Τρίτη, 12 Αυγούστου 2014

Δεκαπενταύγουστος στον Πολύγυρο


" Η Παλιόστρατα των Ρεβενικίων"

Ένα οδοιπορικό που ξεκινάει από τη Μεγάλη Παναγία (Ρεβενίκια) της Χαλκιδικής, οδηγεί στο δάσος των Σκουριών και καταλήγει στη γενέτειρα του φιλοσόφουΑριστοτέλη. Το ντοκιμαντέρ παρακολουθεί την εξέλιξη της περιοχής από τους Ελληνιστικούς χρόνους, έως και τις μέρες μας.

Παράλληλα καταγράφει τον αγώνα των κατοίκων ενάντια στις εξορύξεις χρυσού και στην καταστροφή του αρχέγονου δάσους των Σκουριών.
Η Παλιόστρατα, ήταν ένα μονοπάτι 1000 χρόνων που ξεκινούσε από τη Μεγάλη Παναγία, περνούσε από το Όρος Κάκκαβος και έφτανε μέχρι τα Αρχαία Στάγειρα. Σήμερα κόβεται βίαια από τις εκσκαφές και την αποψίλωση του δάσους, που διεξάγει η χρυσοθηρική εταιρεία.
Συντελεστές:

Το νέο εργαλείο των εφοριακών

Το υπουργείο οικονομικών προμηθεύτηκε, ήδη, μηχανήματα και εξοπλίζει μ' αυτά τα συνεργεία εφοριακών που πρόκειται να κάνουν έλεγχο στα σπίτια μας με σκοπό τη σύλληψη και δίωξη των φοροφυγάδων με κρυμμένα χρήματα και πολύτιμα μέταλλα.

Δείτε το στην εικόνα!
Να σημειωθεί ότι το μηχάνημα ανιχνεύει με απόλυτη επιτυχία μέταλλα (χρυσό - ασήμι) και χαρτονομίσματα των 10 € και μεγαλύτερα (δεν ανιχνεύει πεντάευρα) σε καταπακτές, τοίχους, σεντούκια, στρώματα κρεβατιών και αυλές σπιτιών.

Σχετικά με προκηρύξεις προσλήψεων στο Δήμο Ν. Προποντίδας

Ενοχλημένη και πικραμένη γι' αυτά που γίνονται θα ήθελα να εκφράσω κάποιες ερωτήσεις μου και απορίες που προκύπτουν από δυο συμβάσεις του Δήμου Νέας Προποντίδας προς τους υπευθύνους αρμόδιους και συγκεκριμένα:
1) με την παρακάτω προκήρυξη στις 20/11/2013