Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2014

«ΠΑΓΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ» 'Η ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ Η ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ;

Δεν είναι η πρώτη φορά , ειδικά το τελευταίο χρόνο, που στελέχη του κόμματος, «προσαρμόζουν»  τη συνεδριακή θέση του ΣΥΡΙΖΑ τη σχετική με το θέμα του χρέους. « Επαναδιαπραγματευόμαστε τις δανειακές συμβάσεις και ακυρώνουμε τους επαχθείς όρους τους, θέτοντας ως πρώτο θέμα τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, πραγματοποιώντας λογιστικό έλεγχο».
Αυτή είναι, η γνωστή σε όλους, θέση του συνεδρίου. Εννοείται  ότι κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί και πρέπει να διατυπώνει προβληματισμούςκαι προτάσεις, με την  διευκρίνιση ότι αυτές απηχούν προσωπικές απόψεις.

Κατάλληλο-πόσιμο το νερό στην Τ.Κ Νεοχωρίου σύμφωνα με την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, του Δήμου Αριστοτέλη

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα αναλύσεων Δειγμάτων στην Τ.Κ Νεοχωρίου από το Κ.Ε.Π.Α.Μ.Α.Χ ΑΕ 16.09.2014 που αναφέρονται 
α) στις φυσικοχημικές αναλύσεις 
β) στις μικροβιολογικές αναλύσεις και
γ) στις χημικές αναλύσεις-βαρέα μέταλλα-τοξικά στοιχεία στις θέσεις 
1. Πηγές: Κιόσκι-Πάνω βρύση-Πηγή Γκοντήνου-Κάτω βρύση
2. Δίκτυο ύδρευσης: θέσεις Δημοτικό σχολείο-Πλατεία-Μίνι μάρκετ
Το νερό είναι κατάλληλο-πόσιμο ενώ τα επίπεδα αρσενικού στις παρακάτω γεωτρήσεις έχουν ως εξής (αρσενικό με όριο καταλληλότητας το 10)

Μνήμη Kalio

Τέχνες και πολιτισμός: σημείο συνάντησης των νέων της Ευρώπης

Με 30.000 € επιχορηγείται ο δήμος Πολυγύρου από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης κατόπιν σχετικής πρότασης, που υπέβαλλε με σκοπό την υλοποίηση δράσης με τίτλο «Τέχνες και πολιτισμός: σημείο συνάντησης των νέων της Ευρώπης». 
Τη σχετική σύμβαση επιχορήγησης υπέγραψε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Πολυγύρου, κ. Αστέριος Ζωγράφος, ο οποίος τόνισε: «Η πρότασή μας αφορά μια σειρά δράσεων, που σκοπεύουμε να υλοποιήσουμε το πρώτο δίμηνο του 2015. Οι δράσεις αυτές, που θα απευθύνονται κυρίως σε νέους αλλά και συνολικά στην τοπική κοινωνία θα περιλαμβάνουν ομιλίες, σεμινάρια, παρουσιάσεις, εκθέσεις

ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, η Ένωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής διοργάνωσε ημερίδα με θέμα: «ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ – ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ».
Η ημερίδα διοργανώθηκε στο νέο ξενοδοχείο Pomegranate Spa Hotel και υποστηρίχθηκε από την εταιρεία συμβούλων ανάπτυξης επιχειρήσεων NOISIS.
 110 επαγγελματίες του κλάδου και εκπρόσωποι φορέων από τη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη, παρακολούθησαν από νωρίς το πρωί ως το απόγευμα  την ημερίδα που κάλυψε ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων με τη θεματολογία της.

Ε. Καρανάσιος: Δικαίωμα συνταξιοδότησης σε οφειλέτες του ΟΑΕΕ.

Πενήντα τέσσερεις (54) βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ τους και ο κ. Ευθύμης Καρανάσιος, κατέθεσαν Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ιωάννη Βρούτση με θέμα τη Στέρηση του δικαιώματος συνταξιοδότησης σε οφειλέτες του ΟΑΕΕ. Παράλληλα κάνουν τρεις προτάσεις για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο των κατασχέσεων και των δημεύσεων σε βάρος των επαγγελματιών.
Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης:

Η Marija Cetkovic Miss Porto Carras 2014

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014, στο lobby του Porto Carras Meliton 5*,ο Διαγωνισμός Ομορφιάς Miss Porto Carras 2014. Η Marija Cetkovic μάγεψε κοινό και κριτική επιτροπή!
20 καλλονές από τη Σερβία, στα πλαίσια της προετοιμασίας τους για τα Καλλιστεία ανάδειξης της Miss Serbia 2015, παρουσίασαν τις δημιουργίες της γνωστής Σέρβας σχεδιάστριας κας Vladanka Celic. Την εκδήλωση παρουσίασαν οι Dr. Feelgood και η Miss Serbia 2014, Milica Vuklis , ενώ την παραγωγή ανέλαβε η Πρόεδρος των καλλιστείων Miss Serbia & Balkan Beauty και καταξιωμένη δημοσιογράφος, Vesna De Vinca. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πολλοί επίσημοι τιμώντας μας με την παρουσία τους.
Από τις 18 έως τις 02 Οκτωβρίου 2014, οι πιο όμορφες γυναίκες της Σερβίας προετοιμάζονταν στο Porto Carras Grand Resort για το Σερβικό Διαγωνισμό Ομορφιάς Miss Serbia & Balkan Beauty, που θα διεξαχθεί στο Βελιγράδι.

Κοινοβουλευτική δραστηριότητα Γιάννη Δριβελέγκα

Tροπολογία που κατατέθηκε, από το Βουλευτή Χαλκιδικής Γιάννη Δριβελέγκα, στο σχέδιο νόμου: 
"Οργάνωση της νομικής μορφής των θρησκευτικών κοινοτήτων και των ενώσεών τους στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων".

Μητσοτάκηδες με δρεπάνια

Τα μάθατε τα νέα; Το μητσοτακέικο έχει βγει στο μεϊντάνι για να εξυγιάνει το Δημόσιο! Η κόρη Ντόρα, που δεν θα ήταν Ντόρα, αν δεν ήτανε κόρη, και ο γιος και αδελφός Κυριάκος, που δεν θα ήτανε Κυριάκος, αν δεν ήτανε γιος και αδελφός, πήραν τα δρεπάνια και κόβουν πλαστά πτυχία. Μόνο που το άτιμο το δρεπάνι ξεφεύγει κάπου-κάπου και, αντί για πτυχία, κόβει κεφάλια. Δεκαπέντε χιλιάδες κεφάλια, ακριβώς.
Τηρουμένων των αναλογιών, το να αγωνίζεται το μητσοτακέικο για την εξυγίανση του Δημοσίου είναι σαν να αγωνίζονται οι τζιχαντιστές για την παραμονή της κεφαλής επί του ώμου.