Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου 2014

Είναι το "κάτι" που λείπει από τους δικούς μας ...

...να δούμε μια Ελληνίδα Βαλερί Τριερβελέρ  και τι στον κόσμο!

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής Κ. Ιγγλέζη, στη 4η Γιορτή Κτηνοτροφίας & Γεωργίας

Την 4η Γιορτή Κτηνοτροφίας Γεωργίας και Έκθεση Τοπικών Προϊόντων χαιρέτισε σήμερα, Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου, στη Γαλάτιστα Χαλκιδικής, η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Ιγγλέζη Κατερίνα.
Η βουλευτίνα στο χαιρετισμό της τόνισε ότι η εγχώρια παραγωγή κτηνοτροφικών και γεωργικών προϊόντων είναι από τα σημαντικότερα εργαλεία παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας ενώ τα προϊόντα που παράγονται είναι εξαιρετικής ποιότητας.
Επισήμανε ακόμη την τεράστια συμβολή της κτηνοτροφίας στην περιφερειακή ανάπτυξη ,στη διατήρηση του κοινωνικού ιστού της υπαίθρου και στη μείωση της ανεργίας.

Στο 2,5% η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ

Δημοσκόπηση της e-voice για την εφημερίδα "ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ"

Γαλάτιστα: 4η Γιορτή Κηνοτροφίας - Έναρξη εκδηλώσεων

“Η Χαλκιδική έχει τεράστιες δυνατότητες στον τομέα της εξαγωγής υψηλής ποιότητας αγροτικών προϊόντων, τα οποία μπορούν να κατακτήσουν τις διεθνείς αγορές.” τόνισε ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, κ. Γιώργος Ορφανός, κηρύσσοντας την έναρξη των εκδηλώσεων της 4ης Γιορτής Κτηνοτροφίας, Γεωργίας – Έκθεση Τοπικών Προϊόντων, που πραγματοποιείται το τριήμερο 5, 6, και 7 Σεπτεμβρίου 2014 στη Γαλάτιστα.
Όπως είπε η γιορτή αυτή δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες της Βόρειας Ελλάδας να γνωρίσουν τα προϊόντα του νομού, το τυρί, το μέλι, το λάδι, και αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία συνεργασίας των παραγωγών, των επιχειρηματιών, των φορέων της πολιτείας και της αυτοδιοίκησης με στόχο την εξωστρέφεια της τοπικής οικονομίας.

Μεγάλη Συναυλία στην Ιερισσό (27 Σεπτ.) - Τραγουδάμε για να σώσουμε, αδερφέ μου, έναν τόπο

Και να που ήρθε η ώρα να σμίξουμε γι΄ άλλη μια φορά. Αυτοί που ονειρευόμαστε έναν καλύτερο κόσμο. Αυτοί που πιστεύουμε στην αλληλεγγύη και τους κοινούς αγώνες.
Στον πολύχρονο αγώνα ενάντια στις καταστροφικές μεταλλευτικές δραστηριότητες, συναντηθήκαμε με τόσους πολλούς ανθρώπους, συλλογικότητες, κοινωνικά κινήματα. Ο καθένας με τα δικά του προβλήματα κι αγώνες. Ο καθένας με τη δική του ιδεολογία και θεώρηση των πραγμάτων. Συνειδητοποιήσαμε όμως πως, στην ουσία του, το πρόβλημα είναι κοινό: Η βάναυση εκμετάλλευση των ανθρώπων και της φύσης, από λίγους που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το χρήμα και η εξουσία.
Ο αγώνας μας είναι αγώνας επιβίωσης. Διεκδικούμε το δικαίωμα να υπάρχουμε και να αυτοπροσδιοριζόμαστε. Αγωνιζόμαστε για ένα υγιές φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον. Αρνούμαστε να είμαστε γρανάζια μιας μηχανής που παράγει χρήμα για λίγους και καταστροφή για τους υπόλοιπους. Είμαστε εδώ για να υπάρξει αύριο για τα παιδιά όλων των ειδών της φύσης.

Ντοκιμαντέρ: Νόμος και Τάξη στο Ελληνικό El Dorado

Τι μπορεί να συμβαίνει σε μια μικρή επαρχία, ώστε να αριθμεί μεταξύ των κατοίκων της 350 υπόδικους; Ώστε ειδικές δυνάμεις με πλήρη εξοπλισμό να εισβάλλουν μέρα μεσημέρι στα χωριά για να κάνουν συλλήψεις, ενώ άνδρες, γυναίκες και παιδιά να εξαφανίζονται, για να εντοπιστούν ώρες αργότερα στα υπόγεια του πλησιέστερου αστυνομικού μεγάρου; Πόλεμος, θα έλεγε κανείς, ή επιχείρηση καταστολής ενός τρομερού εσωτερικού εχθρού, όπου κάθε συνταγματική τάξη καταλύεται. Αυτή λοιπόν είναι η μεταχείριση που έχει επιφυλάξει το ελληνικό κράτος στους κατοίκους της Β.Α. Χαλκιδικής, που αντιδρούν στα μεταλλευτικά σχέδια που προχωρούν στον τόπο τους.

Πρωτοβουλία της Ριζ.Αρ.Εν. για την αναλογική εκπροσώπηση στην Περιφέρεια

Οι εκλογές του Μαΐου 2014 ανέδειξαν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ένα Περιφερειακό Συμβούλιο με 9 διαφορετικούς συνδυασμούς. Το αντιδημοκρατικό θεσμικό πλαίσιο του Καλλικράτη, με ένα καθαρά πλειοψηφικό σύστημα, εξασφαλίζει την υπερ-ενισχυμένη εκπροσώπηση της πρώτης παράταξης και επίσης ενισχύει σημαντικά τη δεύτερη. Παράλληλα ο απαράδεκτος εκλογικός κανονισμός, για την σύσταση των επιτροπών του Περιφερειακού Συμβουλίου, αποκλείει από αυτές και επί της ουσίας από την πληροφόρηση και τον έλεγχο τις υπόλοιπες δυνάμεις πλην των δύο πρώτων.

Ν.Προποντίδα: Δωρεάν διάθεση σχολικών ειδών

Το Σώμα Πολιτών Υποστήριξης και Βοήθειας, το οποίο λειτουργεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ν. Προποντίδας, προχωρά στη δωρεάν διάθεση σχολικών ειδών σε μια προσπάθεια ενίσχυσης μαθητών, άπορων οικογενειών του Δήμου Ν. Προποντίδας, στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Η συγκέντρωση καθώς και η διάθεσή των σχολικών ειδών γίνεται στο χώρο όπου στεγάζεται το γραφείο του Σώματος Πολιτών, στο Δημαρχείο στα Ν. Μουδανιά, από τις 9:00 έως τη 1:00.

Ερώτηση στη βουλή για το πρακτορείο της ΔΕΗ στην Αρναία από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς: Το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Θέμα: Αναβάθμιση Πρακτορείου ΔΕΗ στην Αρναία Χαλκιδικής
Το Πρακτορείο ΔΕΗ στην Αρναία Χαλκιδικής μετά από 50 χρόνια λειτουργίας και συμβολής στην ανάπτυξη του τόπου και την εξυπηρέτηση των πολιτών αντιμετωπίζει σήμερα σοβαρά προβλήματα λόγω έλλειψης εργατικού και διοικητικού προσωπικού τα οποία εάν δεν λυθούν άμεσα θα καταστεί η λειτουργία του ανέφικτη ,γεγονός που θα επιφέρει πολύ σοβαρές αρνητικές συνέπειες στην τοπική κοινωνία.

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 200 ΕΤΩΝ Ι.ΝΑΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΠΑΝΑΓΟΥΔΑΣ ΣΤΑΓΕΙΡΑ 6,7,8/9

Εκδηλώσεις τριήμερες για τον εορτασμό 200 ετών των Ι.Ν. Γενεθλίων της θεοτόκου στα Στάγειρα θα πραγματοποιηθούν 6,7,8 Σεπτεμβρίου 2014 με τη συμμετοχή του ΔΗΜΟΥ εκλεισιαστικού συμβουλίου, του τοπικού συμβουλίου κοινότητας και του πολιτιστικού και αθλητικού συλλόγου. 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Σάββατο 6 Σεμτεμβρίου 2014 αίθουσα πολλαπλών στις
19:30 : <<Η θέση του Ναού στην ζωή της ενορίας>>. Ομιλητής ο πανοσιολαγιότατος πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Ιερισσού , αρχιμανδρίτης Χρισόστομος Μαηγδόνης . Θα ακολουθήσει προβολή ( powerpoint) με φωτογραφίες του ενοριακού Ναού και του χωριού.
21:00 : Λαϊκή βραδιά (ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΑΓΕΙΡΑ).

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για το ακατάλληλο νερό στην Τ.Κ. Νεοχωρίου του Δήμου Αριστοτέλη

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργούς Υγείας και Εσωτερικών
Θέμα: Ακατάλληλο νερό στην Τ.Κ. Νεοχωρίου του Δήμου Αριστοτέλη στην ΠΕ Χαλκιδικής
Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της Τ.Κ. Νεοχωρίου, του Δήμου Αριστοτέλη στην ΠΕ Χαλκιδικής, καθώς εξακολουθούν να υδροδοτούνται με ακατάλληλο νερό.
Πριν από ένα χρόνο τους είχε ανακοινωθεί από την Δημοτική Αρχή ότι σε στοιχεία δειγματοληπτικών ελέγχων ανιχνεύτηκε, συγκέντρωση αρσενικού, υπερδιπλάσια του ανώτερου επιτρεπτού ορίου. Πρόκειται για στοιχείο ιδιαίτερα καρκινογόνο, που καθιστά το νερό ακατάλληλο για την οποιαδήποτε ανθρώπινη χρήση: μαγείρεμα, καθαριότητα σπιτιού, πλύσιμο, μπάνιο κ.λπ.

Η στιγμή της αλήθειας

Του Θανάση Καρτερού - ΑΥΓΗ

Ο λογαριασμός των μικρομεσαίων προβλέπει 15.000 νέα λουκέτα μέχρι το τέλος του χρόνου, και απώλεια 42.000 θέσεων εργασίας. Ο λογαριασμός του ΟΟΣΑ προβλέπει ότι η ανεργία θα παραμείνει στο σημερινό ιλιγγιώδες 27% και το 2015. Ο λογαριασμός του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ προβλέπει ότι το 2020 -σε έξι χρόνια!- η ανεργία θα βρίσκεται στο 23%. Όπου και να κοιτάξεις εν ολίγοις το αύριο προβλέπεται μαύρο κι άραχλο για την οικονομία και την κοινωνία.

Yes Sir


Γκίκα, ήσουν χαμένος "από χέρι"...