Τρίτη, 19 Αυγούστου 2014

Επιστολή βουλευτών στον Πρωθυπουργό, με αίτημα να αντιμετωπίζονται ως αδίκημα οι γενοκτονίες των Χριστιανών της Ανατολής.

Ο βουλευτής Χαλκιδικής κ. Ευθύμης Καρανάσιος, είναι μεταξύ των 38 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας οι οποίοι ζητούν να αντιμετωπίζονται ως αδίκημα οι γενοκτονίες των Χριστιανών της Ανατολής.
Οι βουλευτές έστειλαν το μεσημέρι επιστολή στον Πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά, στην οποία μεταξύ άλλων τονίζουν ότι « Στο σχέδιο νόμου το οποίο εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής (Β´ θερινό τμήμα) στις 26 και 27 Αυγούστου 2014, προς συζήτηση... και ψήφιση, η άρνηση της Γενοκτονίας των Χριστιανών της Ανατολής (Ποντίων, Μικρασιατών, Αρμενίων, Ασσυρίων), θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως αδίκημα, όπως πολύ ορθά αντιμετωπίζεται και η άρνηση του ολοκαυτώματος των Εβραίων.

ΤΑ ΛΑΘΑΚΙΑ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ...


3ο Αντάμωμα Μουσικών Καλλιτεχνών Ορμύλιας


ΝΙΚΗ Πολυγύρου: Φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο Άγιον Όρος

Τα θέματα στα οποία υποχρεούται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τοποθετηθεί είναι: ιδιοκτησία και φορολογία της εκκλησιαστικής περιουσίας, εκκρεμή σκάνδαλα όπως αυτό του Βατοπεδίου, έλεγχος των χρηματοδοτήσεων του Αγίου Όρους, χωρισμός της Εκκλησίας από το κράτος.
Δύο υπήρξαν στα προ μνημονίου χρόνια οι θρησκευτικοί προορισμοί του Δεκαπενταύγουστου: η Παναγία Σουμελά και η Μεγαλόχαρη της Τήνου. Καθώς εκεί συρρέει ένα λαϊκός κόσμος πιστών, άλλοι ελπίζοντας στην εξ ουρανού παραμυθία και άλλοι απολαμβάνοντας τη θεία λειτουργία ως μέρος των πανηγυριώτικων εορτών που εξανθρωπίζουν τους τιμώμενους τοπικούς αγίους, οι πολιτικοί δεν έχαναν την ευκαιρία επικοινωνίας με το δικό τους ποίμνιο - τους κατά κόσμον ψηφοφόρους τους - μακριά από τα βάσανα του καθημερινού βίου.

Στο πεζούλι

"...στις κάβες της Γερακινής"

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δεύτερη εικαστική έκθεση την οποία οργάνωσε ο ΣΚΕΤΠ, στα πλαίσια του 6ου Φεστιβάλ Πολυγύρου, με τίτλο "...στις κάβες της Γερακινής", στην αποθήκη των Μεταλλείων!
Και φέτος η επισκεψιμότητα του κόσμου ήταν μεγάλη! Κατά την διάρκεια της έκθεσης το κοινό ήρθε σε επαφή με τους εκθέτες και τις εικαστικές δημιουργίες τους και απόλαυσε την μουσική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 17/8 με την jazz μπάντα Underwater Lilies!
Ευχαριστούμε πολύ όλους όσους μας στήριξαν στο εγχείρημα αυτό, το κοινό που μας επισκέφτηκε, τους εκθέτες που συμμετείχαν, τον Δήμο Πολυγύρου, την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, την εταιρεία Ελληνικοί Λευκόλιθοι.

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ - "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΑ 2014- Στα βήματα του Αριστοτέλη"