Σάββατο, 16 Αυγούστου 2014

Στην ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΗ κατηγορία κινδύνου πυρκαγιάς η Χαλκιδική, Κυριακή 17/8/2014


Ποιο είναι το αφεντικό σ' αυτήν την Πόλη, κύριε διοικητά της Τροχαίας;

Αναφερθήκαμε και πολύ παλιότερα στο θέμα, επανερχόμαστε μετά την ανάπλαση στην οδό Τρικούπη, στον Πολύγυρο, και τη δημιουργία εντονότερου προβλήματος. Συγκεκριμένα:
Αυτοκίνητα εφοδιασμού γνωστού πολυκαταστήματος κλείνουν για ώρα την κυκλοφορία σε τμήμα της Τρικούπη, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα ανεπίτρεπτο κομφούζιο στην περιοχή και σίγουρα εκνευρισμός των διερχόμενων οδηγών!!!
-Σ' αυτήν την Πόλη τελικά ποιος κάνει κουμάντο κύριε διοικητά; Ποιο είναι το αφεντικό σ' αυτήν την Πόλη;

6ο Φεστιβάλ Πολυγύρου – «Αντιγόνη» Σοφοκλέους, από τον Οργανισμό Ελληνικού Θεάτρου «Αιχμή».

Σάββατο 16 Αυγούστου 2014, 9.15 μ.μ.,
 Αμφιθέατρο Πολυγύρου.

Γενική είσοδος: 15 ευρώ, μειωμένο 10 €, προπώληση 12 € στο ισόγειο του Δημαρχείου. Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ.
Όταν ο Κρέων αναλαμβάνει την εξουσία της Θήβας εκδίδει διαταγή να ταφεί με τιμές ο γιός του Οιδίποδα Ετεοκλής και να μείνει άταφος ως προδότης ο αδελφός του Πολυνείκης, ορίζει δε την ποινή του θανάτου για όποιον παραβεί τη διαταγή του.
Η αδερφή των σκοτωμένων Αντιγόνη, αρνείται να υπακούσει τη διαταγή του Κρέοντα και καλεί την αδελφή της Ισμήνη να θάψουν μαζί το νεκρό. Εκείνη αρνείται και προσπαθεί να αποτρέψει την Αντιγόνη, η οποία αμετάπειστη φεύγει για να εκτελέσει το χρέος της προς τον νεκρό. Ένας από τους φρουρούς του νεκρού, φέρνει την Αντιγόνη που την συνέλαβε να προσπαθεί για δεύτερη φορά να θάψει το νεκρό.

ΔΙΑΛΥΣΗ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ

Πάει και ο Δεκαπενταύγουστος, ο μήνας βαδίζει ολοταχώς προς το τέλος του, τέρμα για τους περισσότερους οι «διακοπές» (λέμε τώρα) και σιγά σιγά, τα κεφάλια μέσα, αφού ξεκινούν τα του φθινοπώρου (φροντιστήρια κλπ). Μαζί με τα γνωστά τα… «φθινοπωρινά», μην ξεχάσουμε και τις οικονομικές κατραπακιές που έρχονται σε ΟΛΑ τα νοικοκυριά, όλα πλην κάποιων λίγων, που εκείνα δεν τα αγγίζει κανείς και τίποτα γι αυτό και χρωστούν ένα σωρό χρήματα…… και αντί να δώσουν, παίρνουν.
Σήμερα θα αναφερθώ σε ένα θέμα το οποίο δυστυχώς με τα τόσα άλλα προβλήματα δεν του δίνουμε και τόση σημασία παρόλο του ότι είναι πολύ σημαντικό.
Και θα ξεκινήσω με μια απλή ερώτηση….

Ακατάσχετο ενισχύσεων - επιδοτήσεων και ακέραιη επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες.

Εικοσιτέσσερις βουλευτές της ΝΔ ζητούν από τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων: 
===να θεωρούνται ακατάσχετες, έναντι οποιασδήποτε οφειλής, οι κοινοτικές ενισχύσεις και επιδοτήσεις, τουλάχιστον για χρονικό διάστημα μέχρι την επόμενη εργάσιμη ημέρα από την κατάθεσή τους στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων 
===να μην συμψηφίζονται τα οφειλόμενα στους αγρότες ποσά από επιστροφή ΦΠΑ με το σύνολο του οφειλόμενου από αυτούς φόρου εισοδήματος 
===να απλοποιηθεί το νομοθετικό πλαίσιο περί ακατάσχετων απαιτήσεων, η πολυπλοκότητα του οποίου ευνοεί τις καταχρηστικές σε βάρος των αγροτοκτηνοτρόφων συμπεριφορές.