Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014

Πολύγυρος, 15/9/2014, μπροστά στο Δημαρχείο

...Φωτο από το f/b

Θεσσαλονίκη: Συναυλία ενάντια στο φασισμό, Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη 2014

Στις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από την δολοφονία του άνεργου Μεταλλεργάτη αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από φασίστες της Χρυσής Αυγής. Είχαν προηγηθεί πολλές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών, σε βάρος αγωνιστών εργατών στο Πέραμα. 
Η Χρυσή Αυγή και ο φασισμός αντιμετωπίζονται μόνο μέσα από την οργανωμένη πάλη που στρέφεται ενάντια στο σύστημα που τους θρέφει και τους χρειάζεται.

Τα 7 άμεσα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης

O πρώτος πυλώνας του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει άμεσα μέτρα της τάξεως των 2 δις ευρώ για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που προκάλεσε η καταστροφική πολιτική των μνημονίων
Όπως ανέφερε συγκεκριμένα ο Αλ. Τσίπρας, κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την άμεση αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, εκτιμώμενου κόστος της τάξεως των 2 δις ευρώ, «αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πλέγμα παρεμβάσεων έκτακτης ανάγκης προκειμένου να υψώσουμε αμέσως ασπίδα προστασίας για τα πιο ευάλωτα κοινωνικά στρώματα».

Δωρεάν Ίντερνετ laptop και tablet για όσους πήραν το κοινωνικό μέρισμα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του dikaiologitika.gr τον Νοέμβριο θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα «Επιταγή Ψηφιακής Αλληλεγγύης» που θα παρέχει στους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος , δωρεάν Ιντερνετ για ένα έτος αλλά και laptop και tablet με στόχο τη μείωση του ψηφιακού χάσματος και του ψηφιακού αναλφαβητισμού στο πλαίσιο υλοποίησης της «Ψηφιακής Στρατηγικής 2014-2020» . 
Ήδη ξεκίνησε την αξιοποίηση πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» με την παροχή πρόσβασης στις ψηφιακές τεχνολογίες των πολιτών, «δικαιούχων» του κοινωνικού μερίσματος. 

Ο Άδωνις γέμισε τη χώρα με αξονικούς τομογράφους της Siemens και τώρα ο Μάκης "παίζει" με τον καρκίνο

Του Δημήτρη Βαρνάβα, προέδρου της ΟΕΝΓΕ
Ο υπουργός Υγείας κ. Βορίδης, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την περικοπή βασικών διαγνωστικών εξετάσεων όπως το test Pap, επικαλέστηκε την εκτίναξη της σχετικής δαπάνης από την αρχή του έτους και την ανάγκη μέτρων περιστολής.
Μάλιστα για να τεκμηριώσει τις αποφάσεις του ανέσυρε βιβλιογραφικά δεδομένα, πολλά εκ των οποίων δεν έχουν βεβαίως καμιά σχέση με τη σημερινή ελληνική πραγματικότητα.

Απαραίτητη και επείγουσα η παρέμβαση του Δήμου...

...αφού ο εργολάβος ...κοιμάται!

ΑΧ, ΑΥΤΟΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ...


Το Porto Carras Grand Resort συμμετέχει στην Παγκόσμια Εκστρατεία Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών 2014

Το Porto Carras Grand Resort, το οποίο αποτελεί πρότυπο τουριστικό και οικολογικό προορισμό θα συμμετέχει το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014 στην Παγκόσμια Εκστρατεία Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών 2014 με θέμα “Καθαρίζουμε ό,τι αφήσαμε πίσω μας στις παραλίες”. Η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA συντονίζει την παγκόσμια αυτή δράση για 23η συνεχή χρονιά στην Ελλάδα, βρίσκοντάς μας αρωγούς σε αυτήν την προσπάθεια.
Ο καθαρισμός θα υλοποιηθεί με σημείο έναρξης την παραλία του ξενοδοχείου Σιθωνία εώς τα ιδιωτικά λιμανάκια του Porto Carras και ώρα 11:00 το πρωί. 
Τα αντικείμενα που θα συλλεχθούν, θα καταγραφούν σε ειδικές φόρμες και στη συνέχεια θα σταλούν στην Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA για την περαιτέρω επεξεργασία των δεδομένων.

Χαλκιδική: Ικανοποιητική η φετινή παραγωγή επιτραπέζιας ελιάς

Ικανοποιητική χαρακτηρίζουν τη φετινή παραγωγή επιτραπέζιας ελιάς στη Χαλκιδική οι παραγωγοί της περιοχής -ιδιαίτερα μετά την άσχημη περυσινή χρονιά- ευελπιστώντας, ωστόσο, σε καλύτερες τιμές.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΑΣ Πολυγύρου Ευάγγελος Ευαγγελινός, η φετινή παραγωγή επιτραπέζιας ελιάς στο Νομό Χαλκιδικής αναμένεται στους 60.000 τόνους, έναντι των 20.000 τόνων πέρυσι, που αποτέλεσε μια «καταστροφική χρονιά με μείωση της παραγωγής κατά 80% συγκριτικά με το 2012».
Η συγκομιδή της επιτραπέζιας ελιάς στο Νομό Χαλκιδικής, όπου δραστηριοποιούνται περισσότεροι από 19.000 ελαιοπαραγωγοί και καλλιεργούνται πάνω από 300.000 στρέμματα ελιάς, ξεκινά αυτήν την εβδομάδα και εκτιμάται πως θα ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο εικοσαήμερο.

Ερώτηση της Ιγγλέζη, στη βουλή, για τα ΕΛΤΑ της Χαλκιδικής

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. Υπουργό Υποδομών,Μεταφορών και Δικτύων
Θέμα: ''Δραματικές ελλείψεις προσωπικού και πρόβλημα λειτουργίας στα ΕΛΤΑ Χαλκιδικής''
Τεράστιο λειτουργικό πρόβλημα αντιμετωπίζουν σήμερα τα ΕΛΤΑ Χαλκιδικής μετά από τη φθίνουσα πορεία των τελευταίων τεσσάρων χρόνων που οφείλεται αποκλειστικά σε εσκεμμένες ενέργειες της διοίκησης .
Συγκεκριμένα σήμερα στη Χαλκιδική λειτουργούν 14 από τα 17 καταστήματα ΕΛΤΑ που λειτουργούσαν παλαιότερα. Ενώ από τους 81 εργαζόμενους που εξυπηρετούσαν έχουν απομείνει μόνο 41 ( λόγω συνταξιοδότησης). Τα καταστήματα Τρίγλιας , Ορμύλιας και Μ. Παναγίας εξυπηρετούνται από τα καταστήματα Νέων Μουδανιών, Νικήτης και Αρναίας αντίστοιχα, γεγονός που καθιστά την εξυπηρέτηση των κατοίκων όλων των προαναφερθέντων περιοχών τρομακτικά δύσκολη.

Tiverious 18/9 στον Πολύγυρο


Tiverious 18/9 στον Πολύγυρο


Κέντρο Πολυγύρου 14/9/14...

...με την καταρρακτώδη βροχή (Φωτο από f/b)

ΑΛΕΞΙ-ΧΡΥΣΟΙ

Σκεπτόμενος Πολίτης
«αλεξι- & αλεξί- : α' συνθετικό με λόγια προέλευση σε σύνθετα ονόματα, στα οποία δηλώνει ότι αποτρέπεται ή εμποδίζεται η καταστρεπτική ή ανεπιθύμητη δράση αυτού που εκφράζει το β' συνθετικό: αλεξι~κέραυνο, αλεξίπτωτο· αλεξίσφαιρος».

---------------------------------------
Γιατί άραγε επισκέφθηκε ο νέος Δήμαρχος Αριστοτέλη τον Τσίπρα Αλέξανδρο, προχθές στη Θεσσαλονίκη; Ακολουθούν μια ντουζίνα πιθανοί λόγοι: 
1. Για να υποβάλει τα (πολιτικά και αντιμεταλλευτικά) σέβη του. 
2. Για να κλαφτεί που οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ τον πιέζουν αφόρητα και τον καπελώνουν ασύστολα.