Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2014

Περιοδεία της Νάντιας Βαλαβάνη στη Χαλκιδική

Περιοδεία στη Χαλκιδική και συναντήσεις με αρμόδιους φορείς, οικολογικές οργανώσεις και κατοίκους, θα πραγματοποιήσει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη, την Παρασκευή 18/7/14. 
Η επίσκεψη αφορά στις πωλήσεις δημόσιων εκτάσεων που προωθεί η κυβέρνηση μέσω ΤΑΙΠΕΔ και θα πραγματοποιηθεί σε τέσσερις διαφορετικές και επίκαιρες περιοχές της Χαλκιδικής με την συνοδεία της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής, Κ. Ιγγλέζη, και στελεχών της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ:

"Μεγάλοι καρχαρίες με κοφτερά δόντια και απειλητικά πτερύγια ενδημούν στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής"

Του Γιώργου Παραλή*
«Στα νερά της Κασσάνδρας ποτέ δεν είχε καρχαρίες. Είχε όμως αρκετά κοπάδια με δελφίνια που όταν ήμασταν μικροί, από το παγκάκι που αράζαμε το απόγευμα, τα βλέπαμε να ανεβοκατεβαίνουν αμέριμνα στο Θερμαϊκό. Όμως οι εποχές άλλαξαν, οι καιροί αγρίεψαν.. Μεγάλοι καρχαρίες με κοφτερά δόντια και απειλητικά πτερύγια ενδημούν στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής. Μόνο που οι καρχαρίες αυτοί δεν ήρθαν από τη θάλασσα αλλά απ` τη στεριά..»
Το ΤΑΙΠΕΔ έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας. Σε μια μικρή περιοχή, όπως είναι η Κασσάνδρα, έχουν περάσει στην κατοχή του προς διάθεση σε ιδιώτες πολύ μεγάλες εκτάσεις: ήδη έχει ξε-πουληθεί στο γνωστό ομογενή επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη η έκταση φιλέτο των 322 στρεμμάτων του Ξενία Παλιουρίου στη μύτη του πρώτου ποδιού της Χαλκιδικής προς μόλις 14 εκατομμύρια ευρώ.

''ΤΑΙΠΕΔ ΚΟΝΓΚ''...


"ΑΓΙΟΝΕΡΙ" - Πολύγυρος, με την Μιχαέλα Κυργιαφίνη


Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Προποντίδας: ΟΧΙ στο ξεπούλημα της παραλίας "ΣΑΧΑΡΑ"

«Η κυβέρνηση απαντώντας στις ανάγκες επιχειρηματικών ομίλων να βρουν κερδοφόρα διέξοδο τα συσσωρευμένα κεφάλαια τους και υλοποιώντας τις στρατηγικές κατευθύνσεις της ΕΕ, προχωρά στην ιδιωτικοποίηση κρατικών ακινήτων και εκτάσεων όχι μόνο στην περιοχή μας, αλλά σ΄ όλη την Ελλάδα μέσω του ΤΑΙΠΕΔ (εκτάσεις - φιλέτα, σε περιοχές φυσικού κάλους, διατηρητέα κτίρια, ακίνητα, άλλες εκτάσεις…).
Στην ίδια λίστα ακινήτων προς πώληση βρέθηκε και η παραλία «ΣΑΧΑΡΑ» στη Νέα Ηράκλεια του Δήμου μας.