Κυριακή, 27 Ιουλίου 2014

Μεταπολίτευση: από το 1964 έως την κατάρρευση του 2010

H Μεταπολίτευση νοηματοδοτήθηκε ως τέτοια, αρκετά μετά την 24η Ιουλίου 1974, όταν έπεσε η δικτατορία μαζί με την αλωθείσα Κύπρο. Ασφαλώς είναι μια μείζων διαιρετική τομή στο ιστορικό σώμα της νεότερης Ελλάδας, αλλά θα πρέπει να τη δούμε σε στενή συνάφεια με ό,τι προηγήθηκε του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου 1967. Πρέπει να τη συνδέσουμε με την περίοδο 1963-67, ιδίως με το καλοκαίρι του ΄65, με τις προσδοκίες και της ματαιώσεις που σφραγίζουν την, κατά Τσίρκα, χαμένη άνοιξη. Με πολλούς τρόπους, τον Ιούλιο του ’74, και με τίμημα μια εθνική απώλεια, αποκαθίσταται μια διαθλασμένη συνέχεια με τον Ιούλιο του ΄65.

ΔΥΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ ΟΡΥΧΕΙΑ

Σκεπτόμενος Πολίτης

Ο Γερμανικός λιγνίτης: Στο λιγνιτικό κέντρο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, βρίσκονται σε λειτουργία, μεταξύ άλλων, δύο μνημειώδη ορυχεία. Το ένα είναι το λιγνιτωρυχείο Garzweiler, που αναπτύσσεται σε ενεργή επιφάνεια 48.000 στρεμμάτων. Σε ετήσια βάση εξορύσσονται εδώ 40 εκ. τόνοι λιγνίτη, καθώς και 150 εκ. κυβικά στείρων. Το άλλο ορυχείο είναι του Hambach, με ενεργή επιφάνεια 40.000 στρέμματα και ετήσια εξόρυξη 40 εκ.. τόνων λιγνίτη και 240 εκ. κυβικών στείρων.

Πολύγυρος ...καλοκαιρινή προσφορά


Τσίπρας με σημαία το ΕΑΜ...

«Ιδού η Ρόδος. Αν είναι τόσο σίγουρος ότι τους έχει, ας μην περιμένει τον Φλεβάρη. Ωστόσο, όταν αρνείσαι να ανοίξεις τη Βουλή στο αίτημα 139 βουλευτών για την υπόθεση της ΔΕΗ, χωρίς να διστάζεις να παραβιάσεις το ίδιο το Σύνταγμα, μόνο και μόνο επειδή θα χάσεις τη δεδηλωμένη, είναι αστείο να επικαλείσαι ότι έχεις εξασφαλίσει 180 για την προεδρική εκλογή» δήλωσε μιλώντας στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα:

Της επί χρήμασι εκδιδομένης γυναικός το σιδηρούν κιγκλίδωμα


Τα παλιά έσπασαν από το βάρος του...


Βιβλιοπαρουσίαση στην Ιερισσό

Τη Δευτέρα 28 Ιουλίου στις 9 το βράδυ, (Πνευματικό Κέντρο Ιερισσού) θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου "Οσο πυκνά κι αν είναι τα σύννεφα της αγάπης", της Μαρίας Χασάπη-Σιδερά.
Δύο διαφορετικοί κόσμοι συγκρούονται. Δυο διαφορετικές κοινωνικές τάξεις. Διαδοχικά λάθη επιλογών. Το συναίσθημα ενάντια στην λογική! Το συμφέρον και οι προσωπικοί στόχοι ενάντια στην αξιοπρέπεια και την αγάπη! Ο δυνατός έρωτας που καταστρέφει τα πάντα. Σε αποπροσανατολίζει και ακολουθείς πιστά τον ερωτικό πόλο έλξης. Και από την άλλη η φλόγα της αγάπης που σιγοκαίει και ποτέ δεν σβήνει για εκείνη τη γυναίκα που ακολουθεί άλλα μονοπάτια από τα δικά του. Μηνύματα ανθρωπιάς αλλά και παθιασμένης αγάπης.
Αφροδίτη, Λίλα, Γιάννης, Δανάη, Λεωνίδας, Άλκης, Νίκος. Επτά πρόσωπα που θα σας συναρπάσουν.

21η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ


Εγκαίνια Ιστιοπλοϊκού Τμήματος Δήμου Αριστοτέλη

Κυριακή 27 Ιουλίου 2014, ώρα 19:00, στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Στρατωνίου.
Ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα!
Την Κυριακή 27 Ιουλίου 2014, ώρα 19:00 μ.μ., θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Ιστιοπλοϊκού Τμήματος του Δήμου Αριστοτέλη, στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Στρατωνίου.
Πρόκειται για μία προσπάθεια που ξεκίνησε πριν ένα χρόνο από την Δημοτική Αρχή Αριστοτέλη και την Τοπική Κοινότητα Στρατωνίου σε συνεργασία με τον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Στρατωνίου.