Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΡΑΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ: Η αλήθεια των γεγονότων και η υποκρισία των λόγων

Όταν αποτελούμε το μοναδικό παράδειγμα- προς αποφυγήν- σε όλη την Ελλάδα ενός Δημοτικού Συμβουλίου που « κατόρθωσε» να ορκιστεί σε δύο δόσεις-αφού η νέα Δημοτική Αρχή δεν ήταν σε θέση να εξασφαλίσει τις στοιχειώδεις δημοκρατικές συνθήκες ορκωμοσίας και να εγγυηθεί την προστασία της αξιοπρέπειας του θεσμού που υπηρετούμε από τη θέση της μείζονος μειοψηφίας, του Δήμου Αριστοτέλη -κατά την Κυριακή της 31ης Αυγούστου.
Όταν για να προσέλθει η μειοψηφία στο Δημαρχείο της Ιερισσού χρειάστηκαν συσκέψεις ακόμα και με την ηγεσία της Περιφερειακής Διεύθυνσης της Ελληνικής Αστυνομίας ,με την παρουσία και του νέου Δημάρχου.

Γαλλικά αρώματα !

Εκλογή Προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου και μελών Οικονομικής Επιτροπής και Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Ο κ. Ιωάννης Σιμώνης είναι ο νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου, όπως προέκυψε από τις χθεσινές εκλογικές διαδικασίες στο Δήμο Πολυγύρου. Μετά από μυστική ψηφοφορία, όπως προβλέπεται από την νομοθεσία, εκλέχθηκαν ακόμα αντιπρόεδρος ο κ. Βασίλειος Λαφαζάνης και Γραμματέας ο κ. Αναστάσιος Καραφουλίδης.
Στην Οικονομική Επιτροπή εξελέγησαν ως τακτικά μέλη οι: Χρήστος Δημητριάδης, Αθανάσιος Βασιλάκης, Άγγελος Ζαβράκογλου, Αναστάσιος Καραφουλίδης, Αναστάσιος Κανταράς, Αργύριος Τσινάς και ως αναπληρωματικά οι: Δημήτριος Ζαγγίλας, Δημήτριος Κοντογιώργης, Μαρία Σαράντη, Βασίλειος Λαφαζάνης και Ιωακείμ Πάνος.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΗΡΘΕ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΕΦΥΓΕ

Περίμενα να πέσει ο θόρυβος από την επίσκεψη του «πρωθυπουργού» στη ΔΕΘ, έτσι, για να πούμε μια δυο κουβέντες σχετικά με ΟΛΟΥΣ αυτούς που μας έχουν για πολύ «ΓΚΑΟΥ», για τα χαϊβάνια που θα χάψουμε κάθε μπούρδα που θα μας αμολησουν, κάθε υπόσχεση, κάθε ΘΑ.
Το έχουμε ξαναπεί, κάθε χρόνο μας κουβαλιούνται στην Έκθεση σαν τους κατακτητές που θα δώσουν διάφορα δώρα στους «ιθαγενείς», καθρεφτάκια, μπιχλιμπίδια και, διάφορες σαβούρες προκειμένου να τους αρπάξουν τη γη τους.
Και οι «ιθαγενείς», τσιμπάνε, πιστεύουν τις ψευτιές, τα ΘΑ, και χειροκροτούν όλο χαρά, γιατί οι «ξένοι» θα τους σώσουν. Πέφτει πολύ χειροκρότημα δηλαδή, και στο πλήθος που χειροκροτεί, ξεχωρίζεις ηλικίες μεταξύ εβδομήντα και «φευγα» κυρίως….

ΠΟΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ...;


Ξεκίνημα της χρονιάς για το τμήμα Μπάσκετ του ΠΟΜ

Το τμήμα Μπάσκετ του ΠΟΜ ξεκινά τις επίσημες υποχρεώσεις του, το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 7 μ.μ., με τον αγώνα του Εφηβικού τμήματος απέναντι στο αντίστοιχο του ΑΟΝ Τρίγλιας.
Ο αγώνας θα γίνει στο Κλειστό Γυμναστήριο Ν. Μουδανιών και θα θέλαμε να σας έχουμε όλους εκεί, δίπλα μας, σε αυτό το νέο ξεκίνημα της ομάδας μας.

Κι' όμως το ρέμα της Σαχάρας υπάρχει!

Αξιότιμοι κύριοι
σας στέλνω εικόνες από την περιοχή της πολύπαθης ΣΑΧΑΡΑΣ στη Ν.Ηράκλεια, όπου πριν από λίγο καιρό οι Υπηρεσίες Δόμησης του Δήμου Ν.Προποντίδες & Έργων της Περιφέρειας αρνούνταν ότι υπάρχει ρέμα στο τεμάχιο 305 της Σαχάρας! Τα αποτελέσματα φαίνονται στις εικόνες όπου ο «επενδυντής» που αγόρασε «άμμο και ρέμα» προσπαθεί να διευκολύνει την έξοδο των νερών στη θάλασσα! Η αμαρτωλή ιστορία όμως δεν τελειώνει εκεί, διότι το χειμώνα η άμμος που θα συγκεντρώνεται επάνω στα πάνελ θα πρέπει επίσης να απομακρύνεται … και πάει λέγοντας!

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖ«Α» ΑΝΤΙΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΟΙ

Από τον Σκεπτόμενο Πολίτη (ΠΗΓΗ)

« Πρέπει όμως να επισημανθεί εδώ, πως ο οικονομικός ρόλος των ορυκτών πόρων είναι αρκετά μεγαλύτερος, αν ληφθεί υπόψη η συμβολή τους γενικά στη μεταποίηση, που για ορισμένα υλικά φθάνει στο πιο τελικό στάδιο, όπως, για παράδειγμα, στα είδη από αλουμίνιο (μαγειρικά σκεύη κ.λπ.), αλλά και η συμμετοχή στην οικοδομική και κατασκευαστική δραστηριότητα. 
Αν συμφωνήσουμε σε αυτές τις παραδοχές, τότε η προστιθέμενη αξία είναι σημαντικότατη και το τελικό οικονομικό αποτέλεσμα είναι πολύ μεγαλύτερο από εκείνο που αναφέρεται μόνο για τα βασικά προϊόντα (μέταλλα κ.λπ.). Μια τέτοια προσέγγιση επιβάλλει άλλη, πολύ πιο προχωρημένη μελέτη και γι' αυτό εδώ θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε το συνολικότερο οικονομικό όφελος μόνο ενδεικτικά.

TIVERIOUS στον Πολύγυρο