Σάββατο, 19 Ιουλίου 2014

"Υιοθέτησε" πλατεία!

Δεν άντεξε την εικόνα της πλατείας Πατριάρχου Βαρθολομαίου, στον Πολύγυρο, και ο Κύριος Νίκος ανέλαβε δράση! 
Υποσχέθηκε στον εαυτό του ότι θα καθαρίσει την πλατεία σε δύο-τρία απογεύματα αφού η ζέστη και η ηλικία του δεν του επιτρέπουν να το κάνει σε συντομότερο χρονικό διάστημα.
-Συγχαρητήρια Κύριε Νίκο!

Να σταματήσει το καταστροφικό σχέδιο της κυβέρνησης για τον αιγιαλό και το ξεπούλημα παραλιακών εκτάσεων

Παραλιακές εκτάσεις της Χαλκιδικής που το ΤΑΙΠΕΔ ήδη ξεπούλησε σε τιμή ευκαιρίας και άλλες που σκοπεύει σύντομα να βγάλει στο «σφυρί» επισκέφθηκε χθες κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενο από τις βουλευτές Νάντια Βαλαβάνη και Κατερίνα Ιγγλέζη, τον συντονιστή της Ν.Δ. Χαλκιδικής Κ. Γκοντίνο και τοπικά στελέχη. Στην ακτή "Σαχάρα" της Καλλικράτειας, όπου το ΤΑΙΠΕΔ ξεπούλησε έναντι του αστείου τιμήματος των 2 εκατ. ευρώ 44 παραθαλάσσια στρέμματα και ήδη ο επιχειρηματίες ξεκίνησε να κτίζει "πάνω στο κύμα", το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με κατοίκους της περιοχής, εκπροσώπους φορέων και οικολογικών οργανώσεων που αντιδρούν και ζητάνε την επιστροφή των εκτάσεων από τον ιδιώτη.

Πάμε πακέτο με τις παραλίες

Το έδαφος του πολέμου

Τα τραγικά γεγονότα των τελευταίων εικοσιτετραώρων στην Ουκρανία και τη Γάζα, με θύματα αμάχους, δυστυχώς δεν είναι τα πρώτα παρόμοια ούτε θα είναι τα τελευταία.
Κατάρριψη επιβατικού αεροσκάφους έχει συμβεί και στο παρελθόν· όπως και τότε, όμως, η ευθύνη του μαζικού φόνου δεν αναλαμβάνεται από κανέναν. Χαρακτηριστικό της τέτοιας ενέργειας είναι ο προκαλούμενος φόβος μιας γενικευμένης απειλής: ένας περιφερειακός πόλεμος μπορεί να προκαλεί θύματα εντελώς άσχετα με την τοπικότητα της σύγκρουσης, και μάλιστα απομακρυσμένα. Αυτή η διασπορά πολέμου χαρακτηρίζει εν πολλοίς τις συγκρούσεις της παγκοσμιοποίησης, ιδίως από τότε που έγινε λόγος για σύγκρουση πολιτισμών και άξονες του κακού. Η τεχνολογία των όπλων και των επικοινωνιών εξελίσσεται παράλληλα και διαχέεται σε χέρια πολλών ανεξέλεγκτα. Τα θέατρα επιχειρήσεων στο Αφγανιστάν, την Τσετσενία, το Ιράκ, μεταξύ άλλων, δείχνουν ότι ο έλεγχος του εδάφους δεν είναι πάντα εφικτός ακόμη και από υπέρτερες τεχνικά τακτικές δυνάμεις.

ΚΚΕ για τα 40 χρόνια από την εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο

Το συνεχιζόμενο επί 40 χρόνια έγκλημα σε βάρος του κυπριακού λαού, η τουρκική εισβολή και κατοχή του 37% της Κύπρου, φέρει τη σφραγίδα του ΝΑΤΟ, ενώ το δρόμο για την εισβολή άνοιξε το πραξικόπημα της ελληνικής χούντας και της ΕΟΚΑ Β’ σε βάρος της κυπριακής κυβέρνησης Μακαρίου. 
Η εξέλιξη αυτή είχε άμεση σχέση με τα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου, αλλά και την αντιπαράθεση με το σοσιαλιστικό σύστημα και την ΕΣΣΔ. 

Πρόταση μετονομασίας οδών στον Πολύγυρο

Με επιστολή του προς τον Δήμαρχο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Πολυγύρου ο Γιώργος Ζωγραφάκης προτείνει τη μετονομασία δύο οδών στον Πολύγυρο.
Η επιστολή :
Κύριοι
Για πολλοστή αλλά και ύστατη φορά, πιεζόμενος ωστόσο συνειδησιακά, και με την ευκαιρία της 101ης επετείου (στις 13 Ιουλίου) του ηρωικού θανάτου του σπουδαίου Έλληνα αξιωματικού και μεγάλου πατριώτη Γεωργίου Κολοκοτρώνη, ζητώ από το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει, στη επίκαιρη συνεδρίαση του ΔΣ του τρέχοντος Ιουλίου –χωρίς να προηγηθούν οι προβλεπόμενες τυπικές διαδικασίες – τις μετονομασίες των οδών Ερασιστράτου, σε «οδό 2ας Νοεμβρίου 1912» και Γαληνού, σε «οδό Γεωργίου Κολοκοτρώνη, Ταγματάρχου», για τους λόγους τους οποίους έχω εκθέσει σε σχετικές με το θέμα επιστολές μου.