Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου 2014

2ο FAM TRIP ΑΓΓΛΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Το 2014 έδειξε καθαρά ότι η επιστροφή των δυτικών αγορών στη Χαλκιδική είναι ζήτημα χρόνου και στρατηγικής. Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής έστρεψε το βλέμμα στη Βρετανία όπου η αύξηση των επισκεπτών ξεπέρασε το 32% το διάστημα Μαϊου-Αυγούστου σε σχέση με το αντίστοιχο τετράμηνο του 2013, σύμφωνα με τα στοιχεία του αεροδρομίου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
Οι 73.700 αφίξεις από τα αεροδρόμια της Αγγλίας είναι σαφώς ένα νούμερο που χρήζει αξιολόγησης.

Συνεργασία Δήμου Σιθωνίας με την Ελληνογερμανική Συνέλευση

Το Δήμο Σιθωνίας επισκέφθηκε ο πρώην Γερμανός Δήμαρχος Heizmann Hans Peter, της περιοχής Sudl.Oberrhein της επαρχίας Ortenaukreis στο πλαίσιο ανάπτυξης διεθνών σχέσεων του Δήμου μας με τη Γερμανία, διαμέσου προγράμματος της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (DGV) με επικεφαλής την κα Gabriella Scheiner. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελληνογερμανική Συνέλευση αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο στην ανάπτυξη και εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ των δήμων και περιφερειών της Γερμανίας και της Ελλάδας.

ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ

Ρε να πάρει η ευχή, τελικά πόσο «σαλταρισμένοι» είναι οι πολιτικοί αυτής της χώρας, μήπως ξέρει κανείς να μας πει μπας και βγάλουμε άκρη; Στο τέλος, τα κόμματα θα είναι περισσότερα από τους ψηφοφόρους, θα….. ψηφίζονται μεταξύ τους.
Ναι, καλά καταλάβατε, έρχεται ΝΕΟ κόμμα σύντομα, και ΠΟΙΟΣ θα είναι ο αρχηγός παρακαλώ;
Ποιος άλλος, ο τέως πρωθυπουργός, ο Γιώργος Παπανδρέου.
Τι στην ευχή, η χώρα μας κοντά σε όλα τα άλλα, αντέχει ακόμα ένα κόμμα… Δώσε και εμένα μπάρμπα, τώρα που είναι τζάμπα!
Απολαύστε την είδηση.

Άχρηστοι! Από τα 10 δισ. της Ε.Ε. για την ανεργία δεν έφεραν στην χώρα ούτε 1 ευρώ!

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

Την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014 θα εορτασθεί στη Χαλκιδική η ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα.
Κατά την ημέρα του εορτασμού το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στους Δήμους της Χαλκιδικής θα περιλαμβάνει:
1.Γενικό σημαιοστολισμό και φωταγώγηση σε όλα τα δημόσια, Δημοτικά κτίρια, τα Ν.Π.Δ.Δ. και Ι. Δ, καθώς και τα καταστήματα των Οργανισμών και Τραπεζών κατά την ημέρα του εορτασμού.
2. Επίσημη δοξολογία στους κατά τόπους Ιερούς Ναούς.

Μία υπόδειξη, ένα υπονοούμενο και το υστερόγραφο!

Η ανακοίνωση του Δήμου Αριστοτέλη για το νερό στο Νεοχώρι πιθανά να αποτελεί την αρχή αντιπαράθεσης μεταξύ του νέου Δημάρχου Αριστοτέλη (Γιάννης Μίχος) και του antigold (Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων).
Γνωρίζοντας κανείς τις θέσεις του antigold, το πάθος υποστήριξης των θέσεων του σε συνδυασμό με ανάρτησή του που αφορά το νερό στο Νεοχώρι (ΕΔΩ) και διαβάζοντας προσεκτικά το κλείσιμο της ανάρτησης μπορεί να βγάλει το συμπέρασμα ότι τα πράγματα θα οδηγηθούν σε πλήρη ρήξη σε σύντομο χρονικό διάστημα:

Ένας μύθος, κάτι σαν το success story της μνημονιακής κυβέρνησης...

(Από τις ειδήσεις των ημερών...)

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΜΠΟΛΑ;

Αλήθεια ρε παιδια, τι γίνεται με τον ΕΜΠΟΛΑ; Αυτός ο «Ιός» που ήδη έχει σκοτώσει 4000, και έβαλε ένα σωρό χώρες σε κατάσταση συναγερμού, τι εξέλιξη έχει; Στη χώρα μας (μακριά από εμάς δηλαδή αλλά..) τα ΜΜΕ ασχολήθηκαν στην αρχή, αλλά τώρα έχουν πολύ πιο σοβαρή απασχόληση από το να μας ενημερώσουν για την «πορεία» του ιού στον κόσμο.
Η απασχόληση τους βέβαια, δεν είναι άλλη από το να προβάλλουν το «Θεάρεστο κυβερνητικό έργο»….
Μόνο που εδώ υπάρχει πρόβλημα!
Το πρόβλημα, ξεκινά από το ότι σα χώρα είμαστε ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ, με πολλές «τρύπες» στα σύνορα της απ’ όπου ΜΠΑΙΝΟΥΝ συνέχεια λαθρομετανάστες και όπως είναι φυσικό ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΤΙ ΚΟΥΒΑΛΑΝΕ ΑΠΟ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ.

Κονδύλι 1.800.000 € για το πρόγραμμα LEADER Χαλκιδικής.

Επιπλέον χρηματοδότηση ποσού ύψους 1.800.000 ευρώ, εγκρίθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για το πρόγραμμα LEADER το οποίο υλοποιεί η Αναπτυξιακή Εταιρεία Χαλκιδικής (ΑΝΕΤΧΑ).
Μετά τις αλλεπάλληλες συναντήσεις που είχε ο βουλευτής Χαλκιδικής, Ευθύμης Καρανάσιος, με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Γ. Καρασμάνη, με τον ειδικό γραμματέα κοινοτικών πόρων κ. Δημ. Ιατρίδη, καθώς και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες, που χειρίζονται το πρόγραμμα, εξασφαλίστηκε το επιπλέον κονδύλι μέσω του οποίου πρόκειται να χρηματοδοτηθούν προτάσεις που έχουν υποβάλλει στο LEADER, φορείς ή φυσικά πρόσωπα και οι οποίες αν και έχουν εγκριθεί παραμένουν σε εκκρεμότητα.