Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου 2014

Το νέο Προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κ. Μακεδονίας και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκλογής του νέου προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία πραγματοποιήθηκε κατά τη σημερινή ειδική συνεδρίαση του σώματος, σύμφωνα με τα άρθρα 165 και 175 του Ν.3852/2010. 
Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας εξελέγη ο περιφερειακός σύμβουλος Αντώνης Γυφτόπουλος, από την πλειοψηφούσα παράταξη «Αλληλεγγύη, Σύγχρονη Ανθρώπινη Μακεδονία», ο οποίος εξελέγη με απόλυτη πλειοψηφία.

Ο νέος Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου

Νέος Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου εκλέχθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος Τάσος Καραφουλίδης.

Μια ακόμη κοροϊδία η εξαγγελία του Σαμαρά για μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης


Εκλέχθηκαν ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου

Ολοκληρώθηκαν, πριν λίγο, οι ψηφοφορίες για την εκλογή του Προέδρου και του Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου.
Πρόεδρος εκλέχθηκε ο Γιάννης Σιμώνης (φωτο) και αντιπρόεδρος ο Βασίλης Λαφαζάνης.

Συνάντηση Καμμένου με τον Δήμαρχο Αριστοτέλη

Η Δήλωση του Καμμένου μετά τη σημερινή συνάντησή του με τον Δήμαρχο Αριστοτέλη Γιάννη Μίχο.
«Η ανάληψη των καθηκόντων του δημάρχου Αριστοτέλη δίνει ξεκάθαρα ένα μήνυμα προς τον ελληνικό λαό και προς όλη την Ελλάδα, ότι όταν ο λαός ενώνεται απέναντι στα συμφέροντα, τότε νικά. Είμαστε περήφανοι που βρισκόμαστε σήμερα στο δημοτικό κατάστημα του Δήμου Αριστοτέλη, συναντώντας έναν δήμαρχο ο οποίος συγκρούστηκε με τα συμφέροντα, ένωσε τις λαϊκές δυνάμεις και έδειξε ότι ο ελληνικός λαός μπορεί να αντιστέκεται και να νικά.

Τραγίλα

Δήλωση για τη στάση της Ανταρσίας στην Κεντρική Μακεδονία - Αντικαπιταλιστική Αριστερά στις διαδικασίες ανάδειξης των οργάνων διοίκησης της Περιφέρειας

Την Κυριακή 7/9/2014 εκλέγεται το προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου και η οικονομική επιτροπή και τη Δευτέρα 8/9 η Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης.
Για τα ζητήματα των εκλογικών διαδικασιών η στάση μας καθορίζεται από τη θέση μας πως τα συμβούλια των Περιφερειών υλοποιούν την πολιτική του κεντρικού κράτους, της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. Η συμμετοχή των εκλεγμένων της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, γίνεται από θέσεις σύγκρουσης και ρήξης με το θεσμικό οικονομικό πλαίσιο λειτουργίας τους και τους σχεδιασμούς των περιφερειακών αρχών, γι’ αυτό και δεν μπαίνουμε στη διαδικασία συμμετοχής και νομιμοποίησης με τη δική μας ψήφο των «εκλογών» για αυτές τις θέσεις.

Πραγματοποίηση ορκωμοσίας Δημοτικών & Τοπικών Συμβούλων του επιλαχόντος Συνδυασμού του Δήμου Αριστοτέλη

Σήμερα Κυριακή 07 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό κατάστημα της έδρας του Δήμου Αριστοτέλη, ενώπιον του Δημάρχου κ. Ιωάννη Μίχου η ορκωμοσία των λοιπών μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και των λοιπών συμβούλων των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων, δηλαδή των μελών του επιλαχόντος Συνδυασμού. 

Ορκίστηκε ο Πάχτας και η μειοψηφία στο Δήμο Αριστοτέλη

Έγινε πριν λίγο (9:00 π.μ.) η ορκωμοσία της μείζονος μειοψηφίας στο Δήμο Αριστοτέλη.
Η τελετή ορκωμοσίας της μειοψηφίας έγινε στο Δημαρχείο στην Ιερισσό παρουσία, φυσικά, του Δημάρχου Γιάννη Μίχου και των Συμβούλων της πλειοψηφίας, σύμφωνα με όλα όσα προβλέπονται από το νόμο.
Δεν δημιουργήθηκε κανένα απολύτως πρόβλημα κατά τη διάρκεια και μετά την ορκωμοσία.
Περίεργο και αξιοσημείωτο ήταν η παρουσία (!!!) διμοιριών των ΜΑΤ στην περιοχή, αφού καμία άλλη εκδήλωση δεν ήταν προγραμματισμένη για σήμερα.
-Το πλέον πιθανό είναι να βρέθηκαν εκεί για να προστατέψουν ...ποιον και από τι; 
-Υπερβολές που προκαλούν!

Ματαίωση εκδηλώσεων

Εξαιτίας της βροχής, οι για σήμερα προγραμματισμένες εκδηλώσεις της 4ης Γιορτής Κτηνοτροφίας – Γεωργίας στη Γαλάτιστα δεν θα πραγματοποιηθούν.

Το ...καμάρι της Ύδρας

;!;!;!;!;!!!!!


Αξίες που δε χάνονται...

(Το "κατά" με το "παρών" έχουν τεράστια διαφορά και υποδηλώνει πολλά!)

Ευθ. Καρανάσιος: Δυνατότητα μετεγγραφής τρίτεκνων και πολύτεκνων φοιτητών με το 10%.

Τροπολογία κατέθεσαν 17 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Χαλκιδικής κ. Ευθύμης Καρανάσιος, ώστε να δοθεί η δυνατότητα μετεγγραφής τρίτεκνων και πολύτεκνων φοιτητών με το 10% στους επιτυχόντες που έλαβαν μέρος στις εξετάσεις πανελλαδικού επιπέδου του σχολικού έτους 2012-2013 και εφεξής. 

Στην τροπολογία οι Βουλευτές αναφέρουν τα εξής: