Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2014

Το ιστορικό των παράνομων & παράλογων διεκδικήσεων Βαρδινογιάννη σε βάρος ιδιοκτησιών και δασικών εκτάσεων του Αγίου Νικολάου Χαλκιδικής

Με αφορμή τη λαϊκή συνέλευση της Κυριακής 31 Αυγούστου, στον Άγιο Νικόλαο Χαλκιδικής,  για να συζητηθεί το θέμα των παράνομων διεκδικήσεων του Βαρδινογιάννη και της Μονής Σίμωνος Πέτρα, σας παρουσιάζουμε το ιστορικό της υπόθεσης για να την μάθουμε (ή να την θυμηθούμε) όλοι στη Χαλκιδική και όχι μόνο.
(Κάντε κλικ στην εικόνες για μεγέθυνση κι άνετη ανάγνωση)

Γαλάτιστα: 4η Γιορτή Κτηνοτροφίας

Ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης, κ. Γιώργος Ορφανός, θα κηρύξει την έναρξη των εκδηλώσεων της 4ης Γιορτής Κτηνοτροφίας στη Γαλάτιστα, που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 5, 6 και 7 Σεπτεμβρίου 2014 από το Δήμο Πολυγύρου, τη Δημοτική Κοινότητα Γαλάτιστας και τον Αγροτικό - Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Γαλάτιστας.
Η Γιορτή Κτηνοτροφίας στόχο έχει την περαιτέρω ενίσχυση του ρόλου της κτηνοτροφίας ως κινητήριο μοχλό ανάπτυξης στην περιοχή. Μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων και δράσεων επιδιώκεται η προβολή των τοπικών προϊόντων, η ενίσχυση της εξωστρέφειας της τοπικής επιχειρηματικότητας και η ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής.

Εγκαίνια νέας παιδικής χαράς Αμμουλιανής

Σάββατο 30 Αυγούστου 2014, ώρα 20:00
Το Σάββατο 30 Αυγούστου 2014, ώρα 20:00 μ.μ., θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της νέας σύγχρονης δημοτικής παιδικής χαράς Αμμουλιανής.
Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με συνολικό προϋπολογισμό 196.759,75€. 
Το φυσικό αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει:

Χαλκιδική 30/8/14: Στην ΥΨΗΛΗ κατηγορία κινδύνου πυρκαγιάς


Δήλωση Πολιτικής Ορκωμοσίας του περιφερειακού συμβούλου της "Ανταρσία στην Κ. Μακεδονία" Θανάση Αγαπητού

Στην ορκωμοσία του νέου περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, η Ανταρσία- Αντικαπιταλιστική Αριστερά, με τον εκπρόσωπο της στο περιφερειακό συμβούλιο, εκφράζοντας το αντικαπιταλιστικό ρεύμα που υπάρχει στην κοινωνία, θα δώσει από την πρώτη στιγμή το στίγμα της, τονίζοντας με τον πολιτικό όρκο πως μέσα, αλλά κυρίως έξω από το περιφερειακό συμβούλιο, θα αγωνιστεί μαζί με το εργατικό –λαϊκό κίνημα, ενάντια στο νέο κοινωνικό τοπίο φτώχειας και εξαθλίωσης που επιβάλουν κυβέρνηση ΕΕ και κεφάλαιο.

Μολυσμένο από αρσενικό όλο το υδατικό υποσύστημα του Νεοχωρίου (Έγγραφο της Διεύθυνσης Υδάτων)


Μπορεί ο δήμαρχος Αριστοτέλη Χρ. Πάχτας σε λίγες μέρες να αποτελεί οριστικά παρελθόν για την περιοχή της ΒΑ Χαλκιδικής, τα «έργα και ήμερες» του που αφορούν την αμέριστη υποστήριξη που επιδείκνυε στην καταστροφική δραστηριότητα της Ελληνικός Χρυσός και τις επιχειρούμενες εξορύξεις χρυσού αποτυπώνονται όμως ήδη με τον πιο τραγικό τρόπο στις ζωές των κατοίκων και κυρίως στην υγεία τους.

Συγχαρητήρια επιστολή M. Καρρά