνησης 75- ζητούν συνέδριο ΠΑ.ΣΟ.Κ. , αλλαγή πολιτικής τώρα, όλα από την αρχή

Συνέδριο ΠΑΣΟΚ, και αλλαγή πολιτικής ζητούν 4000 στελέχη της «Κίνησης των 75».
Σε κείμενο που έχουν αναρτήσει στο blog της Κίνησης, επισημαίνουν ότι το συνέδριο του Κινήματος πρέπει να γίνει πρώτα από όλα και να αποτελέσει το κυρίαρχο όργανο για όλες τις αποφάσεις.
Μεταξύ των στελεχών της "Κίνησης των 75" υπάρχουν και τουλάχιστον 35 Χαλκιδικιώτες, όπως φαίνεται και από τον κατάλογο των ονομάτων που έχει αναρτηθεί στο ιστολόγιό τους και μπορείτε να δείτε ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ, κι ΕΔΩ.

Π. Κουρουμπλής για την παρουσίαση του πιλοτικού προγράμματος της κυβέρνησης για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

Το να συμφωνούμε όλοι ότι υπάρχει πράγματι ακραία φτώχεια από την οποία υποφέρουν χιλιάδες οικογένειες και να μην προσποιούμαστε ότι η πείνα είναι άσκηση με σκοπό τον διαλογισμό είναι όντως μια σημαντική κατάκτηση για την πολιτική συνεννόηση στη χώρας μας. Έπεται ότι, εν μέσω της βαθύτατης αυτής κρίσης, η απόλυτη προτεραιότητα της πολιτικής οφείλει να είναι η αναχαίτιση αυτού του φαινομένου, ακόμα κι από το υστέρημα της οικονομίας.

Πόσο "κοστολογείται" ο ρεαλισμός;

της Κικής Σταματόγιαννη*
Οι άνθρωποι που προσπαθούν ν’ αλλάξουν τη ζωή τους συσπειρώνονται γύρω από οράματα, γύρω από σύμβολα. Αυτή η συσπείρωση είναι που δημιουργεί κινήματα. Στις Σκουριές ορθώθηκαν σε σύμβολα το δάσος, ο αέρας, το νερό, η ίδια η ζωή. Στον αγώνα των καθαριστριών το δικαίωμα στη δουλειά, η αξιοπρέπεια, ήταν αυτά που κινητοποίησαν «μια χούφτα γυναίκες» που άνοιξαν δρόμους για όλους και όλες εμάς. Ο Δεκέμβρης του ’08 ήταν ο «Δεκέμβρης του Αλέξη», ένα σύμβολο που έβγαλε μια ολόκληρη γενιά εφήβων και νέων στους δρόμους.