Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2014

Καθαρισμός παραλίας στη Νικήτη

Δυναμικό παρόν έδωσαν σήμερα το πρωί εθελοντικές ομάδες, μαθητές, αυτοδύτες και μέλη της Εκπολιτιστικής Εταιρείας Νέων Νικήτης ο ”ΣΙΘΩΝ’’, στον καθαρισμό της κεντρικής παραλίας της Νικήτης που διοργάνωσε ο Δήμος Σιθωνίας, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τον διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό Travel Foundation. Οι συμμετέχοντες σάρωσαν τον χώρο της παραλίας και παράλληλα εθελοντές δύτες μετείχαν στον καθαρισμό του βυθού της παράκτιας ζώνης. Τα απορρίμματα συγκεντρώθηκαν και καταγράφηκαν ώστε να αποσταλούν για καταχώρηση στον διεθνή οργανισμό Ocean Conservancy.

Φωτογραφικών, για την Ελληνικός Χρυσός, διατάξεων συνέχεια ...

Σε προηγούμενο κείμενό μας αναφερθήκαμε σε φωτογραφική διάταξη του ν/σ του ΥΠΕΚΑ, που άρει τα, μέχρι σήμερα, νομικά εμπόδια για την ανέγερση του εργοστασίου εμπλουτισμού της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές.
Προφανώς, αυτό δεν ήταν αρκετό για τους φίλα προσκείμενους προς την κυβέρνηση επενδυτές, οπότε, με τροπολογία, το ΥΠΕΚΑ έρχεται να ολοκληρώσει το έργο νομιμοποίησης των παρανομιών:
α) Η έγκριση της τεχνικής μελέτης πλέον αποτελεί και έγκριση δόμησης για την ανέγερση κτιριακών εγκαταστάσεων που εξυπηρετούν τις ανάγκες εκμετάλλευσης και επεξεργασίας μεταλλευμάτων.

ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ

Και άλλα «πετεινά»…..
Η Τρίτη 29 Ιουλίου, θα είναι για ΟΛΟΥΣ εμάς μια μεγάλη μέρα. Πολύ, μα πάρα πολύ μεγάλη.. Το «κράτος», μας κάνει τη μεγάλη χάρη, και από την τρίτη θα»ανοίξει» η ειδική εφαρμογή στο ΑΤΑΞΙΑ ΝΕΤ όπου το κάθε κορόιδο Έλληνας, θα μπορεί να δηλώσει τον τραπεζικό λογαριασμό που θέλει να …. «προστατέψει» από κατάσχεση.
Συγκεκριμένα, ο ΜΕΓΑΣ «νομοθέτης» (ποιος μπαγλαμάς είναι ρε γαμωτο να τον πιάσω στα χέρια μου και να τον κόψω φέτες) εκτός των άλλων …. «νόμων», έβγαλε και αυτόν για το ακατάσχετο μέχρι 1500 ευρώ. Σπεύσατε Έλληνες, ΟΛΟΙ για τις «αιτήσεις – δηλώσεις» των ΙΒΑΝ σας μπας και γλυτώσετε τα ψίχουλα της τράπεζας.

Τα αστέρια του Βλάνταν Ίβιτς της Κ20 του ΠΑΟΚ την Τετάρτη αντιμετωπίζουν στην Αρναία τον τοπικό Απόλλωνα, που προετοιμάζεται για την Football League 2


Καρανάσιος: Ερώτηση για τη μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Την ουσιαστική μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, ζητούν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή την οποία συνυπέγραψε ο βουλευτής Χαλκιδικής  Ευθύμης Καρανάσιος.
Η ερώτηση:
Η κυβέρνηση, τον περσινό χειμώνα και παρά τα πολύ μεγάλα δημοσιονομικά προβλήματα, μοίρασε 155 εκατομμύρια ευρώ ως επίδομα θέρμανσης, αυξάνοντας την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, στα 35 λεπτά.
Το επίδομα θέρμανσης δόθηκε σε έξι δόσεις για τον χειμώνα 2013-2014.