Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2014

Συγχαρητήρια Καρανάσιου στον εκπρόσωπο της Κομισιόν

 Αγαπητέ συμπατριώτη, φίλε κ. Μαργαρίτη Σχοινά,
Με ιδιαίτερη χαρά πληροφορήθηκα μαζί με όλους τους Χαλκιδικιώτες, την επιλογή σου στη θέση του εκπροσώπου τύπου της Κομισιόν. 
Με δεδομένα, το εντυπωσιακό βιογραφικό και τις ιδιαίτερα στενές σχέσεις που επί χρόνια έχεις οικοδομήσει στις Βρυξέλλες, είμαι βέβαιος ότι η συνεισφορά σου στην πατρίδα θα είναι πολύτιμη και ουσιαστική.
Η ιδιαίτερη πατρίδα σου η Χαλκιδική, χαιρετίζει το γεγονός και καμαρώνει για την τόσο αξιόλογη πορεία σου και το νέο υψηλό αξίωμα σου.
Εύχομαι από καρδιάς συγχαρητήρια και πολλές επιτυχίες.
Ευθύμης Καρανάσιος
Βουλευτής Χαλκιδικής, Νέα Δημοκρατία.

Παρέμβαση στελεχών στα δρώμενα της κεντροαριστεράς

ΝΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Το τελευταίο χρονικό διάστημα γίνεται πολύς λόγος για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, ευρύτερα της δημοκρατικής και προοδευτικής παράταξης. Δεκάδες κείμενα έχουν γραφτεί, πλήθος τοποθετήσεων έχουν γίνει, συζητήσεις επί συζητήσεων με κύριο γνώμονα, να ξαναβρεί το βηματισμό του o μεγάλος αυτός χώρος .
Ο διάλογος βέβαια είναι κάτι το υγιές όταν διαπιστώνεται ένα πολιτικό κενό, όμως αυτό που πρέπει να προσδιορίζεται είναι το πώς, το πότε και από ποιους γίνεται αυτός ο διάλογος.

Ο Χαλκιδικιώτης Μαργαρίτης Σχοινάς νέος εκπρόσωπος της Κομισιόν

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς, πρώην ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, επιλέχθηκε ως νέος εκπρόσωπος της Κομισιόν. 
Ο Μ. Σχοινάς έχει μακρά πορεία στις Βρυξέλλες, έχοντας υπηρετήσει σε αρκετά γραφεία επιτρόπων πριν εκλεγεί ευρωβουλευτής το 2007.
Κατάγεται από τη Φούρκα Χαλκιδικής, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1962 και σπούδασε Νομικά στο ΑΠΘ, Δημόσια Διοίκηση και Πολιτική στο London School of Economics και Κοινοτική Διοίκηση στο Κολέγιο της Ευρώπης στη Bruges.

Απάντηση του Δημάρχου Αριστοτέλη, στον Χρ. Πάχτα, σχετικά με την ορκωμοσία

Σχόλιο της Δημοτικής Αρχής Αριστοτέλη σχετικά με τις δηλώσεις του Πάχτα για την ορκωμοσία Δημοτικών & Τοπικών Συμβούλων της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Αριστοτέλη
"Αρνούμαστε να συμμετέχουμε στη συντήρηση του κλίματος διχόνοιας και πολιτικής εσωστρέφειας που ο κ. Πάχτας δημιούργησε και προσπαθεί να συντηρήσει ως μοναδική του ελπίδα να παραμένει στη δημοσιότητα. (Ρ: Δείτε ΕΔΩ σχετικά)
Ως νέα δημοτική αρχή αφήνουμε τη θητεία της πρώην δημοτικής αρχής να την κρίνει η ιστορία. Οι δημότες ήδη την έκριναν.

Κάλεσμα της Ριζ.Αρ.Εν. στο Free Salonica Day

Το μέλλον μας δεν πωλείται – Να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας
Η Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα κινημάτων, φορέων και συλλογικοτήτων της Θεσσαλονίκης, συμμετέχει δυναμικά στην διοργάνωση του Free Salonica Day – Μέρα Ελεύθερης Θεσσαλονίκης. 
Καλούμε τα μέλη και τους φίλους της περιφερειακής παράταξης να συμμετάσχουν την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου στην ανθρώπινη αλυσίδα αντίστασης, αλληλεγγύης και πολιτισμού, διαμαρτυρόμενοι ενάντια στο ξεπούλημα των δημοσίων επιχειρήσεων, του δημοσίου πλούτου, στην λιτότητα και τις απολύσεις. 
Ραντεβού στις 6:30 το απόγευμα μπροστά από τον Λευκό Πύργο.

Γυμναστής από την Χαλκιδική στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Special Olympics

Στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες Special Olympics, Αμβέρσα, Βέλγιο, 9-20 Σεπτεμβρίου 2014 και συγκεκριμένα στο αγώνισμα του Bocce θα συμμετέχει ο Τσάπατος Στέλιος, Καθηγητής Ειδικής Φυσικής Αγωγής, ο οποίος είναι Διεθνής Διαιτητής/Κριτής. 
Ο Τσάπατος είναι Καθηγητής Ειδικής Φυσικής Αγωγής, κατάγεται και κατοικεί στον Άγιο Νικόλαο Χαλκιδικής.
Ο Τσάπατος Στέλιος είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, ειδικευμένος στην Ειδική Φυσική Αγωγή, κάτοχος Μεταπτυχιακό Διπλώματος Ειδίκευσης (M.Sc.) στην Φυσική Δραστηριότητα σε Ειδικούς Πληθυσμούς και Υποψήφιος Διδάκτορας του Τ.Ε.Φ.Α.Α. - Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Eξόρυξης Aποβλήτων

Με στόχο την ενημέρωση των δημόσιων και ιδιωτικών φορέων αλλά και του κοινού για την εναλλακτική πρόταση της ανάκτησης χρήσιμων υλικών, γης και ενέργειας από χώρους διάθεσης αποβλήτων μέσω της εξόρυξης και κατάλληλης επεξεργασίας τους πραγματοποιείται το “1ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΕΞΟΡΥΞΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ” την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014, στη Θεσσαλονίκη.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου ειδικοί επιστήμονες θα παρουσιάσουν τις λεπτομέρειες της μεθόδου εξόρυξης και διαχείρισης αποβλήτων, θα αναλύσουν τεχνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα και θα επικεντρωθούν στις δυνατότητες εφαρμογής της μεθόδου στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
Το συνέδριο υλοποιείται και χρηματοδοτείται στο πλαίσιο των δράσεων του Έργου LIFE+ reclaim της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2013 με σκοπό την κατασκευή μιας προσωρινής πιλοτικής εφαρμογής σε παραγωγική κλίμακα, προκειμένου να γίνει εξόρυξη απορριμμάτων από υφιστάμενα κύτταρα ενός ΧΥΤΑ στη Β. Ελλάδα (ΧΥΤΑ Πολυγύρου), να διαχωριστούν τα χρήσιμα υλικά και να παραχθούν τα κατάλληλα προϊόντα μετάλλων, τα οποία μπορούν μετέπειτα να τροφοδοτήσουν μια μεταλλουργική μονάδα.

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Ιερισσού: Για την ορκωμοσία του κου Πάχτα, υπάρχουν αστυνομικοί;

Την Κυριακή 31/8/2014 ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής του δήμου Αριστοτέλη με δήμαρχο τον Γιάννη Μίχο, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πανηγυρικό κλίμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ιερισσού.
Στην ορκωμοσία δεν παρέστησαν οι σύμβουλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης , ούτε ο επικεφαλής Χρήστος Πάχτας, ούτε και οι βουλευτές των κυβερνητικών κομμάτων.
Ο τέως δήμαρχος Χρήστος Πάχτας είχε αρνηθεί να παραβρεθεί στην ορκωμοσία επικαλούμενος θέμα προσωπικής του ασφάλειας καθώς κάτοικοι της περιοχής είχαν συγκεντρωθεί έξω από το χώρο της ορκωμοσίας για την εκδήλωση διαμαρτυρόμενοι ταυτόχρονα για τις καταστροφικές εξορύξεις χρυσού στην περιοχή μας.

Έκτακτο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Χαλκιδικής

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Χαλκιδικής σύμφωνα με την υπ’ αριθ’ 55/1972 απόφαση του καταστατικού στη συνεδρίαση της στις 25-07-14 συμφώνησε ομόφωνα για την προκήρυξη έκτακτου Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου για το ΣΑΒΒΑΤΟ 18-10-14 ώρα 9,00 πμ. με τα εξής θέματα:
1) Απολογισμός Διοικητικός- Οικονομικός της απερχόμενης Διοίκησης. 
2)Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής.
3)Εκλογή Διοίκησης και των άλλων καταστατικών οργάνων
ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΔΑΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ         ΖΑΦΕΙΡΟΥΔΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Ο Φώτης για την Προεδρία;


Καρανάσιος για τη νέα Σχολική Χρονιά

Επιστροφή στο σχολείο και ο βουλευτής Χαλκιδικής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ευθύμης Καρανάσιος, εύχεται σε όλους τους μαθητές, τις μαθήτριες, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς καλή και δημιουργική χρονιά. 
«Στο ταξίδι της νέας σχολικής χρονιάς, στο ταξίδι της μάθησης που ξεκινάτε, να έχετε αισιοδοξία, υπομονή, κουράγιο και να πάρετε ότι περισσότερο από το σχολείο, τόσο σε γνώσεις όσο και σε αξίες. 
Είμαστε δίπλα σας, να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν, να σας στηρίξουμε, να διευκολύνουμε την προσπάθεια σας. Εύχομαι καλή δύναμη», αναφέρει ο βουλευτής κ. Καρανάσιος.

Μια ανθρώπινη αλυσίδα στο παραλιακό μέτωπο

της Χριστίνας Παρασκευοπούλου
Εικόνα: Ελένη Βράκα
Με την κρίση να ξεδιπλώνεται τα τελευταία χρόνια στην πόλη, επηρεάζοντας πολλές διαφορετικές πτυχές της καθημερινότητάς μας, οι πολίτες έχουν χάσει ανά καιρούς πολλά προηγουμένως κεκτημένα, ενώ με τις πρόσφατες απειλές για ιδιωτικοποίηση πολλών φορέων και δημόσιων χώρων, κινδυνεύουν να χάσουν ακόμη περισσότερα. Κι ενώ το γεγονός αυτό παρουσιάζει μια τεράστια πρόκληση, ένα από τα θετικά της υπόθεσης είναι πως, ακόμα και υπό συνθήκες δυσκολίας και πίεσης, εμφανίζονται άτομα διατεθειμένα να αντισταθούν και να δείξουν έμπρακτα την άρνησή τους να αποδεχτούν όσα θέλουν να τους επιβάλλουν χωρίς την συναίνεσή τους.
Σε ένα πνεύμα αλληλεγγύης και αντίστασης λοιπόν, γεννήθηκε η Μέρα Ελεύθερης Θεσσαλονίκης, το Free Salonika Day. Ποια είναι η ιδέα από πίσω;