Παρασκευή, 8 Αυγούστου 2014

ΠΑΣΥ: Η κυβέρνηση να διαχωρίσει τη θέση της από τις κυρώσεις της ΕΕ προστατεύοντας επιτέλους την αγροτιά μας

Η λέξη «απόγνωση» δεν αποδίδει πλέον ούτε στο ελάχιστο την τραγική κατάσταση που βιώνουν οι φρουτοπαραγωγοί της χώρας μας και όλοι οι μικρομεσαίοι αγρότες, μετά το κλείσιμο της κύριας αγοράς απορρόφησης των ελληνικών αγροτικών προϊόντων τα τελευταία χρόνια.
Με την ανακοίνωση της απαγόρευσης εισαγωγών στη Ρωσία σε αντίποινα για την εφαρμοζόμενη πολιτική του εμπάργκο από μέρους της ΕΕ και των ΗΠΑ, εξανεμίζονται και οι όποιες ελπίδες για κάλυψη των φετινών απωλειών, από τις ζημιές των ακραίων καιρικών φαινομένων και το μέχρι σήμερα «ξεπούλημα» της παραγωγής με τις απαράδεκτα χαμηλές, εξευτελιστικές τιμές που δίνουν μεγαλέμποροι και εξαγωγείς στους αγρότες.

Ποιον συμφέρει ο αποκλεισμός της Ρωσίας;

Όσο οι Ελληνες είναι στραμμένοι, δικαίως, στην εξοντωτική και άδικη φορολόγηση ακινήτων, κινητών και κεφαλών, το διεθνές περιβάλλον επιδεινούται ταχύτατα, με απρόβλεπτες επιπτώσεις για την Ελλάδα, δυσμενείς δυστυχώς.
Ας παραβλέψουμε προσώρας το ηφαίστειο της Μέσης Ανατολής, κι ας στρέψουμε το βλέμμα στη Μαύρη Θάλασσα, στην Ουκρανία. Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας, που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ενωση, μοχλευμένη σκανδαλωδώς από τις ΗΠΑ, προκαλούν εξ αντιδράσεως ρωσικά αντίμετρα.
Το αμοιβαίο εμπάργκο Ευρώπης-Ρωσίας προκαλεί μεγάλες ζημίες στους δύο εταίρους. Το ρούβλι υποχωρεί, η Ρωσία απειλείται με ύφεση και συρρίκνωση· αντιδρά. Η απαγόρευση εισαγωγών αγροδιατροφικών προϊόντων, ο αποκλεισμός του ρωσικού εναέριου χώρου για τις ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες, η κάμψη της τουριστικής κίνησης προς την Ευρώπη, είναι μερικές μόνον από τις κινήσεις εμπορικού πολέμου, οι οποίες αποτιμώνται σε μεγάλες απώλειες για τις ήδη χειμαζόμενες οικονομίες των ευρωπαϊκών χωρών.

Υπογραφή σύμβασης για το έργο της ανάπλασης πλατείας Π. Βαρθολομαίου Α΄ και παρακείμενων δρόμων Δ.Κ. Αρναίας

==Υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή του έργου: «Ανάπλαση πλατείας Πατριάρχου Βαρθολομαίου Α΄ και παρακείμενων δρόμων Δ.Κ. Αρναίας», προϋπολογισμού 704.163,98€. 
==Ξεκινά άμεσα η εκτέλεση των εργασιών του έργου. 
Υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ του Δήμου Αριστοτέλη και του αναδόχου κατασκευής του έργου: «Ανάπλαση πλατείας Πατριάρχου Βαρθολομαίου Α΄ και παρακείμενων δρόμων Δ.Κ. Αρναίας», το οποίο έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται από τα συγχρηματοδοτούμενα Ευρωπαϊκά Προγράμματα.

ΜΗ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ...


Φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας: ΝΙΚΗ Πολυγύρου - ΔΟΞΑ Ορμύλιας


ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΠΑΖΑΡΙ ΚΕΝΤΡΟΥ ΗΜΕΡΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗ


Επίσκεψη Τσίπρα, στο Άγιον Όρος, 7 & 8 Αυγούστου 2014


Η κωμωδία της χρονιάς...


9η Αστροβραδιά στην Παραλία Διονυσίου

Για ένατη συνεχή χρονιά, σας προσκαλούμε το Σάββατο 9 Αυγούστου 2014, στην Αστροβραδιά της Παραλίας Διονυσίου, Χαλκιδικής. Όπως πάντα, στην κεντρική πλατεία του χωριού, δίπλα στο σιντριβάνι!

Φέτος θα μας τιμήσει με την παρουσία του ο συγγραφέας Δημόκριτος Τσουκάπας, ο οποίος στις 20.30 θα παρουσιάσει το καινούργιο του βιβλίο με τίτλο «Του Ουρανού Τα Παραμύθια».

Μ. Παναγία: 21η πανελλαδική γιορτή οικολογικής γεωργίας και χειροτεχνίας