Παρασκευή, 1 Αυγούστου 2014

Ιγγλέζη για το ν/σ του ΥΠΕΚΑ

Υπερψηφίστηκαν σήμερα, κατά πλειοψηφία, τα άρθρα και οι τροπολογίες του σ/ν του ΥΠΕΚΑ. Στη συζήτηση επί των άρθρων η Κατερίνα Ιγγλέζη επανέλαβε ότι το σ/ν περιέχει αντισυνταγματικές διατάξεις, βάζει ταφόπλακα στο δημόσιο χαρακτήρα των δασών και υπονομεύει το καθεστώς προστασίας τους.
Η κ. Ιγγλέζη αναφέρθηκε εκτενώς στις φωτογραφικές διατάξεις του σ/ν που εξυπηρετούν την Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. και νομιμοποιούν εκ των υστέρων τις παρανομίες που διαπράττονται στις Σκουριές.

Οι κυβερνητικοί βουλευτές ψηφίζουν για τους "επενδυτές", κι εμείς δεν ξεχνάμε

Σήμερα, για άλλη μια φορά, βρεθήκαμε στις Σκουριές. Εκεί που η Ελληνικός Χρυσός και η καναδική Eldorado Gold, καταστρέφει και παρανομεί, υπό την προστασία της Ελληνικής Αστυνομίας, με την ανοχή εισαγγελικών αρχών και την απόλυτη στήριξη της κυβέρνησης που δε διστάζει να νομοθετεί φωτογραφικά για την εξυπηρέτηση της εταιρείας και τη νομιμοποίηση κάθε παρανομίας της.
Καταγγείλαμε σήμερα, για πολλοστή φορά, ότι οι εργασίες ανέγερσης του εργοστασίου εμπλουτισμού στις Σκουριές είναι παράνομες, την ίδια στιγμή που οι βουλευτές της συγκυβέρνησης υπερψήφιζαν κατ΄άρθρο το δασοκτόνο νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ. Η εισαγγελέας μας ενημέρωσε ότι έχει σχηματιστεί δικογραφία για το θέμα.

1ο Βραβείο Φλάουτου στη μαθήτρια του Δημοτικού Ωδείου Πολυγύρου, Γρηγορία Παπαδοπούλου

Το 1ο βραβείο στο διαγωνισμό φλάουτου, στην 3η Διεθνή Θερινή Μουσική Ακαδημία, τα μαθήματα της οποίας πραγματοποιήθηκαν στην Καβάλα από 12 έως 22 Ιουλίου, απέσπασε η μαθήτρια του Δημοτικού Ωδείου Πολυγύρου, Γρηγορία Παπαδοπούλου. Η διάκριση αυτή σε ένα διεθνή διαγωνισμό, όπου οι προϋποθέσεις συμμετοχής και ανταγωνισμού είναι εξαιρετικά αυστηρές και οι απαιτήσεις μεγάλες, είναι τιμητική για το Δημοτικό Ωδείο Πολυγύρου, για τη βραβευθείσα μαθήτρια και την καθηγήτριά της, Θεοδοσία Παπαδοπούλου.
Το Δημοτικό Ωδείο Πολυγύρου συμμετείχε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στη Διεθνή Θερινή Μουσική Ακαδημία με διδάσκοντα και εισηγητή τον Καλλιτεχνικό του Διευθυντή, Γεώργιο Παπουτσή. 

Δημοπρατείται το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του Γυμνασίου Μ. Παναγίας

Δημοπρατείται στις 12 Αυγούστου 2014 το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του Γυμνασίου Μ. Παναγίας: 

«Νέο κέλυφος, γεωθερμική αντλία θερμότητας με ηλιακή υποβοήθηση και νέα εγκατάσταση φωτισμού στο Γυμνάσιο Μ. Παναγίας-Υποέργο 4: Έργα ενεργειακής αναβάθμισης», προϋπολογισμού 516.628,00€.
Ο Δήμος Αριστοτέλη έχει διακηρύξει ανοιχτή δημοπρασία για την επιλογή αναδόχου για την κατασκευή του έργου: : «ΝΕΟ ΚΕΛΥΦΟΣ, ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΗ ΑΝΤΛΙΑ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΗΛΙΑΚΗ ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗ ΚΑΙ ΝΕΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ Μ. ΠΑΝΑΓΙΑΣ -ΥΠΟΕΡΓΟ 4: ΕΡΓΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ» προϋπολογισμού δαπάνης 516.628,00 €, μαζί με το ΦΠΑ.

ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΤΩΝ RUSTY CADILLAC ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Από το 6ο Φεστιβάλ Δήμου Πολυγύρου ανακοινώνεται πως η για σήμερα προγραμματισμένη συναυλία του συγκροτήματος Rusty Cadillac αναβάλλεται.
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί το ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014 στις 21:15 στο πάρκο των Έξι Βρύσεων.
Οι Rusty Cadillac δημιουργήθηκαν την άνοιξη του 2012 στη Θεσσαλονίκη.
Ξεκίνησαν τις ζωντανές εμφανίσεις τους τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους σε μουσικές σκηνές της πόλης και μετά από μία πρώτη επιτυχημένη χειμερινή σεζόν ξεκίνησαν την συνεργασία τους με την WebArt Records αφού απέσπασαν το 1ο βραβείο στον ετήσιο διαγωνισμό της.
Τον Οκτώβριο του 2013 ακολούθησε η κυκλοφορία του πρώτου τους single "Rusty Cadillac", το οποίο γίνεται πλέον και video clip.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ομιλία Γιάννη Δριβελέγκα στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπ. Περιβάλλοντος “Περιβαλλοντική αναβάθμιση και ιδιωτική πολεοδόμηση – Βιώσιμη ανάπτυξη οικισμών – Ρυθμίσεις δασικής νομοθεσίας.”

Stoa Bar στον Πολύγυρο


ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΛΗΜΑΤΑΡΙΑ ΚΑΤΩ ΤΟΥΜΠΑ) ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 90 ΤΜ (2 ΔΩΜΑΤΙΑ, ΣΑΛΟΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑ, ΚΟΥΖΙΝΑ, ΧΩΛ, WC) 3ος ΟΡΟΦΟΣ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ, ΑΣΑΝΣΕΡ ΦΡΕΣΚΟΒΑΜΜΕΝΟ 
ΙΔΑΝΙΚΟ ΓΙΑ 2 ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ 
ΤΙΜΗ 250 ΕΥΡΩ 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 6973838730

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για την δραστηριότητα της «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.Μ.Β.Χ» στην ΒΑ Χαλκιδική

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Θέμα: Ρωγμές σε σπίτια, στους δρόμους και σε χώρους μαζικής συνάθροισης της Στρατονίκης στην ΠΕ Χαλκιδικής
Η δραστηριότητα της «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.Μ.Β.Χ» στην ΒΑ Χαλκιδική έχει ως συνέπεια να εμφανιστούν ξανά, μετά το 2002 που τότε την εξόρυξη έκανε η TVX, τα ανησυχητικά φαινόμενα στους δρόμους και στα σπίτια της Στατονίκης. 
Συγκεκριμένα, ως αποτέλεσμα των τριών εκρήξεων που γίνονται καθημερινά από την εταιρεία στις στοές κάτω από τον οικισμό, έχουν παρατηρηθεί:

Ο τερματοφύλακας της Χαλκιδικής που πετάει…

Προβληματισμοί, διλήμματα, επιλογές. Το ρίσκο για την επιτυχία ή και μιας ενδεχόμενης αποτυχίας. Η δυναμική μιας απόφασης σε μικρή ηλικία. Ο ρόλος του περιβάλλοντος. Οι δικοί μας άνθρωποι. Ο Μιχαήλ Άγγελος Μιχαηλίδης αναδεικνύει την Ελλάδα που θέλουμε.
Ο νεαρός τερματοφύλακας που για τους τοπικούς αθλητικούς παράγοντες της Χαλκιδικής, θεωρείται ταλέντο βάζει πολύ υψηλά τον πήχη των σημερινών απαιτήσεων και μόνο μέσα από τις σκέψεις που κάνει.

Ρωσικό εμπάργκο στην Ελλάδα

Η χθεσινή απόφαση της Ρωσίας να επιβάλει εμπάργκο στις εισαγωγές φρούτων και οπωροκηπευτικών από Ελλάδα αποτελεί μεγάλο πλήγμα για την εγχώρια αγροτική παραγωγή.
-Ανίκανη σε απλά πράγματα η κυβέρνηση, ήταν αδύνατο να τα καταφέρει στην εξωτερική πολιτική με το δίδυμο Σαμαρά - Βενιζέλο!

H Rhythm & Blues μπάντα Rusty Cadillacs στο 6ο Φεστιβάλ Πολυγύρου


“Περιβαλλοντική αναβάθμιση και ιδιωτική πολεοδόμηση – Βιώσιμη ανάπτυξη οικισμών – Ρυθμίσεις δασικής νομοθεσίας“ Εισήγηση Κ. Ιγγλέζη

Απόλλων Αρναίας - ΠΑΟΚ Κ20 0-3 (φιλικός αγώνας)

Δριβελέγκας: Στο ΦΕΚ εντός της βδομάδας η τροπολογία

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Δριβελέγκας, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθλητικό Metropolis» εξέφρασε την πεποίθησή του πως η τροπολογία για τους Δήμους θα δημοσιευτεί στο ΦΕΚ εντός της βδομάδας.
Αναλυτικά οι δηλώσεις:
«Το θέμα έχει τελειώσει. Πάντως δεν τελείωσε με τον καλύτερο τρόπο, κάποιοι για να φανούν εξυπηρετικοί για τον ΠΑΟΚ, δεν έκαναν το καλύτερο δυνατό και το θέμα δεν έκλεισε με 100% επιτυχία. Κατατέθηκε μια τροπολογία από 325 Δήμους σε όλη την χώρα. Βεβαίως η πρωτοβουλία αυτού του αιτήματος, ήταν του κ. Δανηιλίδη και του κ. Παπαδόπουλου. 

Παράνομη Μεσιτεία