Τρίτη, 22 Ιουλίου 2014

ΔΗΜΑΡ: Απώλεια για την Ακαδημαϊκή Κοινότητα ο θάνατος του Α. Κατσαμούρη

Η ΔΗΜΑΡ και ο πρόεδρος της, εκφράζουν τη βαθιά θλίψη τους για την απώλεια του καθηγητή Αγγειοχειρουργικής στο ΑΠΘ, Αστέριου Κατσαμούρη που άφησε την τελευταία του πνοή χθες το απόγευμα.
Η απώλεια του Α. Κατσαμούρη, ο οποίος στις πρόσφατες Ευρωεκλογές ήταν υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ», αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στην ακαδημαϊκή κοινότητα και την ιατρική.
O Α. Κατσαμούρης υπηρέτησε ως καθηγητής Αγγειοχειρουργικής για μια περίπου 20ετία, (1990-2009) στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και ακολούθως υπηρέτησε ως καθηγητής

Αναφορά στο φίλο Αστέριο Κατσαμούρη που βιάστηκε να ... φύγει

Ανηφόρισες και με πρόωρη άφιξη έφθασες στης ζωής το διάσελο. Βιάστηκες για λόγους άσχετους να φθάσεις εκεί. Εγκατέλειψες της σκληρής ζωής τα ανεξήγητα, τα άδικα και τα απρόσμενα. Βρέθηκες στο απέναντι ξέφωτο, απαλλαγμένος από πόνο και έγνοιες. Άφησες το ανήσυχό σου πνεύμα στο μεγάλο της κτήσης δημιουργό, με ένα μόνο νεύμα. Δρομολόγιο σύντομο με μεγάλες ταχύτητες προς την άλλη μεριά. Μας πλήγωσες φίλε μου βαθειά όταν σε είδαμε, επιβεβαιωμένα πλέον, στο βάθος της απεραντοσύνης στο μικρό ανθόκηπο που σου έστησαν ανθρώπινα χέρια, να τσακίζεις και τις λιγοστές ελπίδες που πάντα γεννιούνται εκεί στην κάθε άκρη μιας ατέλειωτης κρίσης.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ Ν.ΜΑΡΜΑΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΡΟΝΤΙΔΗ


ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΟΛΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΚΑΛΑ

ΕΚΕΙ που είχαμε…. πλεόνασμα…
ΕΚΕΙ που είχαμε βγει στις αγορές (τις λαϊκές)…..
ΕΚΕΙ που είχαμε μπει σε…. «τροχιά ανάπτυξης»….
ΕΚΕΙ που θα ερχόταν «φοροελαφρυνσεις»….
ΕΚΕΙ που ΟΛΟΙ μας έδιναν συγχαρητήρια για τα επιτεύγματα μας….
ΕΚΕΙ που είχαμε ΣΧΕΔΟΝ βγει από την κρίση….
ΕΚΕΙ που ΟΛΟΙ και πρώτη η «κυβέρνηση» είχαν αναγνωρίσει τις θυσίες μας…..
ΕΚΕΙ ΚΑΙ … ΠΑΡΑΠΕΡΑ που λέγανε πολλές μ……ς για εσωτερική κατανάλωση και για να περάσει η ώρα, ήρθαν οι απ’ έξω, και μας τα έκαναν μαντάρα!

Φονιάδες σε δράση...

Δημοπρατείται στις 30 Ιουλίου 2014 το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του κτηρίου του Γυμνασίου Αρναίας.

Ο Δήμος Αριστοτέλη έχει διακηρύξει ανοιχτή δημοπρασία για την επιλογή αναδόχου για την κατασκευή του έργου: : «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΤΗΡΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΡΝΑΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ – ΥΠΟΕΡΓΟ 4 : ΕΡΓΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ», προϋπολογισμού δαπάνης 71.850,02€. 
Ο Διαγωνισμός θα γίνει στις 30/07/2014, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:00π.μ., στα Γραφεία του Δήμου Αριστοτέλη στην Ιερισσό. Η σχετική περίληψη διακήρυξης της δημοπρασίας έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο (ΑΔΑ: ΩΠΓ9ΩΨ2-3Δ7).
Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α.) του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής.

ΣΤΑ 12 € Η ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΕΙΠΝΟ ΜΕ ΦΙΛΟΥΣ

ΔΕΙΠΝΟ ΜΕ ΦΙΛΟΥΣ
ΠΕΜΠΤΗ 24-7-2014, 6ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ, ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ, ΩΡΑ: 21.15
Βραβείο της Ένωσης Αμερικάνων Κριτικών, Βραβείο Lucile Lortel και Outer Critics Circle, Βραβείο Dramatists Guild Hull-Warriner.
Το «Δείπνο με φίλους» ο Γρηγόρης Βαλτινός πρωτοπαρουσίασε στο ελληνικό κοινό με τεράστια επιτυχία πριν δεκατρία χρόνια.
Ένα εξαιρετικό, σύγχρονο έργο, αστείο και συγχρόνως «σκοτεινό», είναι το «Δείπνο με φίλους» του Ντόναλντ Μάργκιουλις, που θα παρουσιάσει ο Γρηγόρης Βαλτινός, μαζί με τον Κλέωνα Γρηγοριάδη, τη Ρένια Λουιζίδου και την Αλεξάνδρα Παλαιολόγου. Δυο γυναίκες, δύο άντρες, δυο ζευγάρια, τέσσερις φίλοι. Τέσσερις άνθρωποι προστατευμένοι μέσα στο κέλυφος της οικογενειακής ζωής, ζουν την κοινή τους καθημερινότητα ως ερωτευμένοι, ως αντίπαλοι, ως εχθροί και σύντροφοι. Ο ένας αποφασίζει να σπάσει τον σύνδεσμο. Οι συνέπειες αλλάζουν τη ζωή τους για πάντα.

ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ FITNESS NEW LIFE (Πολύγυρος)

BlackRock: Πρώτη υποψήφια για χρεοκοπία η Ελλάδα

Στην πρώτη θέση παγκοσμίως τοποθετεί την Ελλάδα στον πίνακα επικινδυνότητας για χρεοκοπία σε νέα μελέτη της η BlackRock.
Βάσει του δείκτη κινδύνου που διαμορφώνεται βάση των δημοσιονομικών στοιχείων κάθε χώρας, η Ελλάδα καταλαμβάνει την πρώτη θέση στη σχετική λίστα, υψηλότερα ακόμη και από την Αργεντινή, παρά τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η τελευταία με την εξυπηρέτηση του χρέους της.
Επιβαρυντικά για την Ελλάδα, κατά την BlackRock, λειτουργεί η πολιτική αστάθεια, ενώ την ίδια στιγμή καταγράφεται η επιδείνωση των οικονομικών προοπτικών σε μεγάλες αναδυόμενες αγορές, όπως η Αργεντινή, η Βραζιλία και η Ρωσία, οι οποίες είναι στις πιο επικίνδυνες θέσεις για επενδύσεις, σύμφωνα με τον δείκτη.

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΕΝ ΨΥΧΡΩ

Όταν χαρακτήρισα «επικίνδυνους και φονιάδες» ΟΛΟΥΣ αυτούς που θέλουν να λέγονται Ελληνική Κυβέρνηση, έσπευσαν αμέσως πολλά κομματόσκυλα να με φάνε, γιατί «δεν μιλούσα με σεβασμό» για τη λατρεμένη τους κυβέρνηση….
Να σεβαστώ ΠΟΙΟΥΣ και ΤΙ:
Εκείνους που δεν με σέβονται (κι αυτό είναι το λιγότερο);
Εκείνους που πρόδωσαν έναν ολόκληρο λαό, και τον ξεπούλησαν στα ξένα σκλαβοπάζαρα;
Εκείνους που ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ τους Έλληνες να χρωστούν για δέκα ζωές; Εκείνους που σκότωσαν τα όνειρα των παιδιών μου, και τους Έκλεψαν το αύριο;

"ΤΡΩΑΔΕΣ" στην Ιερισσό, 24/7