Κυριακή, 24 Αυγούστου 2014

Αναζήτηση

Χάσαμε τον αγαπημένο μας γάτο "Πέρσυ" απο την περιοχή Λούκι Πολυγύρου.
Όποιος γνωρίζει κάτι να επικοινωνήσει με το τηλ. 6947329922

Τα Αριστοτέλεια πυλώνας ανάπτυξης και παιδείας στην Ελλάδα

Με ιδιαίτερη επιτυχία και τη συμμετοχή πλήθους κόσμου από την ευρύτερη περιοχή της Ολυμπιάδας, τη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή το βράδυ, στις 22 Αυγούστου, τα φετινά Αριστοτέλεια σ΄ ένα μικρό κομμάτι γης με την θάλασσα να το κυκλώνει, εντός του αρχαιολογικού χώρου των αρχαίων Σταγείρων.
Την εκδήλωση, που προλόγισε με θέρμη η Διευθύντρια της 16η Εφορίας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, Βάσω Μισαηλίδου-Δεσποτίδου, διοργάνωσε ο νεοσύστατος Σύλλογος Περιβάλλοντος, Πολιτισμού και Ποιότητας Ζωής Ολυμπιάδας σε συνεργασία με την 16η Εφορία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων σε μία ιδιαίτερα δύσκολη για τον τόπο εποχή και μετά την σιωπηρή άρνηση της απερχόμενης διοίκησης του Δήμου Αριστοτέλη να δώσει συνέχεια σ΄ έναν θεσμό που εκ των πραγμάτων συμβάλει στην ποιοτική αναβάθμιση της τουριστικής κίνησης στη βόρειο-ανατολική Χαλκιδική.

ΒΑΡΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ – ΕΛΑΦΡΙΑ ΣΚΕΨΗ

Σκεπτόμενος Πολίτης 
Η βαριά παρακαταθήκη του Δ. Μπάτση
1. «Ότι ο Δημήτρης Μπάτσης εκτελέστηκε πλάι στο Νίκο Μπελογιάννη, δεν ήταν τυχαίο. Ότι μια γενιά Ελλήνων αγνόησε την ύπαρξη του βιβλίου και του συγγραφέα του, κι αυτό δεν ήταν τυχαίο: Το «Κατεστημένο»…είχε πολλές και μεγάλες ενοχές για να μπορέσει να σταθεί στο έργο του Μπάτση και να αντλήσει απ' αυτό έστω και λίγα διδάγματα…Ο αναγνώστης…δεν θα δυσκολευτεί να αναγνωρίσει πως σ' αυτή τη μελέτη… έχουν τεθεί τα βασικά προβλήματα ανάπτυξης μιας χώρας εξαρτημένης και υπανάπτυκτης, χώρας «περιφερειακής», όπως θα λέγαμε σήμερα, και προτείνονται λύσεις επιστημονικά θεμελιωμένες και, μαζί, συγκεκριμένες». 

Κασσάνδρεια: 8η Συνάντηση Χορωδιών

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ» ανακοινώνει τη συνεργασία του με το Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», το έργο του οποίου είναι γνωστό σε όλη την Ελλάδα και αποτελεί μοναδικό παράδειγμα εθελοντισμού, προσφοράς και ανθρωπισμού.

Το Σάββατο 30 Αυγούστου 2014, στο πλαίσιο την «ΚΑΣΑΝΔΡΩΜΕΝΩΝ», των εκδηλώσεων που πραγματοποιεί ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ» καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, θα λάβει χώρα στην πλατεία της Κασσάνδρειας η 8η Συνάντηση Χορωδιών με παρουσίαση των χορωδιών του συλλόγου μας, του Δήμου Δράμας και του Δήμου Μέσα Γειτονιάς Λεμεσού Κύπρου.

Οι επιλογές προσώπων, του Γιάννη Μίχου, στο Δήμο Αριστοτέλη

Τα ονόματα που αποτελούν τις επιλογές του νέου Δημάρχου Αριστοτέλη, Γιάννη Μίχου, για τις νευραλγικές θέσεις στη νέα Διοίκηση του Δήμου ακούγονται και συζητιούνται τις τελευταίες μέρες.
Σύμφωνα με τα όσα ακούγονται και παράλληλα τις δικές μας πληροφορίες οι (αυστηρά προσωπικές) επιλογές του Γιάννη Μίχου είναι:

Πολύγυρος - Τεχνικό Γραφείο

Αλέξη θεέ!

(Την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ προαναγγέλλει ο Αλέξης Τσίπρας σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές, σε συνέντευξή του στη «Realnews»)Έκλεψαν πρακτορείο ΠΡΟΠΟ στην Παλαιόχωρα

Άγνωστοι, χθες το βράδυ, παραβίασαν με λοστό την είσοδο προποτζήδικου στην Παλαιόχωρα. 
Οι κλέφτες πήραν 1000 ευρώ, που υπήρχαν στο ταμείο του πρακτορείου, και διέφυγαν με ΙΧ σε άγνωστη κατεύθυνση.

Ο ΕΝΦΙΑ ο δικός μας και η χάρη η δική τους!

Μεγάλη η χάρη τους (ΣαμαροΒενιζέλοι)! 
Μας έκαναν τις πέντε δόσεις, του ΕΝΦΙΑ,  έξι! (θυμίζει το "μας κάνανε τα τρία, δύο...")
-Πώς να μην τους ευγνωμονείς...
-Ου, να μου χαθείτε... ξεσαμάρωτα!

Κατασκήνωση στις Σκουριές (10ήμερο αγώνα στις Σκουριές)