Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2014

Διορθώνονται τα προβλήματα πληρωμών εξισωτικής αποζημίωσης 2013

Στα 130 εκατ. ευρώ οι πιστώσεις που εξασφαλίστηκαν από το ΥπΑΑΤ. 
Ευρεία σύσκεψη σχετικά με τα προβλήματα που ανέκυψαν από την πρόσφατη πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης έτους 2013, πραγματοποιήθηκε στο ΥπΑΑΤ, υπό τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Γ. Καρασμάνη και του Αναπληρωτή Υπουργού Π. Κουκουλόπουλου.
Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, έχοντας ως δεδομένο ότι έχουν εξευρεθεί πιστώσεις συνολικά 130 εκατ. ευρώ και αφού έλαβε υπόψη της όλα τα τεχνικά δεδομένα όπως αυτά απορρέουν από την εθνική και κοινοτική νομοθεσία, τις δεσμεύσεις για την εφαρμογή νέου σχεδίου δράσης για τον προσδιορισμό των επιλέξιμων προς επιδότηση βοσκοτόπων καθ’ υπόδειξη της Ε. Επιτροπής, και κυρίως την αποφυγή αναστολής πληρωμών των ενισχύσεων του 2014 και την επιβολή καταλογισμών σε βάρος των κτηνοτρόφων, αποφάσισε:

Κοινωνική απαίτηση η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ

ΠΕΤΡΟΣ ΤΣΙΟΛΑΚΗΣ

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΟΡΚΙΖΕΤΑΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Η τελετή ορκωμοσίας του Δημάρχου Πολυγύρου, Αστέριου Ζωγράφου, του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, των Συμβούλων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων και των Εκπροσώπων Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Πολυγύρου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Αυγούστου 2014, στις 7.00 μ.μ., στο Δημαρχείο Πολυγύρου.

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ AIDS

Παρεμβατική δράση για το AIDS πραγματοποίησε χτες το βράδυ στην παραλία της Νικήτης η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και το Κ.Ε.Ε.Λ.Π.Ν.Ο. Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Δήμο Σιθωνίας, στο πλαίσιο της συνεργασίας στα θέματα που αφορούν στη δημόσια υγεία. 
Κλιμάκιο γιατρών και εθελοντών και Επαγγελματιών Υγείας με διαμορφωμένο περίπτερο, μοίρασαν ενημερωτικό υλικό σχετικά με τον ιό του AIDS, φυλλάδια στα ελληνικά και τα αγγλικά και αφίσες. Η δράση περιελάμβανε και δωρεάν διανομή προφυλακτικών, καθώς και ενημέρωση για τους τρόπους μετάδοσης και προφύλαξης από τον ιό, υπενθυμίζοντας σε όλους ότι η σωστή πληροφόρηση για την ασθένεια είναι το καλύτερο φάρμακο για την αντιμετώπισή της. 

Δύο ισχυροί σεισμοί "ξύπνησαν" τη Χαλκιδική

Ιδιαίτερα αισθητές σεισμικές δονήσεις στη Χαλκιδική. Ταρακουνήθηκαν και οι γύρω περιοχές. Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές. Τι αναφέρει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών. Το σχόλιο του καθηγητή Γεωλογίας Ευθυμίου Λέκκα 

Αναστάτωση προκάλεσε στη Χαλκιδική η σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 7:27 το πρωί της Παρασκευής σε θαλάσσιο χώρο στο πρώτο "πόδι".

2ο Ανοικτό Τουρνουά σκακιού στον Πολύγυρο


"Μαρέλια" στον Πολύγυρο